Вернуться назад Распечатать

Солодкі пиріжки з щавлем

Солодкі пиріжки з щавлем
Багато хто з нас не звикли до зеленим солодощів, але солодкі пироги з щавлем є винятком із правил. Цей традиційний вид випічки століттями готується в наших краях, при цьому не втрачаючи своєї актуальності. Ми підтримаємо добру традицію і присвятимо цей матеріал солодким пиріжкам з щавлем, приготованим за різними рецептами.

Солодкі пиріжки з щавлем в духовці


Начинка для найпростіших пиріжків з щавлем складається з нарізаних листя зелені присипаних цукровим піском. Ніякого тривалого приготування, крім часу необхідного для розстоювання тіста, цей рецепт не потребує.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • молоко - 245 мл;

  • сухі дріжджі - 10 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • вершкове масло - 55 г;

  • борошно - 680 г;

  • цукровий пісок - 35 р.


  • Для начинки:

  • пучок щавлю;

  • цукровий пісок - за смаком.


  • Приготування
    Схема приготування здобного тіста на дріжджах завжди однакова. У ледь теплому молоці розвести цукровий пісок і сухі інстантні дріжджі. Як тільки на поверхні розчину з'явиться пінна «шапочка», приступайте до подальших маніпуляціям. Пропустіть борошно через сито і сформуйте лунку в центрі гірки. Вилийте в отримане поглиблення дріжджовий розчин, додайте збиті яйця, а також розтоплене, але злегка охолоджене вершкове масло. Замісивши м'яке тісто, залиште підходити протягом години або до подвоєння в розмірах. Тісто розділіть на порції, розкатати кожну, а потім розплющить пальцями або качалкою в диск. В центр диска викладіть нарізані листя щавлю, зверху присипте його цукровим піском, а потім защепніть краю пиріжка, щоб приховати начинку, і покладіть його на деко швом вниз. Залиште пиріжки підійти вдруге хвилин на 15 а потім додайте їх в духовій шафі і запікайте при 220 градусах близько 20-25 хвилин.

    Солодкі пиріжки смажені з щавлем


    Інгредієнти:
    Для тіста:

  • борошно - 490 г;

  • цукровий пісок - 15 г;

  • рослинне масло - 35 мл+для фритюру;

  • молоко - 310 мл;

  • дріжджі - 7 р.


  • Для начинки:

  • щавель - 440 г;

  • ром - 45 мл;

  • мелений імбир, мускатний горіх - 1/4 ч. ложки;

  • вершкове масло - 15 г;

  • цукровий пісок - 135 г;

  • мигдаль - 165 р.


  • Приготування
    Приготуйте дріжджове тісто для смаження, з'єднавши разом цукровий пісок з молоком і дріжджами, а потім вливши отриманий розчин до борошні разом з рослинним маслом. Залиште тісто підходити в теплі, а самі беріться за ароматну щавлеву начинку.
    Довільно наріжте зелене листя і покладіть їх у сотейник з маслом. Посипте цукром і дочекайтеся, коли зелень почне в'янути. Доповніть вміст сотейника імбиром і мускатом, влийте ром і залиште алкоголь випарується. З'єднайте солодку начинку з щавлю для пиріжків з нарізаним мигдалем.
    Розділіть тісто на порції, розплющить кожну з них долонями і викладіть в центр зелену начинку. Краї защепніть і опустіть пиріжки в розігріте масло. Готуйте до зарум'янювання і подавайте гарячими.

    Солодкі пиріжки з щавлем з листкового тіста


    Якщо часу на приготування дріжджової здоби немає, то замініть основу готовим листковим тестом. Пишні і хрусткі шари тільки підкреслять ніжність зеленої начинки.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто (дріжджове) - 1 упаковка;
  • Солодкі пиріжки з щавлем

  • листя щавлю - 440 г;

  • сир - 270 г;

  • мед - за смаком;

  • цедра одного лимона і апельсина.


  • Приготування
    Дочекайтеся, поки листкове тісто повністю розморозиться, а потім розкачайте його і наріжте на квадрати. Підготуйте начинку, нарізавши щавель і змішавши його з сиром, цитрусової цедрою і медом. Викладіть начинку в центр квадрата з тесту, защепніть краю і додайте пиріжки в лунках форми для мафінів. Випікайте 25 хвилин при 200 градусах.