Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Перець, фарширований капустою на зиму

Перець, фарширований капустою на зиму

23-09-2016, 09:09
1 045
Перець, фарширований капустою на зиму
На зиму варто заготовити перець, фарширований капустою, оскільки це блюдо зможе забезпечити повноцінний захист організму від вірусів та інфекцій. Початківцям кулінарам доведеться докласти трохи зусиль, але кінцевий результат вас порадує.

Перець, фарширований свіжою капустою на зиму без додаткової стерилізації


Часто любителів домашньої консервації лякає тривалий етап підготовки, що включає стерилізацію банок. Проте якщо з усіх рецептів перцю, фаршированого білокачанної капустою на зиму ви виберете саме цей процес заготівлі овочів буде швидким і простим.
Інгредієнти:

  • сіль, лавровий лист , горошинки чорного перцю – за смаком;

  • болгарський перець – 35 кг;

  • морква – 2 шт. великого розміру;

  • кріп і петрушка – по 05 пучка;

  • соняшникова олія – 3 ст. ложки;

  • ріпчаста цибуля – 12 кг;

  • білокачанна капуста – 3 кг


  • Приготування
    Вимийте перці і вичистити їх нутрощі, після чого складіть в окрему ємність, налийте в неї трохи окропу і залиште постояти хвилину під закритою кришкою. Потім злийте воду. Наріжте капусту тонкою соломкою, а моркву і цибулю – невеликими кубиками. Також можна натерти моркву, використовуючи крупну тертку.
    Покладіть цибулю в добре прогрітий казанок з соняшниковою олією, хвилину протушкувати до придбання ним прозорого відтінку і додайте моркву. Овочі повинні нудитися під щільно закритою кришкою до набуття ними м'якості. Одночасно посоліть капусту і трохи пам'ятаєте її руками, щоб вона пустила сік. Потім додайте морквяно-цибульну суміш, все добре розмішайте, посипте дрібно посічену зелень, трохи лаврового і чорний перець. Знову ретельно перемішайте і починайте фарширувати цією масою перці, намагаючись добре утрамбовувати начинку.
    Готові перці складіть у велику ємність, залийте капустяним соком, закрийте кришкою і переставте в місце з низькою температурою на три дні, попередньо поклавши на неї гніт. Після цього перекладіть овочі в банки, залийте виділився розсолом і переставте в холодильник.

    Перець з капустою на зиму, фарширований овочами і медом


    Інгредієнти:

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • оцет – 65 мл;

  • білокачанна капуста – 17 кг;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля – 450 г;

  • морква – 600 г;

  • болгарський перець – 3 кг;

  • мед – 1 ч. ложка на кожен перець.


  • Приготування
    Промийте перці і акуратно видаліть нутрощі і плодоніжки. Перенесіть їх в каструлю, налийте стільки води, щоб вона повністю покривала перчинки, почекайте закипання і пару хвилин проварити, трохи прикрутивши вогонь. Остудіть овочі, зануривши їх у прохолодну воду, і залиште висихати.
    Як можна дрібніше нашаткуйте цибулю, капусту та моркву, злегка посоліть і добре пам'ятаєте суміш, щоб домогтися виділення соку. Наповніть цією начинкою перці якомога щільніше. Для цього овочі придавлюють ложечкою. Коли перчинка буде вже майже наповнена, додайте мед і помістіть перці в чисті і висушені банки. Розчиніть у літрі води оцет, цукровий пісок і сіль і залийте таким маринадом вміст банок. Потім закрийте банки добре прилеглими кришками і стерилізуйте в каструлі приблизно 10 хвилин. Тепер залишилося тільки закатати їх.

    Перець, фарширований капустою, в домашньому маринаді


    Інгредієнти:

  • гіркий перець – 15 шт.;

  • вода – 1 л;

  • білокачанна капуста – 35 кг;

  • морква – 3 шт.;

  • соняшникова олія – 075 склянки;

  • кріп і петрушка – по 1 пучку;

  • болгарський перець – 35-40 шт.;

  • цукор – 1 ст. ложка;

  • часник – 12 зубців;

  • сіль – 2 ст. ложки;

  • оцет 9% - 05 склянки.


  • Приготування
    Вимийте солодкий перець, вичистіть з нього насіння і занурте їх в окріп приблизно на 5 хвилин. Потім відкладіть його, щоб він остудився. Нашаткуйте капусту тонкою соломкою, моркву натріть допомогою великої терки, часник, зелень і гіркий перець дуже дрібно порубаєте. Ретельно перемішайте всі овочі, посоліть і починайте фарширувати цією начинкою перці, які потім необхідно укласти в банки. Для приготування маринаду в воді розчиняють сіль та цукровий пісок, а також вливають оцет і трохи соняшникової олії.
    Залийте маринадом перці в банках, накрийте їх герметичними кришками і стерилізуйте в тільки що закипілої воді близько 20 хвилин. Після цього загорніть і поставте суворо догори дном. Перевернути їх назад можна лише після повного остигання.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервований перець на зиму
    Консервований перець на зиму
    Якщо у вас не вистачає часу на готування, виділіть пару годин і приготуйте таку ситна і корисна страва. Консервований перець виявиться фаворитом для
    Фарширований перець на зиму
    Фарширований перець на зиму
    Не варто відмовляти собі в улюблених стравах, які звичайно готують тільки влітку. Наприклад, фарширований перець успішно консервують. В результаті
    Перець, фарширований овочами на зиму
    Перець, фарширований овочами на зиму
    Абсолютно незвичайну заготівлю рекомендуємо зробити за простими рецептами. Далі розповімо, як по-новому консервувати болгарські перці - закриємо їх
    Капуста з перцем на зиму
    Капуста з перцем на зиму
    Домашні заготовки на зиму - це відмінне доповнення до меню, коли немає свіжих сезонних овочів. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати
    Перець, фарширований капустою
    Перець, фарширований капустою
    Перець, фарширований капустою - смачна закуска, яку можна подати до будь-якого гарніру: відвареної картоплі або рису, а також його можна
    Перець на зиму
    Перець на зиму
    Ароматні перчики найчастіше виступають головною складовою різних салатів, соусів або лечо. Давайте розглянемо з вами деякі цікаві варіанти