» » Що приготувати з щавлю крім супу?

Що приготувати з щавлю крім супу?

Що приготувати з щавлю крім супу?
Щавель широкодоступен більшу частину спекотного періоду року, але як застосовувати все це достаток на кухні знає далеко не кожна господиня. Більшість за звичкою готують із зелені перші страви, в той час як інші активно шукають, що можна приготувати з щавлю крім супу. В допомогу останнім ми зібрали невелику підбірку альтернативних рецептів.

Як приготувати начинку з щавлю для пирога?


Якщо ви досі ставите питанням про те, що можна приготувати з щавлю крім супу, то зупиніться на другому за популярністю блюді з цієї зелені – щавелевом пирозі.
Інгредієнти:

  • пісочне тісто;

  • вершкове масло – 35 г;

  • ріпчаста цибуля – 165 г;

  • сухе біле вино – 45 мл;

  • борошно – 10 г;

  • листя щавлю – 155 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • вершки жирні – 210 мл;

  • твердий сир – 115 р.


  • Приготування
    Використовуючи розтоплене вершкове масло, спасеруйте цибульні півкільця, додайте до них щавель, влийте вино і дочекайтеся, поки листя зів'яне. Всипте борошно і добре перемішайте основу майбутньої начинки.
    Збийте пару яєць з вершками. Розкачати тісто, наповніть їм форму і розподіліть щавлеву начинку зверху. Посипте все сиром і залийте сумішшю з вершків. Випікайте при 190 градусах 40 хвилин.

    Як приготувати пиріжки з щавлем?


    Нам вже не раз доводилося описувати рецепти пирожкового тіста, бо виберіть будь-який з них на свій смак і приступайте до приготування.
    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 440 г;

  • щавель – 330 г;

  • яйця – 6 шт.;

  • зелена цибуля – пучок.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати пиріжки з щавлем, порубаєте щавель і змішайте його з цибулевої зеленню. Припустіть зелень на сковороді приблизно хвилину, щоб вона осіла. Відваріть яйця круто, а подрібнивши їх, змішайте з зеленої начинкою.
    Розділіть тісто і сформуйте пиріжок з кожної з них. Випікайте або обсмажуйте пиріжки до готовності.

    Як приготувати салат з щавлю?


    Такий салат зібрав у собі головні інгредієнти весни: молоду спаржу, фенхель і соковиту зелень щавлю.
    Інгредієнти:
    Для салату:

  • спаржа зелена – 420 г;

  • цибулина фенхелю;

  • жменя листя руколи;

  • жменю щавлю;

  • яблуко – 1/2 шт.;

  • тертий пармезан – 55 р.

  • Що приготувати з щавлю крім супу?

    Для заправки:

  • яблучний оцет – 25 мл;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • мед – 10 мл;

  • діжонська гірчиця – 5 г;

  • сік 1/2 лимона.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати салат з щавлю, зробіть просту салатну заправку. Збийте всі компоненти з представленого списку разом і приступайте до самого салату.
    Наріжте стручки спаржі стрічками з допомогою «економки». Тонко наріжте і цибулину фенхеля. Змішайте всі з зеленню щавлю, руколою, тонкими скибочками яблук і шматочками пармезану. Заправте салат і негайно сервіруйте його.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:33
    Переглядів: 60