» » Страви з свіжого щавлю

Страви з свіжого щавлю

Страви з свіжого щавлю
Свіжий щавель – частий гість у блюдах російської кухні, навіть солодку випічку готують з його участю, доповнюючи рецепти. Кислуватий смак зеленого листя – відмінна компанія різноманітних інгредієнтів і про деякі з них ми поговоримо в цьому матеріалі.

Суп з свіжого щавлю


Інгредієнти:

  • курятина (крильця, спинки) – 275 г;

  • цибуля – 1 шт. (невеликий);

  • улюблені спеції в зернах для бульйону;

  • щавель – 1 щедрий пучок;

  • картопля – 125 г;

  • брокколі – 125 г;

  • солодкий перець (соковитий, м'ясистий) – 2 шт.;

  • гарбуз – 165 г;

  • молодий зелений лук – 5 пір'я;

  • петрушка, кінза, базилік;

  • стручок червоного перцю;

  • часник;

  • томат-паста або соус – 45 р.


  • Приготування
    Зваріть курятину з цілою цибулиною і запашними зернами до готовності. Вийміть м'ясо і цибулю, курку звільніть від кісток, цибулю можна викинути. У киплячий бульйон відправте нарізаний скибочками картопля, качанчики брокколі, нарізану квадратиками гарбуз і солодкий перець. Варіть протягом 15 хвилин. Поверніть в бульйон м'ясо, додайте томат, порізаний щавель та іншу зелень. Накрийте кришкою, вимикайте вогонь дайте настоятися. Розлив суп в порційний посуд обов'язково приправте пекучим перцем і часником – це зробить суп незвичайним.

    Салат зі свіжого щавлю


    Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 145 г;

  • кропива молода– 165 г;

  • огірки – 225 г;

  • зелена цибуля – 3 пера;

  • гілочки свіжого кропу і петрушки – по 35 г;

  • натуральний йогурт – 90 г;

  • сіль.


  • Приготування
    Промийте всю зелень під холодною водою, позбавте від хвостиків і стебел. Листя кропиви необхідно обдати окропом і обсушити. Стебла цибулі промийте, дрібно наріжте і дрібно подрібненим листям щавлю та кропиви в широку миску. Туди ж додайте нарізані свіжі огірки, які бажано очистити від шкірки. Заправте закуску холодним йогуртом, присолите і перемішайте.

    Пиріг зі щавлем і свіжої чорниці


    Інгредієнти:

  • листкове дріжджове тісто – 425 г;

  • щавель– 275 г;

  • жменя чорниці;

  • яйце невелика – 1 шт.;

  • цукор – 165 г;

  • борошно – 25 р.


  • Приготування
    Тісто розморозьте. За цей час щавель переберіть, промийте, просушіть. Тепер листи, позбавте від хвостиків і дрібно наріжте.
    З тіста сформуйте два рівних пласта і викладайте один на дно промасленим форми. Щавель і чорницю розітріть з цукром і відразу ж викладайте в заготівлю. Прикрийте пиріг другим пластом, защипайте краю, промажте поверхню збитим яйцем і відправляйте в гарячу духовку. Через 20 хвилин пиріг підрум'яниться, і можна буде його діставати. Як тільки він трохи охолоне, розрізати його на шматочки і пробуйте.

    Що приготувати з свіжого щавлю?


    Абсолютно незвичайний спосіб пустити в хід невеликий пучок щавлю і баранину – спекти смачні пиріжки в хрусткій оболонці.
    Інгредієнти:

  • цибуля - 125 г;

  • баранячий фарш - 375 г;

  • часник - 2 зубки;

  • кумін, коріандр - по 1 ч. ложці;

  • щавель - 165 г;

  • жменя кедрових горішків;

  • бринза - 65 г;

  • вершкове масло;

  • лист листкового тіста.


  • Приготування
    Готове тісто розморозьте, а самі приступайте до приготування начинки.
    Страви з свіжого щавлю

    Першим ділом, обсмажте до прозорості півкільця цибулі на олії, додайте порізаний пластинками часник, дочекайтеся, поки останній дасть аромат, потім всипте ароматні спеції і додайте баранячий фарш. Дайте м'ясу підрум'янитися і покладіть до нього подрібнений щавель. Коли останній втратить пружність, остудіть майбутню начинку і додайте сир і горішки.
    Тісто наріжте на сегменти у вигляді квадратів, викладіть незвичайну начинку в центр і защепіть краю так, щоб вийшов трикутник. Випікайте пиріжки в духовці при 210 градусах 12 хвилин.
    Додав: admin | 23-09-2016, 09:38
    Переглядів: 53