» » Як зробити мед з кульбаби?

Як зробити мед з кульбаби?

Як зробити мед з кульбаби?
Пора цвітіння багатьох рослин – час не тільки для естетів, але і для тих, хто піклується про своє здоров'я. Висушені рослини можна використовувати для приготування відварів але є і більш смачний спосіб запастися вітамінами і мікроелементами на зиму. Приготуйте мед з квіток кульбаби – це ласощі допоможе впоратися з ГРВІ, поліпшить травлення, роботу нирок і печінки. Домашній мед з кульбаби допоможе підняти імунітет, так як містить вітаміни С, групи В, калій, магній і йод.
Збираємо квіти
Перш ніж розповісти, як приготувати мед з кульбаби, обговоримо деякі моменти. Збір лікарських трав зазвичай ведеться ранком, як тільки зійде роса, в місцях, де немає прямих сонячних променів. В даному випадку, однак, інші правила: кульбаба збираємо на сонячних галявинах в районі перед полуднем, коли квітки як слід розкрилися. Місця для збору квітів вибираємо подалі від траси із жвавим рухом, вдалині від підприємств – найкраще в сільській місцевості. Збираючи суцвіття, відразу намагаємося струшувати комах і видаляємо сміття.
Мед швидко і просто
Отже, ми підійшли до того, як зробити мед з кульбаби.
Інгредієнти:

  • білий очищений цукор-пісок виробництва країн СНД – 12 кг;

  • відфільтрована або дистильована вода – 15 л;

  • лимон – 3-4 шт.;

  • суцвіття кульбаби лікарської – приблизно 700 р.


  • Приготування
    Готується мед з кульбаби в домашніх умовах просто, рецепт узятий з дореволюційного травника. Вода, зрозуміло, в ті часи фильтровалась через спеціальні вугільно-кремнієві фільтри, але можна пропустити і через заводський. Квіти поміщаємо в посудину з холодною водою приблизно на чверть години, міняємо воду, чекаємо стільки ж, акуратно виймаємо квіти. Якщо ви впевнені, що комах у квітах немає, можна не мити. Кладемо суцвіття в таз або каструлю вливаємо воду і кип'ятимо не більше 5 хвилин. Накриваємо кришкою, закутуємо і залишаємо. На наступний день акуратно відвар проціджуємо через марлю, розчиняємо в ньому цукор і на повільному вогні починаємо варити – три
    Як зробити мед з кульбаби?
    рази по 5 хвилин. При останній варіння додаємо віджатий сік з лимонів. Гарячий мед розподіляємо по маленьких баночках, закручуємо і зберігати в темному, прохолодному і сухому місці. Пам'ятаємо, що мед з квіток кульбаби – це все ж лікарський засіб, намазувати його на хліб, як варення не варто.
    Інший спосіб
    Є інший спосіб, як приготувати одуванчиковый мед. Пропорції будуть ті ж, технологія – інша. Перший етап – варимо сироп, після уварювання приблизно на третину, додаємо квітки, проварюємо 7 хвилин, проціджуємо і закатуємо. Як бачите, приготування меду з кульбаб під силу кожному.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:24
    Переглядів: 318