Варення із соснових бруньок

Як зварити варення з молодих соснових бруньок - рецепт з лимоном
Інгредієнти:
Приготування
Соснові бруньки для варення потрібно збирати до настання моменту їх інтенсивного росту і розпускання в лютому-березні. Поблизу місця збору не повинно бути автомагістралей, доріг, промислових зон та великих населених пунктів. Краще для цієї мети відправитися в ліс.
Коли сировина буде зібрано, його необхідно помити, позбавити при наявності домішки голочок і сміття, укласти в каструлю, залити чистою холодною водою і відварити протягом двадцяти п'яти хвилин на помірному вогні.
Тепер відкидаємо соснові бруньки на друшляк і залишаємо хвилин на десять стікати. За цей час з'єднуємо в каструлі необхідне за рецептом кількість води і цукру і доводимо, помішуючи, до кипіння. Через п'ять хвилин додаємо відварені нирки, віджимаємо до інших компонентів лимонний сік, даємо масі закипіти, і знімаємо з вогню. Залишаємо заготовку до повного остигання, після чого знову прогріваємо до кипіння, помішуючи, і припускаємо на самому малому спеці протягом сорока хвилин.
По готовності розливаємо варення із соснових бруньок за заздалегідь підготовленим стерильним скляним банкам, укупориваем прокип'яченими кришками і даємо повністю охолонути під ковдрою.
Як зробити варення з свіжих соснових бруньок з лимонною кислотою?
Інгредієнти:
Приготування
Свіжі соснові бруньки збираємо з урахуванням рекомендацій, наведених у попередньому рецепті, а потім промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Поміщаємо підготовлений продукт у відповідну посудину, пересипаючи при цьому шару цукровим піском, і залишаємо на дванадцять годин при кімнатних умовах.
По закінченні часу доливаємо в ємність очищену холодну воду, поміщаємо заготовку на плиту і прогріваємо, безперервно помішуючи, до кипіння і розчинення цукру. Тепер зменшуємо вогонь і даємо масі прокипіти протягом п'яти хвилин, після чого знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження. Далі ще раз прогріваємо варення до кипіння, кип'ятити п'ять хвилин і знову даємо охолонути.
Після третього кип'ятіння додаємо в заготовку половину чайної ложечки лимонної кислоти, ретельно перемішуємо і розливаємо ще гарячою по завчасно прокип'яченою скляних ємностей і укупориваем стерильними кришечками.
Варення із соснових бруньок - альтернативний рецепт
Інгредієнти:

Приготування
Підготовлені належним чином промиті молоді соснові бруньки заливаємо склянкою фільтрованої води і ставимо на конфорку, на помірний вогонь варитися до зменшення об'єму рідини приблизно на одну третину. Тепер додаємо цукровий пісок і витримуємо заготовку на вогні, помішуючи, до розчинення всіх цукрових кристалів і ще протягом п'яти хвилин.
Розливаємо гаряче варення із соснових бруньок по підготовленим стерильним ємкостей, укупориваем герметично і залишаємо до повного охолодження під ковдрою.
Рекомендуємо добрі рецепти

Сосновий мед
Знаючи про всі корисні властивості соснових шишок, багато хто не роблять з нього мед, обмежуючись лише настоянкою. А адже таке ласощі, чудово

М'ятна варення
Така заготівля неодмінно повинна бути в кожному холодильнику! М'ятна варення - дивовижне ласощі, яким можна успішно доповнювати різноманітні домашні

Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
Яскраве, з насиченим смаком і чудовим ароматом варення можна зробити зі звичайної чорної смородини. Зберегти левову частку вітамінів допоможуть

Желейное варення з полуниці
Прекрасний спосіб пустити в хід надлишки ягідного врожаю - зробити дивовижне желеподібне варення. Пропонуємо зробити це дивно смачне, солодке

Скільки варити абрикосове варення?
Час варіння абрикосового варення залежить від того, який консистенції ласощі в результаті ви очікуєте отримати. Його можна зробити з часточками в

Варення з шишок
Варення з шишок - це оригінальний і смачний десерт, і до того ж чудовий засіб проти застуди, кашлю, ангіни, а також бронхіту. Самі незвичайні й