Одуванчиковый мед - приготування

Рецепт приготування одуванчикового меду
Перед початком приготування зібрані квіти слід підготувати певним чином. Спершу кульбаби відразу після складання викладають на папір і залишають на кілька годин, за цей час з них виповзе вся живність, місця для якої немає в рецепті меду. Після, квіти додатково промивають і обсушують.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зварити одуванчиковый мед, необхідно приготувати простий цукровий сироп. З цією метою відміряну кількість цукру заливають невеликою порцією води і ставлять на вогонь. Як тільки всі цукрові кристали розчиняться, а сироп стане прозорим, в нього додають зрізані одуванчиковые суцвіття і залишають їх проваритися приблизно на 20 хвилин. Після закінчення часу в сироп видавлюють сік половинки лимона для того, щоб перешкоджати подальшому його загустінню, а потім залишають остигати. Далі варення переливають на марлю, а квіти добре віджимають. Отриманий сироп повторно повертають на вогонь і варять 20 хвилин. Готовий мед залишається розлити по стерильною тарі і охолодити.
Як приготувати одуванчиковый мед в домашніх умовах?
Мед з кульбаби може стати заміною звичайного меду для тих, хто виключив з раціону тваринні продукти. Урізноманітнити базовий рецепт можна цікавими ароматичними добавками, начебто стручка ванілі, який ми вирішили покласти в продукт приготовлений за рецептом нижче.
Інгредієнти:
Приготування
Спершу візьміться за варіння сиропу. Для його приготування цукровий пісок слід залити водою і залишити на невеликому вогні. Після закипання, жар можна збільшити і залишити сироп варитися ще на 5 хвилин. У вируючий сироп покладіть квіти кульбаби і зменшіть вогонь. Залиште кульбаби проваритися близько 20 хвилин, додайте розрізаний ванільний стручок, смужку ароматною апельсинової цедри, а потім видавіть сік лимона. По закінченні варіння, зніміть каструлю з медом з вогню і залиште охолоджуватися приблизно на добу, не забувши накрити все кришкою. Після охолодження мед проціджують, знову ставлять на вогонь і варять ще 20 хвилин, але на цей раз при слабкому кипінні.
Готовий мед розливають по чистим банкам і охолоджують.
Як правильно зварити одуванчиковый мед?
У цьому рецепті до квітів кульбаби будуть додані яблука, готовий продукт вийде ще смачніше й пахучіше.
Інгредієнти:

Приготування
Залийте промиті квітки кульбаб і шматочки яблук водою, додайте лимонний сік. Залиште всі варитися при слабкому кипінні приблизно на півгодини. По закінченні часу процідіть суміш через покрите марлею сито і гарненько все відіжміть. Отриманий сік буде мати насичений жовтий колір. Після, сік можна зважити і додати до нього аналогічну масу цукру. Суміш повертають на середній вогонь і проварюють, домагаючись бажаної густоти.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як зробити мед з кульбаби?
Одуванчиковый мед - не просто чудове солодке ласощі. Це ще величезний джерело корисних речовин, який особливо хороший для зміцнення імунітету. Процес

Мед з кульбаби в домашніх умовах
Чудовою і досить незвичайною заготівлею можна поповнити запас консервації. Пропонуємо зварити чудовий, яскравий, ароматний і безсумнівно корисний мед

Одуванчиковое варення - рецепт
Чудовим експериментом на кухні стане виготовлення смачного, яскравого варення з кульбаб. Таке ласощі зовсім не складно, а результат вас неодмінно

Полуничне варення без варіння ягід – рецепт
Пропонуємо поповнити запас зимових заготовок незвичайним варенням з простої полуниці. Розповімо, як створити таке ласощі, зберігши вітаміни і не

Варення з глоду з кісточками – рецепт
Неодмінно заготовте пару баночок цього дивного ласощі. Текстура консервованого глоду нагадує м'які цукати з легкою кислинкою, які, разом з ароматним

Як варити варення з кульбаб?
Як нам не вистачає сонця у холодну пору року, так хочеться відчути його тепло, що зігріває! Насправді можна зберегти шматочок літа, зваривши варення