Багато хто з нас не звикли до зеленим солодощів, але солодкі пироги з щавлем є винятком із правил. Цей традиційний вид випічки століттями готується в наших краях, при цьому не втрачаючи своєї актуальності. Ми підтримаємо добру традицію і присвятимо цей матеріал солодким пиріжкам з щавлем, приготованим за різними рецептами.
Солодкі пиріжки з щавлем в духовці
Начинка для найпростіших пиріжків з щавлем складається з нарізаних листя зелені присипаних цукровим піском. Ніякого тривалого приготування, крім часу необхідного для розстоювання тіста, цей рецепт не потребує.
Інгредієнти: Для тіста:
молоко - 245 мл; сухі дріжджі - 10 г; яйця - 2 шт.; вершкове масло - 55 г; борошно - 680 г; цукровий пісок - 35 р. Для начинки:
пучок щавлю; цукровий пісок - за смаком. Приготування Схема приготування здобного тіста на дріжджах завжди однакова. У ледь теплому молоці розвести цукровий пісок і сухі інстантні дріжджі. Як тільки на поверхні розчину з'явиться пінна «шапочка», приступайте до подальших маніпуляціям. Пропустіть борошно через сито і сформуйте лунку в центрі гірки. Вилийте в отримане поглиблення дріжджовий розчин, додайте збиті яйця, а також розтоплене, але злегка охолоджене вершкове масло. Замісивши м'яке тісто, залиште підходити протягом години або до подвоєння в розмірах. Тісто розділіть на порції, розкатати кожну, а потім розплющить пальцями або качалкою в диск. В центр диска викладіть нарізані листя щавлю, зверху присипте його цукровим піском, а потім защепніть краю пиріжка, щоб приховати начинку, і покладіть його на деко швом вниз. Залиште пиріжки підійти вдруге хвилин на 15 а потім додайте їх в духовій шафі і запікайте при 220 градусах близько 20-25 хвилин.
Солодкі пиріжки смажені з щавлем
Інгредієнти: Для тіста:
борошно - 490 г; цукровий пісок - 15 г; рослинне масло - 35 мл+для фритюру; молоко - 310 мл; дріжджі - 7 р. Для начинки:
щавель - 440 г; ром - 45 мл; мелений імбир, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки; вершкове масло - 15 г; цукровий пісок - 135 г; мигдаль - 165 р. Приготування Приготуйте дріжджове тісто для смаження, з'єднавши разом цукровий пісок з молоком і дріжджами, а потім вливши отриманий розчин до борошні разом з рослинним маслом. Залиште тісто підходити в теплі, а самі беріться за ароматну щавлеву начинку.
Довільно наріжте зелене листя і покладіть їх у сотейник з маслом. Посипте цукром і дочекайтеся, коли зелень почне в'янути. Доповніть вміст сотейника імбиром і мускатом, влийте ром і залиште алкоголь випарується. З'єднайте солодку начинку з щавлю для пиріжків з нарізаним мигдалем.
Розділіть тісто на порції, розплющить кожну з них долонями і викладіть в центр зелену начинку. Краї защепніть і опустіть пиріжки в розігріте масло. Готуйте до зарум'янювання і подавайте гарячими.
Солодкі пиріжки з щавлем з листкового тіста
Якщо часу на приготування дріжджової здоби немає, то замініть основу готовим листковим тестом. Пишні і хрусткі шари тільки підкреслять ніжність зеленої начинки.
Інгредієнти: листкове тісто (дріжджове) - 1 упаковка; листя щавлю - 440 г; сир - 270 г; мед - за смаком; цедра одного лимона і апельсина. Приготування Дочекайтеся, поки листкове тісто повністю розморозиться, а потім розкачайте його і наріжте на квадрати. Підготуйте начинку, нарізавши щавель і змішавши його з сиром, цитрусової цедрою і медом. Викладіть начинку в центр квадрата з тесту, защепніть краю і додайте пиріжки в лунках форми для мафінів. Випікайте 25 хвилин при 200 градусах.