Сосновий мед
Така заготівля особливо корисна при простудних захворюваннях, грипі, ангіні, захворюваннях дихальних шляхів і для їх профілактики. Сосновий мед чудово піднімає імунітет, підвищує гемоглобін і допомагає впоратися з багатьма захворюваннями шлунково-кишкового тракту та опорно-рухового апарату, але вживати його потрібно в міру. Дітям від трьох років можна давати не більше двох чайних ложок, а дорослим - не більше двох столових ложок заготовки.
Інгредієнти:
шишки молоді соснові – 75 шт.;
вода фільтрована – 1 л;
цукор – 1 кг;
сік лимона або кислота лимонна – за смаком.
Приготування
Соснові шишки для меду необхідно збирати навесні не пізніше кінця травня, вибираючи для цього місця в лісі, розташовані на відстані від доріг і населених пунктів. Шишки повинні бути обов'язково зелені і ще не розкрилися. Промиваємо їх гарненько і заливаємо чистою водою, щоб вона була на два сантиметри вище за рівнем від поверхні шишок. Ставимо посудину з вмістом на плиту, прогріваємо до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної і проварюємо заготівлю протягом двадцяти хвилин. Тепер прикриваємо ємність з шишками кришкою і залишаємо на добу остигати і настоюватися.
По закінченні часу отриманий відвар зливаємо і на кожен літр додаємо кілограм цукрового піску. Поміщаємо ємність знову на вогонь і прогріваємо вміст до кипіння, безперервно розмішуючи його. Залишаємо отриманий сосновий сироп на слабкому вогні увариваться на півтори години, час від часу розмішуючи заготовку. В кінці варіння додаємо в неї сік лимона або лимонну кислоту. По готовності даємо соснового меду охолонути, переливаємо його в банку, прикриваємо кришкою і визначаємо в холодильник. Для більш тривалого зберігання розливаємо заготовку по стерильним ємкостей, укупориваем і ставимо під ковдру до повного охолодження.
За таким же рецептом і за тим же принципом готують і мед з соснових бруньок або пагонів. Виходить не менш смачно і корисно.
Існує ще один спосіб приготування соснового меду з шишок. Для його реалізації шишки необхідно подрібнити і пересипати цукровим піском, взявши на одну частину продукту дві частини солодких кристалів. Викладаємо суміш у скляну ємність, прикриваємо капроновою кришкою і ставимо в темне місце при кімнатних умовах на два місяці. По закінченні часу отриманий мед проціджують і вживаємо при простудних захворюваннях з чаєм.
Мед з молодих соснових шишок - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Соснові шишки для меду необхідно збирати навесні не пізніше кінця травня, вибираючи для цього місця в лісі, розташовані на відстані від доріг і населених пунктів. Шишки повинні бути обов'язково зелені і ще не розкрилися. Промиваємо їх гарненько і заливаємо чистою водою, щоб вона була на два сантиметри вище за рівнем від поверхні шишок. Ставимо посудину з вмістом на плиту, прогріваємо до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної і проварюємо заготівлю протягом двадцяти хвилин. Тепер прикриваємо ємність з шишками кришкою і залишаємо на добу остигати і настоюватися.
По закінченні часу отриманий відвар зливаємо і на кожен літр додаємо кілограм цукрового піску. Поміщаємо ємність знову на вогонь і прогріваємо вміст до кипіння, безперервно розмішуючи його. Залишаємо отриманий сосновий сироп на слабкому вогні увариваться на півтори години, час від часу розмішуючи заготовку. В кінці варіння додаємо в неї сік лимона або лимонну кислоту. По готовності даємо соснового меду охолонути, переливаємо його в банку, прикриваємо кришкою і визначаємо в холодильник. Для більш тривалого зберігання розливаємо заготовку по стерильним ємкостей, укупориваем і ставимо під ковдру до повного охолодження.
За таким же рецептом і за тим же принципом готують і мед з соснових бруньок або пагонів. Виходить не менш смачно і корисно.
Існує ще один спосіб приготування соснового меду з шишок. Для його реалізації шишки необхідно подрібнити і пересипати цукровим піском, взявши на одну частину продукту дві частини солодких кристалів. Викладаємо суміш у скляну ємність, прикриваємо капроновою кришкою і ставимо в темне місце при кімнатних умовах на два місяці. По закінченні часу отриманий мед проціджують і вживаємо при простудних захворюваннях з чаєм.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варення із соснових бруньок
Особливо корисною заготовочкой потрібно неодмінно обзавестися кожної хазяєчці. Далі розповімо, як правильно зробити смачне і, без перебільшення,
Варення з вишні з желатином на зиму
Чудову варіацію заготовки опишемо далі. Розповімо, як по-новому заготовити чудове густе варення з вишні. Таке незрівнянне ласощі неодмінно повинно
Желейное варення з полуниці
Прекрасний спосіб пустити в хід надлишки ягідного врожаю - зробити дивовижне желеподібне варення. Пропонуємо зробити це дивно смачне, солодке
Варення з кизилу
Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.
Варення з шишок сосни
Варення з шишок сосни - це не зовсім звичне в нашому розумінні варення. Це скоріше смачне ліки, яке вбереже вас від епідемій простудних захворювань і
Варення з шишок
Варення з шишок - це оригінальний і смачний десерт, і до того ж чудовий засіб проти застуди, кашлю, ангіни, а також бронхіту. Самі незвичайні й