Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Мед з кульбаби в домашніх умовах

Мед з кульбаби в домашніх умовах

23-09-2016, 10:23
1 924
Мед з кульбаби в домашніх умовах
Кульбабки – маленькі сонечка, які радують нас в кінці весни-початку літа. І зовсім мало хто знає, що вони можуть бути нам корисні. Як приготувати мед з квіток кульбаби , читайте нижче.
Як варити мед з кульбаби?
Інгредієнти:

  • жовті суцвіття кульбаби – 350 г;

  • вода – 375 мл;

  • цукор – 1 кг;

  • сік половинки лимона.


  • Приготування
    Варимо сироп з цукру і води. У одуванчиках жовті капелюшки очищаємо від зелених пелюсток. Опускаємо їх в окріп і проварюємо близько 20 хвилин. Хвилини за 2 до закінчення процесу видавлюємо сік половини лимона. Знімаємо каструлю з масою з вогню, охолодити і проціджуємо через сито. Після цього розливаємо одуванчиковый мед по баночках і укупориваем.
    Мед з кульбаби в домашніх умовах – рецепт
    Інгредієнти:

  • очищена вода – 550 мл;

  • квіти кульбаби – 05 кг;

  • цукор – 900 г;

  • лимони – 2 шт.


  • Приготування
    Квітки кульбаби добре миємо, заливаємо водою і вимочуємо близько доби, потім віджимаємо, заливаємо очищеною водою і після закипання уварюють на малому вогні чверть години. Практично в кінці варіння додаємо 2 нарізаного лимона прямо з цедрою і даємо масі прокипіти. Наполягаємо відвар добу, а потім проціджуємо. Квітки кульбаби і лимон нам більше не знадобляться, віджимаємо їх і викидаємо. Отриманий відвар засипаємо цукром і витримуємо на малому вогні, щоб маса загусла.
    Мед з квіток кульбаби – швидкий спосіб
    Інгредієнти:

  • суцвіття кульбаби – 350 г;

  • пісок цукровий – 475 г;

  • очищена вода – 350 мл


  • Приготування
    Суцвіття кульбаби заливаємо очищеної холодною водою, даємо масі закипіти і кип'ятити 2 хвилини. Друшляк вистилаємо марлею і зливаємо через неї відвар з суцвіттями. Коли квіти трохи охолонуть, добре віджимаємо, а у відвар всипаємо цукор і знову доводимо до кипіння. На невеликому вогні кип'ятимо близько 7 хвилин. Після цього відразу ж розливаємо масу в чисті банки, закриваємо і ставимо на зберігання в холод.
    Домашній мед з кульбаби
    Інгредієнти:

  • жовті суцвіття кульбаби – 1 частина;

  • цукор – 2 частини.


  • Приготування
    Вимиті жовті суцвіття кульбаби поміщаємо в банки, чергуючи шари квіток і цукру. Верхнім шаром має бути цукор. Потім все утрамбовуємо. Далі можна вчинити 2 способами: перший з них – банку закриваємо кришкою і залишаємо на сонці тижні на 2 для бродіння, потім проціджуємо і ставимо на зберігання в холодильник.
    У другому випадку квітками наповнюємо банки дуже щільно, і зверху кладемо у вигляді вантажу чистий кремень. Горлечко закриваємо марлею, зав'язуємо і кладемо в прохолодному темному місці на 3 місяці. Періодично банку потрібно перевіряти, чи не утворилася цвіль.
    Приготування меду з кульбаб
    Інгредієнти:

  • суцвіття кульбаби – 100 шт.;

  • рідкий травневий мед – 150 р.


  • Приготування
    Квітки кульбаб подрібнюємо пі допомогою блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Зверху вливаємо рідкий травневий мед. Добре розмішуємо, перекладаємо в банку і прибираємо в холод.
    Як приготувати одуванчиковый мед?
    Інгредієнти:

  • цукор – 15 кг;

  • суцвіття кульбаби – 15 кг.
  • Мед з кульбаби в домашніх умовах


    Приготування
    Суцвіття кульбаби миємо, обсушуємо, потім подрібнюємо на м'ясорубці. В отриману масу висипаємо цукор і гарненько вимішуємо. Отримана маса повинна настоятися гарненько, а цукровий пісок повністю розчинитися. Для цього кожен день протягом 3 днів масу добре розмішуємо за допомогою дерев'яної ложки. Після цього розкладаємо масу по банках, закрити поліетиленовими кришками, перевертаємо і залишаємо так на 12 днів. Після цього ставимо баночки в холодильник. Таке ласощі виходить не тільки смачним, але і неймовірно корисним, особливо при застудах в осінньо-зимовий час.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Одуванчиковый мед - приготування
    Одуванчиковый мед - приготування
    Крім оригінального смаку, одуванчиковый мед відрізняється своїми цілющими властивостями. Розповімо, як правильно виготовити це корисне і шалено
    Як зробити мед з кульбаби?
    Як зробити мед з кульбаби?
    Одуванчиковый мед - не просто чудове солодке ласощі. Це ще величезний джерело корисних речовин, який особливо хороший для зміцнення імунітету. Процес
    Ковбаса казі
    Ковбаса казі
    Дивовижні делікатеси можна готувати власноруч. Сьогодні поговоримо про казахської ковбасі казі, яку ви навряд чи побачите на полиці в магазині, але з
    Одуванчиковое варення - рецепт
    Одуванчиковое варення - рецепт
    Чудовим експериментом на кухні стане виготовлення смачного, яскравого варення з кульбаб. Таке ласощі зовсім не складно, а результат вас неодмінно
    Суп з кульбаб
    Суп з кульбаб
    Суп з кульбаб - досить рідкісне явище на наших столах. Але все ж іноді варто урізноманітнити своє меню таким незвичайним блюдом. Ми зібрали для вас
    Як варити варення з кульбаб?
    Як варити варення з кульбаб?
    Як нам не вистачає сонця у холодну пору року, так хочеться відчути його тепло, що зігріває! Насправді можна зберегти шматочок літа, зваривши варення