Щавель широкодоступен більшу частину спекотного періоду року, але як застосовувати все це достаток на кухні знає далеко не кожна господиня. Більшість за звичкою готують із зелені перші страви, в той час як інші активно шукають, що можна приготувати з щавлю крім супу. В допомогу останнім ми зібрали невелику підбірку альтернативних рецептів.
Як приготувати начинку з щавлю для пирога?
Якщо ви досі ставите питанням про те, що можна приготувати з щавлю крім супу, то зупиніться на другому за популярністю блюді з цієї зелені – щавелевом пирозі.
Інгредієнти: пісочне тісто; вершкове масло – 35 г; ріпчаста цибуля – 165 г; сухе біле вино – 45 мл; борошно – 10 г; листя щавлю – 155 г; яйця – 2 шт.; вершки жирні – 210 мл; твердий сир – 115 р. Приготування Використовуючи розтоплене вершкове масло, спасеруйте цибульні півкільця, додайте до них щавель, влийте вино і дочекайтеся, поки листя зів'яне. Всипте борошно і добре перемішайте основу майбутньої начинки.
Збийте пару яєць з вершками. Розкачати тісто, наповніть їм форму і розподіліть щавлеву начинку зверху. Посипте все сиром і залийте сумішшю з вершків. Випікайте при 190 градусах 40 хвилин.
Як приготувати пиріжки з щавлем?
Нам вже не раз доводилося описувати рецепти пирожкового тіста, бо виберіть будь-який з них на свій смак і приступайте до приготування.
Інгредієнти: дріжджове тісто – 440 г; щавель – 330 г; яйця – 6 шт.; зелена цибуля – пучок. Приготування Перед тим, як приготувати пиріжки з щавлем, порубаєте щавель і змішайте його з цибулевої зеленню. Припустіть зелень на сковороді приблизно хвилину, щоб вона осіла. Відваріть яйця круто, а подрібнивши їх, змішайте з зеленої начинкою.
Розділіть тісто і сформуйте пиріжок з кожної з них. Випікайте або обсмажуйте пиріжки до готовності.
Як приготувати салат з щавлю?
Такий салат зібрав у собі головні інгредієнти весни: молоду спаржу, фенхель і соковиту зелень щавлю.
Інгредієнти: Для салату:
спаржа зелена – 420 г; цибулина фенхелю; жменя листя руколи; жменю щавлю; яблуко – 1/2 шт.; тертий пармезан – 55 р. Для заправки:
яблучний оцет – 25 мл; оливкова олія – 45 мл; мед – 10 мл; діжонська гірчиця – 5 г; сік 1/2 лимона. Приготування Перед тим, як приготувати салат з щавлю, зробіть просту салатну заправку. Збийте всі компоненти з представленого списку разом і приступайте до самого салату.
Наріжте стручки спаржі стрічками з допомогою «економки». Тонко наріжте і цибулину фенхеля. Змішайте всі з зеленню щавлю, руколою, тонкими скибочками яблук і шматочками пармезану. Заправте салат і негайно сервіруйте його.