Кульбабки – маленькі сонечка, які радують нас в кінці весни-початку літа. І зовсім мало хто знає, що вони можуть бути нам корисні. Як приготувати мед з квіток кульбаби , читайте нижче.
Як варити мед з кульбаби?
Інгредієнти: жовті суцвіття кульбаби – 350 г; вода – 375 мл; цукор – 1 кг; сік половинки лимона. Приготування Варимо сироп з цукру і води. У одуванчиках жовті капелюшки очищаємо від зелених пелюсток. Опускаємо їх в окріп і проварюємо близько 20 хвилин. Хвилини за 2 до закінчення процесу видавлюємо сік половини лимона. Знімаємо каструлю з масою з вогню, охолодити і проціджуємо через сито. Після цього розливаємо одуванчиковый мед по баночках і укупориваем.
Мед з кульбаби в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: очищена вода – 550 мл; квіти кульбаби – 05 кг; цукор – 900 г; лимони – 2 шт. Приготування Квітки кульбаби добре миємо, заливаємо водою і вимочуємо близько доби, потім віджимаємо, заливаємо очищеною водою і після закипання уварюють на малому вогні чверть години. Практично в кінці варіння додаємо 2 нарізаного лимона прямо з цедрою і даємо масі прокипіти. Наполягаємо відвар добу, а потім проціджуємо. Квітки кульбаби і лимон нам більше не знадобляться, віджимаємо їх і викидаємо. Отриманий відвар засипаємо цукром і витримуємо на малому вогні, щоб маса загусла.
Мед з квіток кульбаби – швидкий спосіб
Інгредієнти: суцвіття кульбаби – 350 г; пісок цукровий – 475 г; очищена вода – 350 мл Приготування Суцвіття кульбаби заливаємо очищеної холодною водою, даємо масі закипіти і кип'ятити 2 хвилини. Друшляк вистилаємо марлею і зливаємо через неї відвар з суцвіттями. Коли квіти трохи охолонуть, добре віджимаємо, а у відвар всипаємо цукор і знову доводимо до кипіння. На невеликому вогні кип'ятимо близько 7 хвилин. Після цього відразу ж розливаємо масу в чисті банки, закриваємо і ставимо на зберігання в холод.
Домашній мед з кульбаби
Інгредієнти: жовті суцвіття кульбаби – 1 частина; цукор – 2 частини. Приготування Вимиті жовті суцвіття кульбаби поміщаємо в банки, чергуючи шари квіток і цукру. Верхнім шаром має бути цукор. Потім все утрамбовуємо. Далі можна вчинити 2 способами: перший з них – банку закриваємо кришкою і залишаємо на сонці тижні на 2 для бродіння, потім проціджуємо і ставимо на зберігання в холодильник.
У другому випадку квітками наповнюємо банки дуже щільно, і зверху кладемо у вигляді вантажу чистий кремень. Горлечко закриваємо марлею, зав'язуємо і кладемо в прохолодному темному місці на 3 місяці. Періодично банку потрібно перевіряти, чи не утворилася цвіль.
Приготування меду з кульбаб
Інгредієнти: суцвіття кульбаби – 100 шт.; рідкий травневий мед – 150 р. Приготування Квітки кульбаб подрібнюємо пі допомогою блендера або пропускаємо через м'ясорубку. Зверху вливаємо рідкий травневий мед. Добре розмішуємо, перекладаємо в банку і прибираємо в холод.
Як приготувати одуванчиковый мед?
Інгредієнти: цукор – 15 кг; суцвіття кульбаби – 15 кг. Приготування Суцвіття кульбаби миємо, обсушуємо, потім подрібнюємо на м'ясорубці. В отриману масу висипаємо цукор і гарненько вимішуємо. Отримана маса повинна настоятися гарненько, а цукровий пісок повністю розчинитися. Для цього кожен день протягом 3 днів масу добре розмішуємо за допомогою дерев'яної ложки. Після цього розкладаємо масу по банках, закрити поліетиленовими кришками, перевертаємо і залишаємо так на 12 днів. Після цього ставимо баночки в холодильник. Таке ласощі виходить не тільки смачним, але і неймовірно корисним, особливо при застудах в осінньо-зимовий час.