Салат з болгарського перцю на зиму – яскрава і гарна консервація, приготовлена зі свіжих овочів. У холодний зимовий день така баночка нагадає вам про літню пору і неодмінно підніме настрій. Давайте розглянемо з вами кілька рецептів салату з солодкого перцю на зиму.
Рецепт салату з болгарського перцю на зиму
Інгредієнти: перець червоний болгарський – 3 кг; морква – 460 м; цибулина – 460 м; домашня паста томатна – 140 г; сіль дрібна – 30 г; вода фільтрована – 35 мл; олія рослинна. Приготування Овочі ретельно промиваємо, обробляємо і дрібно нарізаємо ножем: перець – соломкою, цибулю – маленькими кубиками, а моркву шаткуємо на крупній тертці соломкою. Далі перець викладаємо на сковороду, підливаємо трохи води і тушкуємо при середньому кипінні, помішуючи, кілька хвилин. Цибулю пасеруємо окремо до напівпрозорого стану, а потім кидаємо моркву і підрум'янюємо до м'якості. Після цього викладаємо в овочеву масу томатну пасту , розведену водою, і тушкуємо ще кілька хвилин. Отриману масу перекладаємо до м'якого перцю, перемішуємо і тушкуємо 10 хвилин. Кидаємо щіпку дрібної солі за смаком і розкладаємо гарячий салат з перцю і моркви на зиму по стерильним невеликим банкам. Закатуємо консервацію кришками, повністю охолодити і зберігати в прохолодному місці.
Салат на зиму з огірків, помідорів і перцю
Інгредієнти: цибулина – 65 г; масло рослинне – 15 мл; огірки свіжі – 75 г; солодкий червоний перець – 75 г; помідори стиглі – 75 г; цукор білий– 5 г; сіль йодована – 5 г; оцет виноградний – 10 мл; вода фільтрована; часник – 1 зубчик. Приготування Банки добре промиваємо і ошпарюємо окропом. На дно кожної наливаємо трохи масла і викладаємо нарізану соломкою цибулю. Далі відправляємо туди ж огірки, нарізані напівкружечками і помідори, нарізану часточками.
Часник очищаємо, рубаємо тонкими пластинками і розкладаємо зверху. Кидаємо необхідну кількість солі, цукру білого і вводимо оцет. Заливаємо вміст банок окропом, накриваємо кришечками і стерилізуємо 10 хвилин. Далі акуратно закриваємо консервацію кришками закаточним ключем, обережно перевертаємо баночки і закутуємо теплою ковдрою або пледом, залишаючи так до повного охолодження. Готовий салат з болгарського перцю переставляємо для зберігання на зиму в льох або будь-яке інше темне і прохолодне місце.
Салат з кабачків з перцем на зиму
Інгредієнти: кабачки – 15 кг; морква середня – 145 г; цибуля ріпчаста – 145 г; помідори стиглі – 135 г; болгарський перець – 115 г; соняшникова олія без запаху – 135 мл; оцет (9%) – 75 мл; цукор білий – 85 грам; домашня паста томатна – 45 мл; сіль йодована – 5 г; вода фільтрована – 490 мл Приготування З промитих кабачків зрізаємо шкірку і шаткуємо м'якоть кубиками. Викладаємо підготовлені овочі в каструлю. Томатну домашню пасту розбавляємо водою, виливаємо в кабачки, кидаємо сіль, додаємо цукор і соняшникова масло. Проварюємо суміш приблизно 10 хвилин до закипання, помішуючи. Лук очищаємо, шаткуємо півкільцями і додаємо до кабачків. Болгарський перець розрізаємо навпіл, виймаємо насіння, рубаємо соломкою і додаємо до основних інгредієнтів. Ретельно все перемішуємо, проварюємо 5 хвилин, і кидаємо нашатковану на крупній терочке моркву. Перемішуємо, додаємо помідори, нарізану кубиками. Тепер вливаємо оцет, підсолюємо при необхідності і уварюємо 10 хвилин. Гарячий овочевий салат з солодкого перцю на зиму розкладаємо по невеликим скляним баночках, закатуємо, закутуємо теплим пледом і залишаємо на 20 годин остигати.