Солодкі пиріжки з щавлем
Багато хто з нас не звикли до зеленим солодощів, але солодкі пироги з щавлем є винятком із правил. Цей традиційний вид випічки століттями готується в наших краях, при цьому не втрачаючи своєї актуальності. Ми підтримаємо добру традицію і присвятимо цей матеріал солодким пиріжкам з щавлем, приготованим за різними рецептами.
Начинка для найпростіших пиріжків з щавлем складається з нарізаних листя зелені присипаних цукровим піском. Ніякого тривалого приготування, крім часу необхідного для розстоювання тіста, цей рецепт не потребує.
Інгредієнти:
Для тіста:
молоко - 245 мл;
сухі дріжджі - 10 г;
яйця - 2 шт.;
вершкове масло - 55 г;
борошно - 680 г;
цукровий пісок - 35 р.
Для начинки:
пучок щавлю;
цукровий пісок - за смаком.
Приготування
Схема приготування здобного тіста на дріжджах завжди однакова. У ледь теплому молоці розвести цукровий пісок і сухі інстантні дріжджі. Як тільки на поверхні розчину з'явиться пінна «шапочка», приступайте до подальших маніпуляціям. Пропустіть борошно через сито і сформуйте лунку в центрі гірки. Вилийте в отримане поглиблення дріжджовий розчин, додайте збиті яйця, а також розтоплене, але злегка охолоджене вершкове масло. Замісивши м'яке тісто, залиште підходити протягом години або до подвоєння в розмірах. Тісто розділіть на порції, розкатати кожну, а потім розплющить пальцями або качалкою в диск. В центр диска викладіть нарізані листя щавлю, зверху присипте його цукровим піском, а потім защепніть краю пиріжка, щоб приховати начинку, і покладіть його на деко швом вниз. Залиште пиріжки підійти вдруге хвилин на 15 а потім додайте їх в духовій шафі і запікайте при 220 градусах близько 20-25 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 490 г;
цукровий пісок - 15 г;
рослинне масло - 35 мл+для фритюру;
молоко - 310 мл;
дріжджі - 7 р.
Для начинки:
щавель - 440 г;
ром - 45 мл;
мелений імбир, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;
вершкове масло - 15 г;
цукровий пісок - 135 г;
мигдаль - 165 р.
Приготування
Приготуйте дріжджове тісто для смаження, з'єднавши разом цукровий пісок з молоком і дріжджами, а потім вливши отриманий розчин до борошні разом з рослинним маслом. Залиште тісто підходити в теплі, а самі беріться за ароматну щавлеву начинку.
Довільно наріжте зелене листя і покладіть їх у сотейник з маслом. Посипте цукром і дочекайтеся, коли зелень почне в'янути. Доповніть вміст сотейника імбиром і мускатом, влийте ром і залиште алкоголь випарується. З'єднайте солодку начинку з щавлю для пиріжків з нарізаним мигдалем.
Розділіть тісто на порції, розплющить кожну з них долонями і викладіть в центр зелену начинку. Краї защепніть і опустіть пиріжки в розігріте масло. Готуйте до зарум'янювання і подавайте гарячими.
Якщо часу на приготування дріжджової здоби немає, то замініть основу готовим листковим тестом. Пишні і хрусткі шари тільки підкреслять ніжність зеленої начинки.
Інгредієнти:
листкове тісто (дріжджове) - 1 упаковка;
листя щавлю - 440 г;
сир - 270 г;
мед - за смаком;
цедра одного лимона і апельсина.
Приготування
Дочекайтеся, поки листкове тісто повністю розморозиться, а потім розкачайте його і наріжте на квадрати. Підготуйте начинку, нарізавши щавель і змішавши його з сиром, цитрусової цедрою і медом. Викладіть начинку в центр квадрата з тесту, защепніть краю і додайте пиріжки в лунках форми для мафінів. Випікайте 25 хвилин при 200 градусах.
Солодкі пиріжки з щавлем в духовці
Начинка для найпростіших пиріжків з щавлем складається з нарізаних листя зелені присипаних цукровим піском. Ніякого тривалого приготування, крім часу необхідного для розстоювання тіста, цей рецепт не потребує.
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Схема приготування здобного тіста на дріжджах завжди однакова. У ледь теплому молоці розвести цукровий пісок і сухі інстантні дріжджі. Як тільки на поверхні розчину з'явиться пінна «шапочка», приступайте до подальших маніпуляціям. Пропустіть борошно через сито і сформуйте лунку в центрі гірки. Вилийте в отримане поглиблення дріжджовий розчин, додайте збиті яйця, а також розтоплене, але злегка охолоджене вершкове масло. Замісивши м'яке тісто, залиште підходити протягом години або до подвоєння в розмірах. Тісто розділіть на порції, розкатати кожну, а потім розплющить пальцями або качалкою в диск. В центр диска викладіть нарізані листя щавлю, зверху присипте його цукровим піском, а потім защепніть краю пиріжка, щоб приховати начинку, і покладіть його на деко швом вниз. Залиште пиріжки підійти вдруге хвилин на 15 а потім додайте їх в духовій шафі і запікайте при 220 градусах близько 20-25 хвилин.
Солодкі пиріжки смажені з щавлем
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Приготуйте дріжджове тісто для смаження, з'єднавши разом цукровий пісок з молоком і дріжджами, а потім вливши отриманий розчин до борошні разом з рослинним маслом. Залиште тісто підходити в теплі, а самі беріться за ароматну щавлеву начинку.
Довільно наріжте зелене листя і покладіть їх у сотейник з маслом. Посипте цукром і дочекайтеся, коли зелень почне в'янути. Доповніть вміст сотейника імбиром і мускатом, влийте ром і залиште алкоголь випарується. З'єднайте солодку начинку з щавлю для пиріжків з нарізаним мигдалем.
Розділіть тісто на порції, розплющить кожну з них долонями і викладіть в центр зелену начинку. Краї защепніть і опустіть пиріжки в розігріте масло. Готуйте до зарум'янювання і подавайте гарячими.
Солодкі пиріжки з щавлем з листкового тіста
Якщо часу на приготування дріжджової здоби немає, то замініть основу готовим листковим тестом. Пишні і хрусткі шари тільки підкреслять ніжність зеленої начинки.
Інгредієнти:
Приготування
Дочекайтеся, поки листкове тісто повністю розморозиться, а потім розкачайте його і наріжте на квадрати. Підготуйте начинку, нарізавши щавель і змішавши його з сиром, цитрусової цедрою і медом. Викладіть начинку в центр квадрата з тесту, защепніть краю і додайте пиріжки в лунках форми для мафінів. Випікайте 25 хвилин при 200 градусах.
Рекомендуємо добрі рецепти
Пиріжки на кислому молоці
Не поспішайте позбавлятися від кислого молока. Воно стане прекрасною основою для дріжджового тіста, з якого вийдуть чудові домашні пиріжки. Всі добре
Смажені пиріжки з вишнею
Смажені пиріжки з вишнею - справжня знахідка для тих хто любить домашню кухню, але не хоче підходити до духовці. Ми зібрали найпоширеніші і вельми
Пиріжки з малиною в духовці
Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріжки з щавлем
Щавель дуже часто використовується в традиційній українській кухні. Виражена кислинка цієї рослини поєднується з багатьма продуктами, навіть з
Пиріжки з абрикосами в духовці
Ідеальний спосіб порадувати рідних - це спекти щось смачненьке. Всі знають - немає нічого краще домашньої випічки. Далі пропонуємо самі цікаві і