Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Ковбаса казі

23-09-2016, 10:23
454
Ковбаса казі
Напевно, всі чули про махане - сыровяленой ковбасі з конини але мало хто пробував ковбасу казі. Адже її не купиш в супермаркеті, навіть на її батьківщині, вона продається тільки на ринках. Причому найчастіше її роблять прямо у вас на очах.
Особливістю цього делікатесу є те, що вона готується з цілого шматка конини. Ця частина м'яса обрізається в довжину по ребру, і вона повинна бути досить жирної, тому коней спеціально відгодовують.
Це не промисловий вид ковбаси, а домашній і швидше святковий, ніж повсякденний. Тому це стовідсотково натуральний продукт з мінімальною кількістю дуже простих інгредієнтів. В основному її варять і подають охолодженою, але використовують її і для приготування других страв, таких як плов, бешбармак, нарин.
Казі вважається національною стравою багатьох тюркських народів, і у кожного свої секрети і методи приготування, її варять, в'ялять, коптять! І якщо ви прихильник натурального і смачного приготування м'яса обов'язково спробуйте приготувати казі з конини в домашніх умовах.

Рецепт кінської ковбаси казі


Дуже важливо добре підготувати кишки. Для цього їх вивертаємо на виворіт, ретельно миємо холодною водою, потім рясно посипаємо сіллю і втираємо її, так очищаємо їх від непотрібної слизу. Можна залишити хвилин на 15 постояти, потім промиваємо кілька разів холодною водою, а потім гарячою.
Інгредієнти:

  • конина жирна – смужка 15 кг;

  • часник – 50 г;

  • зіра – 20 р;

  • кишка яловича – 50 див.

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Звичайно, в ідеалі було б, щоб все м'ясо було одним шматком з прожилками жиру. Якщо ж у вас окремо м'ясо, окремо жир майте на увазі, що співвідношення їх має бути 2:1 відповідно.
    Беремо досить багато солі і перцю, видавлюємо весь часник, висипаємо зіру і перетворюємо все в пасту, якою і натираємо дуже добре все м'ясо. Залишаємо його в прохолоді на 12 годин, щоб воно просочилося і просолилось. Потім беремо підготовлену кишку, зав'язуємо її з одного боку і заштовхуємо одним шматком всередину. Якщо ж у
    Ковбаса казі
    вас окремі шматки, то чергуємо їх, в кінці зав'язуємо шпагатом інший край.
    Перед тим як варити казі, воду обов'язково трохи солимо і кладемо ковбасу ще в холодну рідину. При закипанні утворюється пінка, її знімаємо і зменшуємо вогонь до мінімуму. Важливо після закипання проколоти в декількох місцях кишку, щоб вона не луснула. Варимо так дві години, потім дістаємо і зберігаємо в прохолодному місці.
    Можна також казі не варити, а в'ялити. Тоді її підвішують на протязі на 2 тижні, а потім в'ялять пару місяців у прохолодному приміщенні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Штучний мед
    Штучний мед
    Сьогодні особливої популярності набирають рецепти виготовлення так званого штучного меду. Можливо це пов'язано з невиправдано високою ціною на
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Домашня ковбаса в кишках – рецепт
    Навряд чи можна назвати ковбасу корисним продуктом, але так чи інакше вона все-таки з'являється в нашому раціоні. Для того, щоб пом'якшити шкоду
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса печінкова
    Ковбаса - дуже смачний субпродукт, який ми регулярно купуємо в магазині. Але адже її досить просто можна зробити в домашніх умовах, а головне вона
    Ковбаса з конини
    Ковбаса з конини
    Конина - це корисне м'ясо молодих коней, яке відрізняється від інших видів м'яса специфічним смаком. І сьогодні ми детально розповімо, як приготувати
    Як варити конину?
    Як варити конину?
    Конина має незвичайний смак. Вона є національною стравою в Казахстані та Монголії. Щоб м'ясо вийшло ніжним і соковитим, його необхідно довго варити.
    Бешбармак з конини
    Бешбармак з конини
    Бешбармак - це страва тюркських народів, яке відрізняється великою калорійністю. Воно складається з локшини, шматків м'яса і трохи овочів. І сьогодні