Як зробити мед з кульбаби?
Пора цвітіння багатьох рослин – час не тільки для естетів, але і для тих, хто піклується про своє здоров'я. Висушені рослини можна використовувати для приготування відварів але є і більш смачний спосіб запастися вітамінами і мікроелементами на зиму. Приготуйте мед з квіток кульбаби – це ласощі допоможе впоратися з ГРВІ, поліпшить травлення, роботу нирок і печінки. Домашній мед з кульбаби допоможе підняти імунітет, так як містить вітаміни С, групи В, калій, магній і йод.
Збираємо квіти
Перш ніж розповісти, як приготувати мед з кульбаби, обговоримо деякі моменти. Збір лікарських трав зазвичай ведеться ранком, як тільки зійде роса, в місцях, де немає прямих сонячних променів. В даному випадку, однак, інші правила: кульбаба збираємо на сонячних галявинах в районі перед полуднем, коли квітки як слід розкрилися. Місця для збору квітів вибираємо подалі від траси із жвавим рухом, вдалині від підприємств – найкраще в сільській місцевості. Збираючи суцвіття, відразу намагаємося струшувати комах і видаляємо сміття.
Мед швидко і просто
Отже, ми підійшли до того, як зробити мед з кульбаби.
Інгредієнти:
білий очищений цукор-пісок виробництва країн СНД – 12 кг;
відфільтрована або дистильована вода – 15 л;
лимон – 3-4 шт.;
суцвіття кульбаби лікарської – приблизно 700 р.
Приготування
Готується мед з кульбаби в домашніх умовах просто, рецепт узятий з дореволюційного травника. Вода, зрозуміло, в ті часи фильтровалась через спеціальні вугільно-кремнієві фільтри, але можна пропустити і через заводський. Квіти поміщаємо в посудину з холодною водою приблизно на чверть години, міняємо воду, чекаємо стільки ж, акуратно виймаємо квіти. Якщо ви впевнені, що комах у квітах немає, можна не мити. Кладемо суцвіття в таз або каструлю вливаємо воду і кип'ятимо не більше 5 хвилин. Накриваємо кришкою, закутуємо і залишаємо. На наступний день акуратно відвар проціджуємо через марлю, розчиняємо в ньому цукор і на повільному вогні починаємо варити – три рази по 5 хвилин. При останній варіння додаємо віджатий сік з лимонів. Гарячий мед розподіляємо по маленьких баночках, закручуємо і зберігати в темному, прохолодному і сухому місці. Пам'ятаємо, що мед з квіток кульбаби – це все ж лікарський засіб, намазувати його на хліб, як варення не варто.
Інший спосіб
Є інший спосіб, як приготувати одуванчиковый мед. Пропорції будуть ті ж, технологія – інша. Перший етап – варимо сироп, після уварювання приблизно на третину, додаємо квітки, проварюємо 7 хвилин, проціджуємо і закатуємо. Як бачите, приготування меду з кульбаб під силу кожному.
Збираємо квіти
Перш ніж розповісти, як приготувати мед з кульбаби, обговоримо деякі моменти. Збір лікарських трав зазвичай ведеться ранком, як тільки зійде роса, в місцях, де немає прямих сонячних променів. В даному випадку, однак, інші правила: кульбаба збираємо на сонячних галявинах в районі перед полуднем, коли квітки як слід розкрилися. Місця для збору квітів вибираємо подалі від траси із жвавим рухом, вдалині від підприємств – найкраще в сільській місцевості. Збираючи суцвіття, відразу намагаємося струшувати комах і видаляємо сміття.
Мед швидко і просто
Отже, ми підійшли до того, як зробити мед з кульбаби.
Інгредієнти:
Приготування
Готується мед з кульбаби в домашніх умовах просто, рецепт узятий з дореволюційного травника. Вода, зрозуміло, в ті часи фильтровалась через спеціальні вугільно-кремнієві фільтри, але можна пропустити і через заводський. Квіти поміщаємо в посудину з холодною водою приблизно на чверть години, міняємо воду, чекаємо стільки ж, акуратно виймаємо квіти. Якщо ви впевнені, що комах у квітах немає, можна не мити. Кладемо суцвіття в таз або каструлю вливаємо воду і кип'ятимо не більше 5 хвилин. Накриваємо кришкою, закутуємо і залишаємо. На наступний день акуратно відвар проціджуємо через марлю, розчиняємо в ньому цукор і на повільному вогні починаємо варити – три рази по 5 хвилин. При останній варіння додаємо віджатий сік з лимонів. Гарячий мед розподіляємо по маленьких баночках, закручуємо і зберігати в темному, прохолодному і сухому місці. Пам'ятаємо, що мед з квіток кульбаби – це все ж лікарський засіб, намазувати його на хліб, як варення не варто.
Інший спосіб
Є інший спосіб, як приготувати одуванчиковый мед. Пропорції будуть ті ж, технологія – інша. Перший етап – варимо сироп, після уварювання приблизно на третину, додаємо квітки, проварюємо 7 хвилин, проціджуємо і закатуємо. Як бачите, приготування меду з кульбаб під силу кожному.
Рекомендуємо добрі рецепти
Одуванчиковый мед - приготування
Крім оригінального смаку, одуванчиковый мед відрізняється своїми цілющими властивостями. Розповімо, як правильно виготовити це корисне і шалено
Ковбаса казі
Дивовижні делікатеси можна готувати власноруч. Сьогодні поговоримо про казахської ковбасі казі, яку ви навряд чи побачите на полиці в магазині, але з
Мед з кульбаби в домашніх умовах
Чудовою і досить незвичайною заготівлею можна поповнити запас консервації. Пропонуємо зварити чудовий, яскравий, ароматний і безсумнівно корисний мед
Одуванчиковое варення - рецепт
Чудовим експериментом на кухні стане виготовлення смачного, яскравого варення з кульбаб. Таке ласощі зовсім не складно, а результат вас неодмінно
Суп з кульбаб
Суп з кульбаб - досить рідкісне явище на наших столах. Але все ж іноді варто урізноманітнити своє меню таким незвичайним блюдом. Ми зібрали для вас
Як варити варення з кульбаб?
Як нам не вистачає сонця у холодну пору року, так хочеться відчути його тепло, що зігріває! Насправді можна зберегти шматочок літа, зваривши варення