Вернуться назад Распечатать

Пиріжки на кислому молоці

Пиріжки на кислому молоці
Якщо справа стосується дріжджовий випічки, то кращої основи ніж кислувате молоко і не знайти, оскільки мікроорганізми охоче проявляють свою активність при трохи підвищеній кислотності, саме тому немає приводів прощатися з простроченим продуктом. Доводити це беремося нижченаведеної статті, головним героєм якої стануть пиріжки на кислому молоці.

Пиріжки на кислому молоці в духовці


Інгредієнти:
Для тіста:

  • борошно - 490 г;

  • сухі інстантні дріжджі - 7 г;

  • цукровий пісок - 10 г;

  • кисле молоко - 190 мл;

  • вершкове масло - 90 г;

  • яйця - 2 шт.


  • Для начинки:

  • ріпчаста цибуля - 140 г;

  • печериці - 230 г;

  • яйця - 7 шт.


  • Приготування
    Спершу слід активізувати дріжджі, для цього в злегка тепле та підсолоджене молоко всипають дріжджі і залишають їх в теплі до моменту появи пінної шапки на поверхні розчину. Як тільки дріжджі почнуть активну життєдіяльність, розтоплене масло змішайте з яйцями і влийте в «колодязь» з борошна. Слідом відправте та дріжджовий розчин, після чого замісити дріжджове тісто на кислому молоці для пиріжків і залиште відпочити в теплі на годину.
    Часу, що залишився з лишком вистачить для приготування начинки з цибулевої пасерування з грибами і вареними яйцями. Як тільки начинка охолоне, а обсяг тесту подвоїться, можна приступати до формування. Для цього порції тіста розплющить між долонями, в центр покладіть начинку і скріпіть краю будь-яким зручним способом. Залиште пиріжки підійти вдруге ще хвилин на 15 а потім випікайте 25 хвилин в розігрітій до 200 градусів духовці.

    Смажені пиріжки на кислому молоці


    Інгредієнти:

  • кисле молоко - 240 мл;

  • борошно - 560 г;

  • сода - 1/3 ч. ложки;

  • яйце - 1 шт.;

  • будь-яка начинка за смаком.


  • Приготування
    Збийте яйце з дрібкою солі. Пропущену через сито борошно змішайте з содою і влийте до неї яєчну суміш і молоко.
    Пиріжки на кислому молоці
    Замісивши тісто, залиште його на час приготування начинки. У якості останньої може виступати практично все, що завгодно: свіжі ягоди , фрукти і сухофрукти, овочі, гриби, яйця, сирий/сир, крупи, м'ясо або субпродукти. Відпочиле тісто розділіть на порції і злегка розкачайте. У центрі коржів розмістіть гірки начинки і защепіть краю. Розігрійте в товстостінній сковороді рослинне масло, кількості якого повинно бути досить, щоб покрити пиріжок на пару сантиметрів. Обсмажуйте пишні пиріжки на кислому молоці до зарум'янювання, а потім додайте їх на паперових рушниках, щоб прибрати надлишки жиру.