» » Помідори в холодному розсолі на зиму

Помідори в холодному розсолі на зиму

Помідори в холодному розсолі на зиму
Серед широкого різноманіття рецептів маринування помідорів, пропонуємо до вашої уваги найбільш цікаві та популярні.

Як солити зелені помідори з гірчицею холодним розсолом?


Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:

  • зелені помідори невеликі – 2 кг;

  • гірчиця (порошок) – 25 г;

  • цукор – 15 г;

  • кухонна сіль – 60 г;

  • горошини чорного перцю – 10 шт.;

  • лаврушка – 6 шт.;

  • зубчики часнику – 4 шт.;

  • гострий перець – 1/4 частина стручка;

  • парасолька кропу - 1 шт.;

  • лист хрону – 1 шт.


  • Приготування
    Банку ретельно промийте з содою, а потім сполосніть окропом. Спочатку в тару киньте спеції: горошини перцю, гіркий перець, лаврушку, лист хрону і парасольку кропу, всипте гірчицю.
    Часник очистіть від лушпиння і наріжте соломкою. У вимитих заздалегідь помідорах тонким ножем зробіть проколи у місцях кріплення плодоніжок і ці проколи вставте шматочки часнику. Помідори щільно укладіть в банку поверх спецій.
    У 200 мл холодної води розчиніть цукор і сіль. Влийте суміш в банку і наповнюйте ємність водою до країв. Зверху розкладіть шматочок бавовняної тканини, заздалегідь пропарений, краю підігніть вниз. На тканину насипте гірчичний порошок і розрівняйте – цей нехитрий прийом захистить помідори від появи цвілі.
    Поставте банку в підходящий піддон, на випадок, якщо при бродінні розсіл буде витікати. Приблизно через 2 дні розсіл помутніє і з'явиться піна. Залиште помідори в кімнаті на 2 тижні. Потім накрийте банку кришкою і залиште в холоді ще на 14-15 днів.

    Як закрити помідори холодним розсолом?


    Інгредієнти:

  • середньої величини помідори – 10 шт.;

  • оцет – 75 мл;

  • стручок гіркого перцю;

  • сіль поварена - 65 г;

  • цукор - 65 г;

  • вода - 325 мл;

  • зубці часнику - 2 шт.;

  • кріп.


  • Приготування
    Відберіть однакові, пружні помідори, без тріщин і вм'ятин, ретельно промийте.
    Підготуйте скляні банки: ретельно промийте і стерилізуйте над паром або прожарив в духовці. На дно тари спершу викладайте спеції, після – помідори.
    Для приготування маринаду змішайте холодну воду, оцет, сіль і цукор. Доведіть суміш до кипіння, остудіть до кімнатної температури. Залийте банки з помідорами маринадом і стерилізують їх на водяній бані 20 хвилин. Тільки тепер заготівлю можна закупорювати.

    Рецепт засолювання помідорів холодним розсолом на зиму


    Інгредієнти:
    На 3 трилітрові банки:

  • помідори - 6 кг;

  • звичайна кухонна сіль – 1/2 ст.;

  • цукор – 1/2 ст.;

  • чиста джерельна вода - 35 л;

  • оцет 9% - 250 мл;

  • головки часнику – 2 шт.;

  • пучок кропу (вже підсохлий і парасольки);

  • лаврові листочки - 6 шт.;

  • запашний перець – 30 горошин;

  • селера – 2 гілочки;

  • смородинові і виноградне листя, гвоздика – за бажанням.


  • Приготування
    У кожну банку киньте пару лаврових листочків і по третині горошин перцю, три порізаних часникового зубчики, селера і кріп. Вимиті помідори проткніть в декількох місцях зубочисткою. Далі акуратно складіть помідори в банки щільніше, але, не натискаючи на них. Зверху додайте ще часнику, селери і оцту.
    Тепер зробіть холодний розсіл. Вилийте чисту воду в каструлю і додайте сіль, цукор, оцет. Все ретельно розмішайте до розчинення кристалів. Потім дайте настоятися пару трійку годин, процідіть через марлю. Залийте в банки і накрийте плівкою або кришкою. Цієї кількості розсолу вистачить на три банки. Кришки потримайте в окропі, щоб вони розм'якшилися і щільно одягалися на банки, не зсковзуючи. Далі відправте банки в холод. Вже через 2-3 тижні можна буде їх пробувати.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:03
    Переглядів: 52