Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з шишок сосни

Варення з шишок сосни

5-07-2015, 17:21
1 088
Варення з шишок сосни
Рецепт варення, про який ми поговоримо в цій статті, важко віднести до розряду звичного нам ласощі до чаю, оскільки варення з шишок просто не розрахована на масове вживання. Більш того, передозування таким ласощами може викликати захворювання нирок, але вживання варення з шишок сосни в помірних дозах несе лише користь. Всього столова ложка цієї заготовки в день допоможе вам вберегтися від сезонних застуд та епідемій грипу, а також подолати хронічні хвороби респіраторної системи, а дві столові ложки варення допомагають при перших симптомах інфекційних хвороб.
Перед тим, як варити варення з шишок сосни, слід зібрати самі видозмінені пагони. Робити це слід на початку травня, коли молоді шишечки тільки зароджуються на гілках і доростають до кількох сантиметрів в довжину. Такі шишки покриті ніжною зеленою шкіркою і виділяють липкий сік, багатий цілим спектром необхідних нам поживних речовин.
Молоді шишки, зібрані в глибині лісу, слід ретельно перебрати і промити від можливих комах і пилу, після чого можна приступати до готування.

Варення із зелених шишок сосни


Цей класичний рецепт варення з шишок не займе багато вашого часу. Готовий продукт можна зберігати в холодильнику протягом 3-4 місяців, вживаючи невеликими порціями при перших ознаках захворювання.
Інгредієнти:

  • зелені соснові шишки - 500 г;

  • цукор - 500 г;

  • вода - 1 л.


  • Приготування
    З цукру і води варимо прозорий сироп, в який і додаємо промиті і обсушені шишки. Зменшуємо вогонь до мінімального і варимо варення, помішуючи час від часу, протягом 15 години або до тих пір, поки воно не набуде виражений темно-бурштиновий колір. Протягом варіння на поверхні сиропу може утворюватися чорний наліт, його необхідно буде знімати.
    Готове варення з шишок сосни слід вживати в день по 1 чайній ложці.

    Варення з шишок сосни – рецепт


    Куди більше часу йде на приготування варення по нижченаведеному рецептом. Таке лікувальне страва робиться десь за добу, але очікування того варте, адже на виході ми отримуємо чистий концентрат усіх корисностей з молодої соснової шишки, які допоможуть боротися з різними респіраторними захворюваннями.
    Інгредієнти:

  • вода - 15 л;

  • молоді соснові шишки - 500 г;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Молоді соснові шишки ретельно промиваємо й обсушуємо, після чого засипаємо їх у чистий емальований посуд і заливаємо холодною водою. Ставимо каструлю на вогонь і варимо шишки близько 3 годин, після чого залишаємо розчин настоюватися на ніч. Через 10 годин рідина, в якій варилися шишки, перетворюється в кисіль . Самі шишки з киселю виймаємо і викидаємо, а рідина ставимо на вогонь і змішуємо з цукром. Як тільки варення загусне і придбає бурштиновий колір – воно готове до вживання.

    Варення з молодих шишок сосни


    Більш простий і швидкий рецепт приготування варення вимагає не більше години вашого часу. Через 60 хвилин на вашому столі буде красуватися баночка натурального засоби від кашлю, яка успішно простоїть протягом зими.
    Інгредієнти:

  • молоді соснові шишки - 400-450 г;
  • Варення з шишок сосни

  • вода - 2 л;

  • цукор - 1 кг.


  • Приготування
    Молоді шишки, попередньо промиті і обсушені, кладемо в емальовану каструльку, заливаємо холодною водою і варимо протягом 15 хвилин, до м'якості. Поки шишки варяться, займемося цукровим сиропом. Готувати його дуже просто, достатньо змішати воду з цукром, поставити суміш на вогонь і варити до розчинення цукрових кристалів. У готовий сироп додаємо відварені шишки і варимо варення ще півгодини, після чого розливаємо по чистим банкам.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з полуниці з цілими ягодами
    Варення з полуниці з цілими ягодами
    Полуничне варення у багатьох є найулюбленішим. Така домашня заготовка дозволяє всю зиму готувати десятки смачних страв. Варення з полуниці по цьому
    Варення з обліпихи
    Варення з обліпихи
    Всім відомо, про дивовижні властивості ягід обліпихи, так вони дуже часто використовуються в косметичних і медичних цілях. У цій статті ви дізнаєтеся
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Варення з шишок
    Варення з шишок
    Варення з шишок - це оригінальний і смачний десерт, і до того ж чудовий засіб проти застуди, кашлю, ангіни, а також бронхіту. Самі незвичайні й
    Приготування пива в домашніх умовах
    Приготування пива в домашніх умовах
    Домашнім пивоварінням можуть зайнятися лише справжні шанувальники пінного напою. Якщо ви вважаєте себе таким, то дерзайте - докладні рецепти описані