Борщ з щавлю з м'ясом – це простий зелений суп, який готується на основі бульйону з яловичини/свинини з додаванням найрізноманітнішого м'яса і листя щавлю. За рахунок останніх страва має легкої освіжаючою кислинкою, настільки актуальною в літню пору. Ми розповімо, як готувати це традиційне слов'янське блюдо відразу за декількома різними рецептурами.
Як приготувати борщ з щавлю з м'ясом?
Інгредієнти: ріпчаста цибуля - 135 г; бульйон - 26 л; морква - 95 г; відварна курятина - 115 г; яйця - 3 шт.; щавель - 3 ст.; по жмені зелені кропу і петрушки. Приготування Приготування слід почати з цибульно-морквяної пасерування. Коли овочі злегка підрум'яняться і дійдуть до напівготовності, покладіть до них відварну курятину і залийте бульйоном. Коли рідина закипить, почніть порціями закладати щавель, а за ним – зелень. Зніміть щі з плити і змішайте гарячий бульйон з парою збитих яєць. Накрийте посуд з щами кришкою і залиште на 5 хвилин.
Борщ з щавлю з м'ясом можна зробити і в мультиварці за схожою схемою: спершу овочі обсмажуються разом на «Випікання», а після додавання бульйону можна переключитися на «Гасіння» та додавати інші інгредієнти.
Борщ з щавлю з м'ясом, рецепт
Не рідко, основою супу стає свинина. Якщо ви маєте намір зварити міцний м'ясний бульйон з м'ясних шматочків, то віддавайте перевагу зрізах на кістки, що дає максимальну кількість навару.
Інгредієнти: вода - 33 л; свинина на кістці - 12 кг; картопля - 740 г; щавель - 210 г; ріпчаста цибуля - 115 г; яйця - 2 шт.; зелень кропу - 15 р. Приготування Перед тим, як варити борщ з щавлю з м'ясом, поставте воду на вогонь і займіться свининою. Обполосніть шматочки і покладіть в киплячу воду. Залиште приблизно на півгодини, не забуваючи видаляти утворюється на поверхні шум. По закінченні відведеного часу, покладіть у бульйон крупно нарізану картоплю, при бажанні, для аромату можна кинути пару листочків лавра. Залиште всі проваритися разом ще на 15 хвилин, а паралельно
наріжте цибулю і спасеруйте його до легкого золотистого відтінку. Додати засмажку в бульйон.
Деякі додають в суп відварені яйця під час сервірування, але ми пропонуємо влити сирі яйця в гарячий бульйон. Для цього достатньо влити збиті яйця в суп, а слідом відразу ж перемішати. Коли яйця схопляться, додайте в суп щавель. Закладайте зелень порціями, додаючи нову жменю після того, як стара зів'яне. Борщ з щавлю з м'ясом і яйцем будуть готові відразу після того, як весь щавель буде доданий. Сервіруйте суп зі сметаною.