Салат з болгарського перцю на зиму
Салат з болгарського перцю на зиму – яскрава і гарна консервація, приготовлена зі свіжих овочів. У холодний зимовий день така баночка нагадає вам про літню пору і неодмінно підніме настрій. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів салату з солодкого перцю на зиму.
Інгредієнти:
перець червоний болгарський – 3 кг;
морква – 460 м;
цибулина – 460 м;
домашня паста томатна – 140 г;
сіль дрібна – 30 г;
вода фільтрована – 35 мл;
олія рослинна.
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і дрібно нарізаємо ножем: перець – соломкою, цибулю – маленькими кубиками, а моркву шаткуємо на крупній тертці соломкою. Далі перець викладаємо на сковороду, підливаємо трохи води і тушкуємо при середньому кипінні, помішуючи, кілька хвилин. Цибулю пасеруємо окремо до напівпрозорого стану, а потім кидаємо моркву і підрум'янюємо до м'якості. Після цього викладаємо в овочеву масу томатну пасту , розведену водою, і тушкуємо ще кілька хвилин. Отриману масу перекладаємо до м'якого перцю, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Кидаємо щіпку дрібної солі за смаком і розкладаємо гарячий салат з перцю і моркви на зиму по стерильним невеликим банкам. Закатуємо консервацію кришками, повністю охолодити і зберігати в прохолодному місці.
Інгредієнти:
цибулина – 65 г;
масло рослинне – 15 мл;
огірки свіжі – 75 г;
солодкий червоний перець – 75 г;
помідори стиглі – 75 г;
цукор білий– 5 г;
сіль йодована – 5 г;
оцет виноградний – 10 мл;
вода фільтрована;
часник – 1 зубчик.
Приготування
Банки добре промиваємо і ошпарюємо окропом. На дно кожної наливаємо трохи масла і викладаємо нарізану соломкою цибулю. Далі відправляємо туди ж огірки, нарізані напівкружечками і помідори, нарізану часточками.
Часник очищаємо, рубаємо тонкими пластинками і розкладаємо зверху. Кидаємо необхідну кількість солі, цукру білого і вводимо оцет. Заливаємо вміст банок окропом, накриваємо кришечками і стерилізуємо 10 хвилин. Далі акуратно закриваємо консервацію кришками закаточним ключем, обережно перевертаємо баночки і закутуємо теплою ковдрою або пледом, залишаючи так до повного охолодження. Готовий салат з болгарського перцю переставляємо для зберігання на зиму в льох або будь-яке інше темне і прохолодне місце.
Інгредієнти:
кабачки – 15 кг;
морква середня – 145 г;
цибуля ріпчаста – 145 г;
помідори стиглі – 135 г;
болгарський перець – 115 г;
соняшникова олія без запаху – 135 мл;
оцет (9%) – 75 мл;
цукор білий – 85 грам;
домашня паста томатна – 45 мл;
сіль йодована – 5 г;
вода фільтрована – 490 мл
Приготування
З промитих кабачків зрізаємо шкірку і шаткуємо м'якоть кубиками. Викладаємо підготовлені овочі в каструлю. Томатну домашню пасту розбавляємо водою, виливаємо в кабачки, кидаємо сіль, додаємо цукор і соняшникова масло. Проварюємо суміш приблизно 10 хвилин до закипання, помішуючи. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями і додаємо до кабачків. Болгарський перець розрізаємо навпіл, виймаємо насіння, рубаємо соломкою і додаємо до основних інгредієнтів. Ретельно все перемішуємо, проварюємо 5 хвилин, і кидаємо нашатковану на крупній терочке моркву. Перемішуємо, додаємо помідори, нарізану кубиками. Тепер вливаємо оцет, підсолюємо при необхідності і уварюємо 10 хвилин. Гарячий овочевий салат з солодкого перцю на зиму розкладаємо по невеликим скляним баночках, закатуємо, закутуємо теплим пледом і залишаємо на 20 годин остигати.
Рецепт салату з болгарського перцю на зиму
Інгредієнти:
Приготування
Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і дрібно нарізаємо ножем: перець – соломкою, цибулю – маленькими кубиками, а моркву шаткуємо на крупній тертці соломкою. Далі перець викладаємо на сковороду, підливаємо трохи води і тушкуємо при середньому кипінні, помішуючи, кілька хвилин. Цибулю пасеруємо окремо до напівпрозорого стану, а потім кидаємо моркву і підрум'янюємо до м'якості. Після цього викладаємо в овочеву масу томатну пасту , розведену водою, і тушкуємо ще кілька хвилин. Отриману масу перекладаємо до м'якого перцю, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Кидаємо щіпку дрібної солі за смаком і розкладаємо гарячий салат з перцю і моркви на зиму по стерильним невеликим банкам. Закатуємо консервацію кришками, повністю охолодити і зберігати в прохолодному місці.
Салат на зиму з огірків, помідорів і перцю
Інгредієнти:
Приготування
Банки добре промиваємо і ошпарюємо окропом. На дно кожної наливаємо трохи масла і викладаємо нарізану соломкою цибулю. Далі відправляємо туди ж огірки, нарізані напівкружечками і помідори, нарізану часточками.
Часник очищаємо, рубаємо тонкими пластинками і розкладаємо зверху. Кидаємо необхідну кількість солі, цукру білого і вводимо оцет. Заливаємо вміст банок окропом, накриваємо кришечками і стерилізуємо 10 хвилин. Далі акуратно закриваємо консервацію кришками закаточним ключем, обережно перевертаємо баночки і закутуємо теплою ковдрою або пледом, залишаючи так до повного охолодження. Готовий салат з болгарського перцю переставляємо для зберігання на зиму в льох або будь-яке інше темне і прохолодне місце.
Салат з кабачків з перцем на зиму
Інгредієнти:
Приготування
З промитих кабачків зрізаємо шкірку і шаткуємо м'якоть кубиками. Викладаємо підготовлені овочі в каструлю. Томатну домашню пасту розбавляємо водою, виливаємо в кабачки, кидаємо сіль, додаємо цукор і соняшникова масло. Проварюємо суміш приблизно 10 хвилин до закипання, помішуючи. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями і додаємо до кабачків. Болгарський перець розрізаємо навпіл, виймаємо насіння, рубаємо соломкою і додаємо до основних інгредієнтів. Ретельно все перемішуємо, проварюємо 5 хвилин, і кидаємо нашатковану на крупній терочке моркву. Перемішуємо, додаємо помідори, нарізану кубиками. Тепер вливаємо оцет, підсолюємо при необхідності і уварюємо 10 хвилин. Гарячий овочевий салат з солодкого перцю на зиму розкладаємо по невеликим скляним баночках, закатуємо, закутуємо теплим пледом і залишаємо на 20 годин остигати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Лечо з болгарського перцю на зиму
Шалено смачну закуску без особливих труднощів можна заготовити, використовуючи рекомендації з цього матеріалу. Далі підкажемо, як приготувати чудове,
Огірки в томаті на зиму без стерилізації
Абсолютно незвичайний варіант домашньої заготовки - огірки в томаті. Неодмінно спробуйте зробити таку консервацію, адже смак закуски з овочів у
Заправка для борщу на зиму
Деколи в зимовий час хазяєчки залишаються незадоволеними результатом звареного борщу. А все тому, що овочі взимку не зовсім відповідного якості. Але
Огірки в аджике на зиму - рецепти
Сезон консервації закінчується і вже закриті всі помідори і баклажани. Саме час для експериментів. Давайте приготуємо огірки в аджике. Ця закуска
Зимовий салат з квасолею - рецепт
Зиязикай салат з квасолею - чудова закуска до різних страв. Її можна додавати в супи або подавати як гарнір. Давайте розглянемо з вами кілька
Лечо з баклажанів на зиму
Лечо - смачне угорське блюдо, яке готують з болгарського перцю і помідорів. Але в даний час рецепт цього страву зазнав деякі зміни, і зараз у нього