Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сосновий мед

23-09-2016, 10:26
692
Сосновий мед
Така заготівля особливо корисна при простудних захворюваннях, грипі, ангіні, захворюваннях дихальних шляхів і для їх профілактики. Сосновий мед чудово піднімає імунітет, підвищує гемоглобін і допомагає впоратися з багатьма захворюваннями шлунково-кишкового тракту та опорно-рухового апарату, але вживати його потрібно в міру. Дітям від трьох років можна давати не більше двох чайних ложок, а дорослим - не більше двох столових ложок заготовки.

Мед з молодих соснових шишок - рецепт


Інгредієнти:

  • шишки молоді соснові – 75 шт.;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • цукор – 1 кг;

  • сік лимона або кислота лимонна – за смаком.


  • Приготування
    Соснові шишки для меду необхідно збирати навесні не пізніше кінця травня, вибираючи для цього місця в лісі, розташовані на відстані від доріг і населених пунктів. Шишки повинні бути обов'язково зелені і ще не розкрилися. Промиваємо їх гарненько і заливаємо чистою водою, щоб вона була на два сантиметри вище за рівнем від поверхні шишок. Ставимо посудину з вмістом на плиту, прогріваємо до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімальної і проварюємо заготівлю протягом двадцяти хвилин. Тепер прикриваємо ємність з шишками кришкою і залишаємо на добу остигати і настоюватися.
    По закінченні часу отриманий відвар зливаємо і на кожен літр додаємо кілограм цукрового піску. Поміщаємо ємність знову на вогонь і прогріваємо вміст до кипіння, безперервно розмішуючи його. Залишаємо отриманий сосновий сироп на слабкому вогні увариваться на півтори години, час від часу розмішуючи заготовку. В кінці варіння додаємо в неї сік лимона або лимонну кислоту. По готовності даємо соснового меду охолонути, переливаємо його в банку, прикриваємо кришкою і визначаємо в холодильник. Для більш тривалого зберігання розливаємо заготовку по стерильним ємкостей,
    Сосновий мед
    укупориваем і ставимо під ковдру до повного охолодження.
    За таким же рецептом і за тим же принципом готують і мед з соснових бруньок або пагонів. Виходить не менш смачно і корисно.
    Існує ще один спосіб приготування соснового меду з шишок. Для його реалізації шишки необхідно подрібнити і пересипати цукровим піском, взявши на одну частину продукту дві частини солодких кристалів. Викладаємо суміш у скляну ємність, прикриваємо капроновою кришкою і ставимо в темне місце при кімнатних умовах на два місяці. По закінченні часу отриманий мед проціджують і вживаємо при простудних захворюваннях з чаєм.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення із соснових бруньок
    Варення із соснових бруньок
    Особливо корисною заготовочкой потрібно неодмінно обзавестися кожної хазяєчці. Далі розповімо, як правильно зробити смачне і, без перебільшення,
    Варення з вишні з желатином на зиму
    Варення з вишні з желатином на зиму
    Чудову варіацію заготовки опишемо далі. Розповімо, як по-новому заготовити чудове густе варення з вишні. Таке незрівнянне ласощі неодмінно повинно
    Желейное варення з полуниці
    Желейное варення з полуниці
    Прекрасний спосіб пустити в хід надлишки ягідного врожаю - зробити дивовижне желеподібне варення. Пропонуємо зробити це дивно смачне, солодке
    Варення з кизилу
    Варення з кизилу
    Кизилове варення має кислуватий, трохи терпкий смак, густу текстуру та гарний колір. Крім іншого, відомо, що ласощі має певні лікувальні властивості.
    Варення з шишок сосни
    Варення з шишок сосни
    Варення з шишок сосни - це не зовсім звичне в нашому розумінні варення. Це скоріше смачне ліки, яке вбереже вас від епідемій простудних захворювань і
    Варення з шишок
    Варення з шишок
    Варення з шишок - це оригінальний і смачний десерт, і до того ж чудовий засіб проти застуди, кашлю, ангіни, а також бронхіту. Самі незвичайні й