Варення з щавлю
Ви коли-небудь пробували варення з щавлю? Виявляється ці листи можна не тільки додавати в щі, але і приготувати з них вишукане солодке ласощі. Воно сподобається всім гурманам і цінителям чогось оригінальне і незвичайного. Таке варення віддалено нагадує яблучне, але має свій неповторний смак і божественний аромат.
Інгредієнти:
листя щавлю – 2 пучка;
вода – 35 мл;
цукор – 105 р.
Приготування
Щавель добре промиваємо, викидаємо пошкоджені листя і нарізаємо зелень невеликими смужками. Перекладаємо все на сковороду, підливаємо трохи води, всипаємо цукор, перемішуємо і готуємо на повільному вогні 15 хвилин. Далі відразу ж розкладаємо гарячу масу по банкам і закатуємо.
Інгредієнти:
листя лопуха – 455 г;
оцет яблучний – 4 ч. ложки;
щавель – 205 г;
вода – 980 мл;
цукор – за смаком.
Приготування
У каструлю наливаємо воду, оцет і доводимо рідину до закипання. Листя лопуха і щавель промиваємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім висипаємо зелень в киплячий розсіл і варимо отриману масу близько 2 години, помішуючи. За смаком додаємо трохи цукру, перемішуємо і розкладаємо готове ласощі за чистим баночках. Закатуємо варення з щавлю кришками і прибираємо на зиму в льох або підвал.
Інгредієнти:
щавель – 455 г;
кислота лимонна – 5 г;
вода фільтрована – 35 мл;
цукор тростинний – на смак;
апельсин – 05 шт.
Приготування
Листя щавлю промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Половинку апельсина перекручуємо через м'ясорубку і змішати з зеленню. Викладаємо масу в каструльку, вливаємо трохи води і додаємо лимонну кислоту і цукор. Все перемішуємо і проварюємо масу 15 хвилин. Далі розкладаємо варення по банках і закриваємо кришками.
Інгредієнти:
вода – 1 ст. ложка;
мелена кориця – щіпка;
цукор – 155 г;
свіжий щавель – 255 р.
Приготування
А ось ще один спосіб, як приготувати ароматне і смачне варення з щавлю. Листя ретельно промиваємо, видаляємо стебла, стряхиваем вологу і нарізаємо зелень тонкими смужками. Перекладаємо в глибоку каструлю, засипаємо цукром і вливаємо ложку холодної води. Доводимо до закипання і проварюємо, помішуючи, до загустіння. Після цього кидаємо мелену корицю і тушкуємо масу ще кілька хвилин. Готове варення з щавлю можна використовувати в якості оригінальної начинки для пирогів або просто подати до тостів.
Рецепт варення з щавлю
Інгредієнти:
Приготування
Щавель добре промиваємо, викидаємо пошкоджені листя і нарізаємо зелень невеликими смужками. Перекладаємо все на сковороду, підливаємо трохи води, всипаємо цукор, перемішуємо і готуємо на повільному вогні 15 хвилин. Далі відразу ж розкладаємо гарячу масу по банкам і закатуємо.
Варення з лопуха і щавлю
Інгредієнти:
Приготування
У каструлю наливаємо воду, оцет і доводимо рідину до закипання. Листя лопуха і щавель промиваємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім висипаємо зелень в киплячий розсіл і варимо отриману масу близько 2 години, помішуючи. За смаком додаємо трохи цукру, перемішуємо і розкладаємо готове ласощі за чистим баночках. Закатуємо варення з щавлю кришками і прибираємо на зиму в льох або підвал.
Варення з щавлю і апельсина
Інгредієнти:
Приготування
Листя щавлю промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Половинку апельсина перекручуємо через м'ясорубку і змішати з зеленню. Викладаємо масу в каструльку, вливаємо трохи води і додаємо лимонну кислоту і цукор. Все перемішуємо і проварюємо масу 15 хвилин. Далі розкладаємо варення по банках і закриваємо кришками.
Варення з щавлю
Інгредієнти:
Приготування
А ось ще один спосіб, як приготувати ароматне і смачне варення з щавлю. Листя ретельно промиваємо, видаляємо стебла, стряхиваем вологу і нарізаємо зелень тонкими смужками. Перекладаємо в глибоку каструлю, засипаємо цукром і вливаємо ложку холодної води. Доводимо до закипання і проварюємо, помішуючи, до загустіння. Після цього кидаємо мелену корицю і тушкуємо масу ще кілька хвилин. Готове варення з щавлю можна використовувати в якості оригінальної начинки для пирогів або просто подати до тостів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Щавель в банках на зиму
Вельми популярним способом збереження щавлю на зиму є консервація в банках. У цьому матеріалі зібрані тільки цікаві рецепти створення такої
Як закрити щавель в банках на зиму?
Однією з найбільш затребуваних заготовок на зиму є щавель консервований. І популярна така закрутка також завдяки досить простому процесу і
Що приготувати з щавлю крім супу?
З щавлю чомусь всі готують лише суп, але при великому врожаї листя мимоволі задумаєшся, що з нього приготувати нового і незвичайного. Пропонуємо
Як заморозити щавель в морозилці?
Ідеальний спосіб максимально зберегти корисні властивості і прекрасні смакові якості щавлю - заморозити на зиму. Розповімо, як заготовити листя
Начинка з щавлю для пиріжків
Неймовірно смачною виходить випічка, наповнена щавлем, але за умови правильно приготованої начинки. Розповімо, як впоратися з цим завданням і
Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Справжнє літнє страва з молодої зелені - щі, можна готувати із щавлем на курячому бульйоні, таким чином не обтяжуючи страва, що важливо в жарку пору,