Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення із соснових бруньок

Варення із соснових бруньок

23-09-2016, 10:22
2 230
Варення із соснових бруньок
Варення із соснових бруньок зберігає всі цілющі властивості сосни, накопичуючи їх при варінні її молодих пагонів, і тому незамінне для лікування і профілактики простудних захворювань, при порушеннях роботи шлунково-кишкового тракту, артритах, ревматизмі та ще багатьох інших недугах. Всього одна ложечка заготовки з чашкою чаю, зміцнить імунітет, а також допоможе очистити кров і омолодити організм.

Як зварити варення з молодих соснових бруньок - рецепт з лимоном


Інгредієнти:

  • молоді соснові бруньки – 500 г;

  • фільтрована вода – 05 л;

  • пісок цукровий – 1 кг;

  • лимон середнього розміру – 05 шт.


  • Приготування
    Соснові бруньки для варення потрібно збирати до настання моменту їх інтенсивного росту і розпускання в лютому-березні. Поблизу місця збору не повинно бути автомагістралей, доріг, промислових зон та великих населених пунктів. Краще для цієї мети відправитися в ліс.
    Коли сировина буде зібрано, його необхідно помити, позбавити при наявності домішки голочок і сміття, укласти в каструлю, залити чистою холодною водою і відварити протягом двадцяти п'яти хвилин на помірному вогні.
    Тепер відкидаємо соснові бруньки на друшляк і залишаємо хвилин на десять стікати. За цей час з'єднуємо в каструлі необхідне за рецептом кількість води і цукру і доводимо, помішуючи, до кипіння. Через п'ять хвилин додаємо відварені нирки, віджимаємо до інших компонентів лимонний сік, даємо масі закипіти, і знімаємо з вогню. Залишаємо заготовку до повного остигання, після чого знову прогріваємо до кипіння, помішуючи, і припускаємо на самому малому спеці протягом сорока хвилин.
    По готовності розливаємо варення із соснових бруньок за заздалегідь підготовленим стерильним скляним банкам, укупориваем прокип'яченими кришками і даємо повністю охолонути під ковдрою.

    Як зробити варення з свіжих соснових бруньок з лимонною кислотою?


    Інгредієнти:

  • свіжі соснові бруньки – 1 кг;

  • фільтрована вода – 1 л;

  • пісок цукровий – 15 кг;

  • кислота лимонна – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Свіжі соснові бруньки збираємо з урахуванням рекомендацій, наведених у попередньому рецепті, а потім промиваємо і розрізаємо на кілька частин. Поміщаємо підготовлений продукт у відповідну посудину, пересипаючи при цьому шару цукровим піском, і залишаємо на дванадцять годин при кімнатних умовах.
    По закінченні часу доливаємо в ємність очищену холодну воду, поміщаємо заготовку на плиту і прогріваємо, безперервно помішуючи, до кипіння і розчинення цукру. Тепер зменшуємо вогонь і даємо масі прокипіти протягом п'яти хвилин, після чого знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження. Далі ще раз прогріваємо варення до кипіння, кип'ятити п'ять хвилин і знову даємо охолонути.
    Після третього кип'ятіння додаємо в заготовку половину чайної ложечки лимонної кислоти, ретельно перемішуємо і розливаємо ще гарячою по завчасно прокип'яченою скляних ємностей і укупориваем стерильними кришечками.

    Варення із соснових бруньок - альтернативний рецепт


    Інгредієнти:

  • свіжі соснові бруньки – 1 жменя;

  • фільтрована вода – 250 мл;
  • Варення із соснових бруньок

  • цукровий пісок – 300 р.


  • Приготування
    Підготовлені належним чином промиті молоді соснові бруньки заливаємо склянкою фільтрованої води і ставимо на конфорку, на помірний вогонь варитися до зменшення об'єму рідини приблизно на одну третину. Тепер додаємо цукровий пісок і витримуємо заготовку на вогні, помішуючи, до розчинення всіх цукрових кристалів і ще протягом п'яти хвилин.
    Розливаємо гаряче варення із соснових бруньок по підготовленим стерильним ємкостей, укупориваем герметично і залишаємо до повного охолодження під ковдрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сосновий мед
    Сосновий мед
    Знаючи про всі корисні властивості соснових шишок, багато хто не роблять з нього мед, обмежуючись лише настоянкою. А адже таке ласощі, чудово
    М'ятна варення
    М'ятна варення
    Така заготівля неодмінно повинна бути в кожному холодильнику! М'ятна варення - дивовижне ласощі, яким можна успішно доповнювати різноманітні домашні
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Яскраве, з насиченим смаком і чудовим ароматом варення можна зробити зі звичайної чорної смородини. Зберегти левову частку вітамінів допоможуть
    Желейное варення з полуниці
    Желейное варення з полуниці
    Прекрасний спосіб пустити в хід надлишки ягідного врожаю - зробити дивовижне желеподібне варення. Пропонуємо зробити це дивно смачне, солодке
    Скільки варити абрикосове варення?
    Скільки варити абрикосове варення?
    Час варіння абрикосового варення залежить від того, який консистенції ласощі в результаті ви очікуєте отримати. Його можна зробити з часточками в
    Варення з шишок
    Варення з шишок
    Варення з шишок - це оригінальний і смачний десерт, і до того ж чудовий засіб проти застуди, кашлю, ангіни, а також бронхіту. Самі незвичайні й