Борщ з щавлю з м'ясом
Борщ з щавлю з м'ясом – це простий зелений суп, який готується на основі бульйону з яловичини/свинини з додаванням найрізноманітнішого м'яса і листя щавлю. За рахунок останніх страва має легкої освіжаючою кислинкою, настільки актуальною в літню пору. Ми розповімо, як готувати це традиційне слов'янське блюдо відразу за декількома різними рецептурами.
Інгредієнти:
ріпчаста цибуля - 135 г;
бульйон - 26 л;
морква - 95 г;
відварна курятина - 115 г;
яйця - 3 шт.;
щавель - 3 ст.;
по жмені зелені кропу і петрушки.
Приготування
Приготування слід почати з цибульно-морквяної пасерування. Коли овочі злегка підрум'яняться і дійдуть до напівготовності, покладіть до них відварну курятину і залийте бульйоном. Коли рідина закипить, почніть порціями закладати щавель, а за ним – зелень. Зніміть щі з плити і змішайте гарячий бульйон з парою збитих яєць. Накрийте посуд з щами кришкою і залиште на 5 хвилин.
Борщ з щавлю з м'ясом можна зробити і в мультиварці за схожою схемою: спершу овочі обсмажуються разом на «Випікання», а після додавання бульйону можна переключитися на «Гасіння» та додавати інші інгредієнти.
Не рідко, основою супу стає свинина. Якщо ви маєте намір зварити міцний м'ясний бульйон з м'ясних шматочків, то віддавайте перевагу зрізах на кістки, що дає максимальну кількість навару.
Інгредієнти:
вода - 33 л;
свинина на кістці - 12 кг;
картопля - 740 г;
щавель - 210 г;
ріпчаста цибуля - 115 г;
яйця - 2 шт.;
зелень кропу - 15 р.
Приготування
Перед тим, як варити борщ з щавлю з м'ясом, поставте воду на вогонь і займіться свининою. Обполосніть шматочки і покладіть в киплячу воду. Залиште приблизно на півгодини, не забуваючи видаляти утворюється на поверхні шум. По закінченні відведеного часу, покладіть у бульйон крупно нарізану картоплю, при бажанні, для аромату можна кинути пару листочків лавра. Залиште всі проваритися разом ще на 15 хвилин, а паралельно наріжте цибулю і спасеруйте його до легкого золотистого відтінку. Додати засмажку в бульйон.
Деякі додають в суп відварені яйця під час сервірування, але ми пропонуємо влити сирі яйця в гарячий бульйон. Для цього достатньо влити збиті яйця в суп, а слідом відразу ж перемішати. Коли яйця схопляться, додайте в суп щавель. Закладайте зелень порціями, додаючи нову жменю після того, як стара зів'яне. Борщ з щавлю з м'ясом і яйцем будуть готові відразу після того, як весь щавель буде доданий. Сервіруйте суп зі сметаною.
Як приготувати борщ з щавлю з м'ясом?
Інгредієнти:
Приготування
Приготування слід почати з цибульно-морквяної пасерування. Коли овочі злегка підрум'яняться і дійдуть до напівготовності, покладіть до них відварну курятину і залийте бульйоном. Коли рідина закипить, почніть порціями закладати щавель, а за ним – зелень. Зніміть щі з плити і змішайте гарячий бульйон з парою збитих яєць. Накрийте посуд з щами кришкою і залиште на 5 хвилин.
Борщ з щавлю з м'ясом можна зробити і в мультиварці за схожою схемою: спершу овочі обсмажуються разом на «Випікання», а після додавання бульйону можна переключитися на «Гасіння» та додавати інші інгредієнти.
Борщ з щавлю з м'ясом, рецепт
Не рідко, основою супу стає свинина. Якщо ви маєте намір зварити міцний м'ясний бульйон з м'ясних шматочків, то віддавайте перевагу зрізах на кістки, що дає максимальну кількість навару.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як варити борщ з щавлю з м'ясом, поставте воду на вогонь і займіться свининою. Обполосніть шматочки і покладіть в киплячу воду. Залиште приблизно на півгодини, не забуваючи видаляти утворюється на поверхні шум. По закінченні відведеного часу, покладіть у бульйон крупно нарізану картоплю, при бажанні, для аромату можна кинути пару листочків лавра. Залиште всі проваритися разом ще на 15 хвилин, а паралельно наріжте цибулю і спасеруйте його до легкого золотистого відтінку. Додати засмажку в бульйон.
Деякі додають в суп відварені яйця під час сервірування, але ми пропонуємо влити сирі яйця в гарячий бульйон. Для цього достатньо влити збиті яйця в суп, а слідом відразу ж перемішати. Коли яйця схопляться, додайте в суп щавель. Закладайте зелень порціями, додаючи нову жменю після того, як стара зів'яне. Борщ з щавлю з м'ясом і яйцем будуть готові відразу після того, як весь щавель буде доданий. Сервіруйте суп зі сметаною.
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ з щавлю з куркою та яйцем
Справжнє літнє страва з молодої зелені - щі, можна готувати із щавлем на курячому бульйоні, таким чином не обтяжуючи страва, що важливо в жарку пору,
Суп з щавлю з м'ясом
По-справжньому літній, легкий і неймовірно ароматний суп, пропонуємо створити за описаним у статті нескладними рецептами. Розповімо, як зварити
Борщ з щавлю з яйцем - рецепт
Борщ з щавлю з яйцем – прекрасний вітамінний суп готують не тільки влітку зі свіжого щавлю, але і взимку замороженого. А подавати його можна як
Борщ з щавлю
Весна – то час, коли нас нестримно тягне на свіжу зелень і перші овочі. Це і зрозуміло, необхідно заповнити зимовий дефіцит вітамінів. Як тільки
Зелений борщ зі шпинатом
Зелений борщ - це популярне блюдо російської та української кухні. Його готують в літній період з різною зеленню: щавлем, кропивою, шпинатом. Також
Консервований щавель
Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день