Ви напевно чули про існування рецептів приготування загадкового варення з кульбаб , але скоріш за все не зважилися на подібного роду експерименти. І зізнатися, зовсім даремно. Адже ласощі виходить дійсно смачним. Але принадність його не тільки в цьому. Якщо вивчити більш детально весь арсенал корисних властивостей даного продукту, то таке варення ні чим не поступається натурального меду , а в чомусь навіть перевершує його. Головне подбати про якісну основі заготовки. Для цього квіти бажано не промивати, щоб зберегти цінну пилок на них, а знайти місцевість для збору, де вони будуть максимально чистими.
Далі ми розповімо, як варити одуванчиковое варення з лимоном і без його участі.
Як зробити одуванчиковое варення?
Інгредієнти: квіти кульбаб – 420 шт.; цукровий пісок – 12-15 кг; очищена вода – 1 л; лимон великий – 1 шт. Приготування Квіти кульбаби для варення необхідно збирати далеко від автомагістралей в екологічно чистій місцевості. У момент збору погода повинна бути суха і сонячна, а квіточки максимально розкриті. Поміщаємо головки квітів без стебел і листя у велику каструлю або іншу підходящу ємність, заливаємо очищеною водою і залишаємо настоюватися на двадцять чотири години в холодильнику.
По закінченні часу воду зливаємо, головки квітів ретельно промиваємо і повертаємо в каструлю. Туди ж додаємо попередньо вимитий і ошпарений окропом лимон, розрізавши його на дрібні часточки разом з шкіркою. Доливаємо в ємність літр очищеної води, підігріваємо вміст до кипіння, витримуємо на вогні пару хвилин, після чого вимикаємо плиту і залишаємо масу настоюватися протягом двох годин.
Тепер проціджуємо масу через сито, відокремлюючи відвар від квітів і скибочок лимона, додаємо в рідку складову цукровий пісок. Даємо сиропу закипіти, помішуючи, і варимо протягом сорока-п'ятдесяти хвилин або до загустіння.
Кількість цукру і лимона можна регулювати залежно від своїх смакових пристрастей, зменшуючи або збільшуючи їх кількість.
Приготоване по даному рецепту варення з кульбаб називають ще одуванчиковым медом із-за відсутності квіток і схожою консистенції.
Як приготувати одуванчиковое варення без лимона?
Інгредієнти: квіти кульбаб – 420 шт.; цукровий пісок – 14 кг; вода очищена – 07 л. Приготування Щоб зробити варення з кульбаб без додавання лимона, збираємо і готуємо квіточки з урахуванням рекомендацій, наведених у попередньому рецепті. Найбільш розкриті і свіжі головки поміщаємо у відповідну посудину, заливаємо водою, проварюємо після закипання пару хвилин, після чого даємо зовсім трохи охолонути, і відкидаємо на друшляк, вистелений додатково марлевим відрізу. Після того як відварені кульбаби по максимуму стечуть, віджимаємо їх додатково, як можна щільніше зібравши і придавивши марлю.
Тепер з'єднуємо в каструлі отриману рідку складову з цукровим піском, прогріваємо до кипіння, помішуючи, а потім викладаємо туди ж квіти кульбаби. Витримуємо масу на вогні протягом семи хвилин, після чого розливаємо готове варення по заздалегідь приготовленим стерильним баночках, укупориваем і даємо заготівлях охолонути під ковдрою.
Що зробити, щоб одуванчиковое варення загусло?
Багато господинь стикаються з проблемою рідкої консистенції заготовки. Для того щоб отримати більш густу її текстуру, можна збільшити кількість цукру або просто поварити ласощі довше і бажаний результат не змусить довго чекати.