Пиріжки на кислому молоці
Якщо справа стосується дріжджовий випічки, то кращої основи ніж кислувате молоко і не знайти, оскільки мікроорганізми охоче проявляють свою активність при трохи підвищеній кислотності, саме тому немає приводів прощатися з простроченим продуктом. Доводити це беремося нижченаведеної статті, головним героєм якої стануть пиріжки на кислому молоці.
Інгредієнти:
Для тіста:
борошно - 490 г;
сухі інстантні дріжджі - 7 г;
цукровий пісок - 10 г;
кисле молоко - 190 мл;
вершкове масло - 90 г;
яйця - 2 шт.
Для начинки:
ріпчаста цибуля - 140 г;
печериці - 230 г;
яйця - 7 шт.
Приготування
Спершу слід активізувати дріжджі, для цього в злегка тепле та підсолоджене молоко всипають дріжджі і залишають їх в теплі до моменту появи пінної шапки на поверхні розчину. Як тільки дріжджі почнуть активну життєдіяльність, розтоплене масло змішайте з яйцями і влийте в «колодязь» з борошна. Слідом відправте та дріжджовий розчин, після чого замісити дріжджове тісто на кислому молоці для пиріжків і залиште відпочити в теплі на годину.
Часу, що залишився з лишком вистачить для приготування начинки з цибулевої пасерування з грибами і вареними яйцями. Як тільки начинка охолоне, а обсяг тесту подвоїться, можна приступати до формування. Для цього порції тіста розплющить між долонями, в центр покладіть начинку і скріпіть краю будь-яким зручним способом. Залиште пиріжки підійти вдруге ще хвилин на 15 а потім випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Інгредієнти:
кисле молоко - 240 мл;
борошно - 560 г;
сода - 1/3 ч. ложки;
яйце - 1 шт.;
будь-яка начинка за смаком.
Приготування
Збийте яйце з дрібкою солі. Пропущену через сито борошно змішайте з содою і влийте до неї яєчну суміш і молоко. Замісивши тісто, залиште його на час приготування начинки. У якості останньої може виступати практично все, що завгодно: свіжі ягоди , фрукти і сухофрукти, овочі, гриби, яйця, сирий/сир, крупи, м'ясо або субпродукти. Відпочиле тісто розділіть на порції і злегка розкачайте. У центрі коржів розмістіть гірки начинки і защепіть краю. Розігрійте в товстостінній сковороді рослинне масло, кількості якого повинно бути досить, щоб покрити пиріжок на пару сантиметрів. Обсмажуйте пишні пиріжки на кислому молоці до зарум'янювання, а потім додайте їх на паперових рушниках, щоб прибрати надлишки жиру.
Пиріжки на кислому молоці в духовці
Інгредієнти:
Для тіста:
Для начинки:
Приготування
Спершу слід активізувати дріжджі, для цього в злегка тепле та підсолоджене молоко всипають дріжджі і залишають їх в теплі до моменту появи пінної шапки на поверхні розчину. Як тільки дріжджі почнуть активну життєдіяльність, розтоплене масло змішайте з яйцями і влийте в «колодязь» з борошна. Слідом відправте та дріжджовий розчин, після чого замісити дріжджове тісто на кислому молоці для пиріжків і залиште відпочити в теплі на годину.
Часу, що залишився з лишком вистачить для приготування начинки з цибулевої пасерування з грибами і вареними яйцями. Як тільки начинка охолоне, а обсяг тесту подвоїться, можна приступати до формування. Для цього порції тіста розплющить між долонями, в центр покладіть начинку і скріпіть краю будь-яким зручним способом. Залиште пиріжки підійти вдруге ще хвилин на 15 а потім випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.
Смажені пиріжки на кислому молоці
Інгредієнти:
Приготування
Збийте яйце з дрібкою солі. Пропущену через сито борошно змішайте з содою і влийте до неї яєчну суміш і молоко. Замісивши тісто, залиште його на час приготування начинки. У якості останньої може виступати практично все, що завгодно: свіжі ягоди , фрукти і сухофрукти, овочі, гриби, яйця, сирий/сир, крупи, м'ясо або субпродукти. Відпочиле тісто розділіть на порції і злегка розкачайте. У центрі коржів розмістіть гірки начинки і защепіть краю. Розігрійте в товстостінній сковороді рослинне масло, кількості якого повинно бути досить, щоб покрити пиріжок на пару сантиметрів. Обсмажуйте пишні пиріжки на кислому молоці до зарум'янювання, а потім додайте їх на паперових рушниках, щоб прибрати надлишки жиру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Смажені пиріжки з вишнею
Смажені пиріжки з вишнею - справжня знахідка для тих хто любить домашню кухню, але не хоче підходити до духовці. Ми зібрали найпоширеніші і вельми
Пиріжки з малиною в духовці
Домашня випічка була в пошані у всі часи. Діти особливо люблять різні пироги з солодкою начинкою. Тому найкращий варіант приготування цих ласощів з
Солодкі пиріжки з щавлем
У традиційної російської кухні щавель використовують в абсолютно різних стравах. Багато звикли бачити його лише в супі або в щах. Але адже його
Пиріжки смажені на сковороді
Приготування пиріжків - не найпростіше кулінарне заняття, тому зазвичай за нього беруться господині з певним досвідом. Пропонуємо кілька варіантів
Пиріжки з малиною з дріжджового тіста
Пишна дріжджова випічка доведеться по душі багатьом дорослим і, звичайно, дітворі. Особливо якщо начинка буде з улюблених ягід. Пропонуємо рецепти
Пиріжки з абрикосами в духовці
Ідеальний спосіб порадувати рідних - це спекти щось смачненьке. Всі знають - немає нічого краще домашньої випічки. Далі пропонуємо самі цікаві і