Щавлевий суп – рецепт

Листя щавлю вживаються в основному для приготування салатів і супів.
Розповімо, як варити щавелевые супи.
Варити щавелевые супи можна з свіжого або замороженого щавлю він майже також корисний. Основний принцип правильного приготування корисних щавлевих супів – не піддавати листя цього дивовижного вітамінного рослини довгої термічній обробці (при якій, як відомо, практично повністю руйнується вітамін С).
Легкий щавлевий суп з яйцем на курячому бульйоні – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю очищаємо і нарізаємо дрібними скибочками, рис промиваємо холодною водою. Закладаємо картоплю і рис в каструльку, заливаємо бульйоном. Варимо протягом 15 хвилин. Поки суп вариться, ретельно промиваємо і подрібнюємо щавель та іншу зелень. Коли картопля в суп зварився, додаємо сирі яйця і енергійно перемішуємо. Через 2 хвилини закидаємо нарізану зелень, вимикаємо вогонь, закриваємо каструлю кришкою і залишаємо на 5-8 хвилин. Готовий суп розливаємо в порційний посуд і приправляємо меленим чорним перцем, можна подати сметану в окремому посуді.
В іншому варіанті приготування можна не розмішувати яйця в супі, а закладати в суп вже готові окремо зварені круто яйця, розрізані уздовж навпіл (1 яйце на порцію або 4 штуки перепелиних – цілком). Подаємо з тостами або житнім хлібом.
Рецепт щавлевого супу з куркою і овочами для бажаючих стрункішати
Інгредієнти:
Приготування
Варимо куряче м'ясо з цибулею і спеціями для бульйону до готовності в 15 літрах води. Виймаємо м'ясо і цибулю, м'ясо подрібнюємо, цибулю викидаємо. У каструлю з киплячим бульйоном закладаємо нарізаний дрібними скибочками картоплю,

Ситний, але легкий щавлевий суп-пюре можна приготувати, змішавши в довільних пропорціях тепле картопляне пюре з бульйоном або вершками, рубаним щавлем і зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Борщ з щавлю з яйцем - рецепт
Борщ з щавлю з яйцем – прекрасний вітамінний суп готують не тільки влітку зі свіжого щавлю, але і взимку замороженого. А подавати його можна як

Щі з кропиви
Щі у більшості з нас асоціюються, в першу чергу, з капустою. І лише небагато знають, наскільки смачним виходить це перше блюдо з кропивою. Сьогодні

Борщ з щавлю
Весна – то час, коли нас нестримно тягне на свіжу зелень і перші овочі. Це і зрозуміло, необхідно заповнити зимовий дефіцит вітамінів. Як тільки

Суп зі щавлем
Щавель - це проста кисла зелень, яку досить часто можна побачити на наших столах. З неї готують пироги, закуски, салати, а також супи. Ось про

Зелений борщ зі щавлем - рецепт
Борщ - це популярне блюдо української і російської кухонь. І сьогодні ми розповімо, як зварити зелений борщ зі щавлем. Він виходить ситним і володіє

Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день