Помідори в холодному розсолі на зиму
Серед широкого різноманіття рецептів маринування помідорів, пропонуємо до вашої уваги найбільш цікаві та популярні.
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
зелені помідори невеликі – 2 кг;
гірчиця (порошок) – 25 г;
цукор – 15 г;
кухонна сіль – 60 г;
горошини чорного перцю – 10 шт.;
лаврушка – 6 шт.;
зубчики часнику – 4 шт.;
гострий перець – 1/4 частина стручка;
парасолька кропу - 1 шт.;
лист хрону – 1 шт.
Приготування
Банку ретельно промийте з содою, а потім сполосніть окропом. Спочатку в тару киньте спеції: горошини перцю, гіркий перець, лаврушку, лист хрону і парасольку кропу, всипте гірчицю.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте соломкою. У вимитих заздалегідь помідорах тонким ножем зробіть проколи у місцях кріплення плодоніжок і ці проколи вставте шматочки часнику. Помідори щільно укладіть в банку поверх спецій.
У 200 мл холодної води розчиніть цукор і сіль. Влийте суміш в банку і наповнюйте ємність водою до країв. Зверху розкладіть шматочок бавовняної тканини, заздалегідь пропарений, краю підігніть вниз. На тканину насипте гірчичний порошок і розрівняйте – цей нехитрий прийом захистить помідори від появи цвілі.
Поставте банку в підходящий піддон, на випадок, якщо при бродінні розсіл буде витікати. Приблизно через 2 дні розсіл помутніє і з'явиться піна. Залиште помідори в кімнаті на 2 тижні. Потім накрийте банку кришкою і залиште в холоді ще на 14-15 днів.
Інгредієнти:
середньої величини помідори – 10 шт.;
оцет – 75 мл;
стручок гіркого перцю;
сіль поварена - 65 г;
цукор - 65 г;
вода - 325 мл;
зубці часнику - 2 шт.;
кріп.
Приготування
Відберіть однакові, пружні помідори, без тріщин і вм'ятин, ретельно промийте.
Підготуйте скляні банки: ретельно промийте і стерилізуйте над паром або прожарив в духовці. На дно тари спершу викладайте спеції, після – помідори.
Для приготування маринаду змішайте холодну воду, оцет, сіль і цукор. Доведіть суміш до кипіння, остудіть до кімнатної температури. Залийте банки з помідорами маринадом і стерилізують їх на водяній бані 20 хвилин. Тільки тепер заготівлю можна закупорювати.
Інгредієнти:
На 3 трилітрові банки:
помідори - 6 кг;
звичайна кухонна сіль – 1/2 ст.;
цукор – 1/2 ст.;
чиста джерельна вода - 35 л;
оцет 9% - 250 мл;
головки часнику – 2 шт.;
пучок кропу (вже підсохлий і парасольки);
лаврові листочки - 6 шт.;
запашний перець – 30 горошин;
селера – 2 гілочки;
смородинові і виноградне листя, гвоздика – за бажанням.
Приготування
У кожну банку киньте пару лаврових листочків і по третині горошин перцю, три порізаних часникового зубчики, селера і кріп. Вимиті помідори проткніть в декількох місцях зубочисткою. Далі акуратно складіть помідори в банки щільніше, але, не натискаючи на них. Зверху додайте ще часнику, селери і оцту.
Тепер зробіть холодний розсіл. Вилийте чисту воду в каструлю і додайте сіль, цукор, оцет. Все ретельно розмішайте до розчинення кристалів. Потім дайте настоятися пару трійку годин, процідіть через марлю. Залийте в банки і накрийте плівкою або кришкою. Цієї кількості розсолу вистачить на три банки. Кришки потримайте в окропі, щоб вони розм'якшилися і щільно одягалися на банки, не зсковзуючи. Далі відправте банки в холод. Вже через 2-3 тижні можна буде їх пробувати.
Як солити зелені помідори з гірчицею холодним розсолом?
Інгредієнти:
На 3-х літрову банку:
Приготування
Банку ретельно промийте з содою, а потім сполосніть окропом. Спочатку в тару киньте спеції: горошини перцю, гіркий перець, лаврушку, лист хрону і парасольку кропу, всипте гірчицю.
Часник очистіть від лушпиння і наріжте соломкою. У вимитих заздалегідь помідорах тонким ножем зробіть проколи у місцях кріплення плодоніжок і ці проколи вставте шматочки часнику. Помідори щільно укладіть в банку поверх спецій.
У 200 мл холодної води розчиніть цукор і сіль. Влийте суміш в банку і наповнюйте ємність водою до країв. Зверху розкладіть шматочок бавовняної тканини, заздалегідь пропарений, краю підігніть вниз. На тканину насипте гірчичний порошок і розрівняйте – цей нехитрий прийом захистить помідори від появи цвілі.
Поставте банку в підходящий піддон, на випадок, якщо при бродінні розсіл буде витікати. Приблизно через 2 дні розсіл помутніє і з'явиться піна. Залиште помідори в кімнаті на 2 тижні. Потім накрийте банку кришкою і залиште в холоді ще на 14-15 днів.
Як закрити помідори холодним розсолом?
Інгредієнти:
Приготування
Відберіть однакові, пружні помідори, без тріщин і вм'ятин, ретельно промийте.
Підготуйте скляні банки: ретельно промийте і стерилізуйте над паром або прожарив в духовці. На дно тари спершу викладайте спеції, після – помідори.
Для приготування маринаду змішайте холодну воду, оцет, сіль і цукор. Доведіть суміш до кипіння, остудіть до кімнатної температури. Залийте банки з помідорами маринадом і стерилізують їх на водяній бані 20 хвилин. Тільки тепер заготівлю можна закупорювати.
Рецепт засолювання помідорів холодним розсолом на зиму
Інгредієнти:
На 3 трилітрові банки:
Приготування
У кожну банку киньте пару лаврових листочків і по третині горошин перцю, три порізаних часникового зубчики, селера і кріп. Вимиті помідори проткніть в декількох місцях зубочисткою. Далі акуратно складіть помідори в банки щільніше, але, не натискаючи на них. Зверху додайте ще часнику, селери і оцту.
Тепер зробіть холодний розсіл. Вилийте чисту воду в каструлю і додайте сіль, цукор, оцет. Все ретельно розмішайте до розчинення кристалів. Потім дайте настоятися пару трійку годин, процідіть через марлю. Залийте в банки і накрийте плівкою або кришкою. Цієї кількості розсолу вистачить на три банки. Кришки потримайте в окропі, щоб вони розм'якшилися і щільно одягалися на банки, не зсковзуючи. Далі відправте банки в холод. Вже через 2-3 тижні можна буде їх пробувати.
Рекомендуємо добрі рецепти
Томати на зиму — рецепти
Урізноманітнити звичні способи консервації томатів - неймовірно просто, і в цьому вам допоможуть наші докладні рекомендації. Розповімо, як по-новому
Помідори з виноградом на зиму
Ми звикли закривати помідори в розсолах і пускати їх на соуси, а виноград використовувати для варення, компотів або вина. Так чому б не відкинути
Помідори на зиму з гірчицею
Помідори можна заготовлювати на зиму різними способами: солити, маринувати, закручувати у власному соку. А сьогодні мова піде про прості і цікаві
Як солити помідори?
Кінець літа – сезон врожаю і пора консервування. Хочете запастися помідорами на зиму? Зробіть з них соління. Щоб насолоджуватися свіжим смаком
Мариновані помідори на зиму
Мариновані помідори – класика заготовок. Існують сотні рецептів їх приготування, але у кожної господині знайдеться свій, який припав до смаку усій
Малосольні помідори
Не знаєте, яку закуску подати до основних страв? Рекомендуємо зробити малосольні помідорчики - вийде дивовижно смачно і просто. Така закусочка