Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Одуванчиковое варення - рецепт

Одуванчиковое варення - рецепт

23-09-2016, 08:53
429
Одуванчиковое варення - рецепт
Ви напевно чули про існування рецептів приготування загадкового варення з кульбаб , але скоріш за все не зважилися на подібного роду експерименти. І зізнатися, зовсім даремно. Адже ласощі виходить дійсно смачним. Але принадність його не тільки в цьому. Якщо вивчити більш детально весь арсенал корисних властивостей даного продукту, то таке варення ні чим не поступається натурального меду , а в чомусь навіть перевершує його. Головне подбати про якісну основі заготовки. Для цього квіти бажано не промивати, щоб зберегти цінну пилок на них, а знайти місцевість для збору, де вони будуть максимально чистими.
Далі ми розповімо, як варити одуванчиковое варення з лимоном і без його участі.

Як зробити одуванчиковое варення?


Інгредієнти:

  • квіти кульбаб – 420 шт.;

  • цукровий пісок – 12-15 кг;

  • очищена вода – 1 л;

  • лимон великий – 1 шт.


  • Приготування
    Квіти кульбаби для варення необхідно збирати далеко від автомагістралей в екологічно чистій місцевості. У момент збору погода повинна бути суха і сонячна, а квіточки максимально розкриті. Поміщаємо головки квітів без стебел і листя у велику каструлю або іншу підходящу ємність, заливаємо очищеною водою і залишаємо настоюватися на двадцять чотири години в холодильнику.
    По закінченні часу воду зливаємо, головки квітів ретельно промиваємо і повертаємо в каструлю. Туди ж додаємо попередньо вимитий і ошпарений окропом лимон, розрізавши його на дрібні часточки разом з шкіркою. Доливаємо в ємність літр очищеної води, підігріваємо вміст до кипіння, витримуємо на вогні пару хвилин, після чого вимикаємо плиту і залишаємо масу настоюватися протягом двох годин.
    Тепер проціджуємо масу через сито, відокремлюючи відвар від квітів і скибочок лимона, додаємо в рідку складову цукровий пісок. Даємо сиропу закипіти, помішуючи, і варимо протягом сорока-п'ятдесяти хвилин або до загустіння.
    Кількість цукру і лимона можна регулювати залежно від своїх смакових пристрастей, зменшуючи або збільшуючи їх кількість.
    Приготоване по даному рецепту варення з кульбаб називають ще одуванчиковым медом із-за відсутності квіток і схожою консистенції.

    Як приготувати одуванчиковое варення без лимона?


    Інгредієнти:

  • квіти кульбаб – 420 шт.;

  • цукровий пісок – 14 кг;

  • вода очищена – 07 л.


  • Приготування
    Щоб зробити варення з кульбаб без додавання лимона, збираємо і готуємо квіточки з урахуванням рекомендацій, наведених у попередньому рецепті. Найбільш розкриті і свіжі головки поміщаємо у відповідну посудину, заливаємо водою, проварюємо після закипання пару хвилин, після чого даємо зовсім трохи охолонути, і відкидаємо на друшляк, вистелений додатково марлевим відрізу. Після того як відварені кульбаби по максимуму стечуть, віджимаємо їх додатково, як можна щільніше зібравши і придавивши марлю.
    Одуванчиковое варення - рецепт

    Тепер з'єднуємо в каструлі отриману рідку складову з цукровим піском, прогріваємо до кипіння, помішуючи, а потім викладаємо туди ж квіти кульбаби. Витримуємо масу на вогні протягом семи хвилин, після чого розливаємо готове варення по заздалегідь приготовленим стерильним баночках, укупориваем і даємо заготівлях охолонути під ковдрою.

    Що зробити, щоб одуванчиковое варення загусло?


    Багато господинь стикаються з проблемою рідкої консистенції заготовки. Для того щоб отримати більш густу її текстуру, можна збільшити кількість цукру або просто поварити ласощі довше і бажаний результат не змусить довго чекати.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Одуванчиковый мед - приготування
    Одуванчиковый мед - приготування
    Крім оригінального смаку, одуванчиковый мед відрізняється своїми цілющими властивостями. Розповімо, як правильно виготовити це корисне і шалено
    Як зробити мед з кульбаби?
    Як зробити мед з кульбаби?
    Одуванчиковый мед - не просто чудове солодке ласощі. Це ще величезний джерело корисних речовин, який особливо хороший для зміцнення імунітету. Процес
    Мед з кульбаби в домашніх умовах
    Мед з кульбаби в домашніх умовах
    Чудовою і досить незвичайною заготівлею можна поповнити запас консервації. Пропонуємо зварити чудовий, яскравий, ароматний і безсумнівно корисний мед
    Варення із соснових бруньок
    Варення із соснових бруньок
    Особливо корисною заготовочкой потрібно неодмінно обзавестися кожної хазяєчці. Далі розповімо, як правильно зробити смачне і, без перебільшення,
    Як варити варення з кульбаб?
    Як варити варення з кульбаб?
    Як нам не вистачає сонця у холодну пору року, так хочеться відчути його тепло, що зігріває! Насправді можна зберегти шматочок літа, зваривши варення