» » Як закрити щавель в банках на зиму?

Як закрити щавель в банках на зиму?

Як закрити щавель в банках на зиму?
Як заготовити в банках щавель на зиму, питання, яке хвилює на початку літа всіх господинь. Приготувавши його таким способом, ви збережете щавель з мінімальною втратою вітамінів і взимку зможете додавати його в суп, борщ чи будь інші страви .
Щавель на зиму в банках без солі
Інгредієнти:

  • свіже листя щавлю – 455 г;

  • вода.


  • Приготування
    У підготовлену заздалегідь стерилізовану банку щільно викладаємо листя щавлю, попередньо промивши їх і перебравши. Щільно утрамбовується і заливаємо до верху кип'яченою холодною водою. Закрити капроновою кришкою і прибираємо щавель без стерилізації в банку на зберігання на зиму у прохолодне місце.
    Щавель на зиму в банках з сіллю
    Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 675 г;

  • вода фільтрована;

  • сіль йодована – на смак.


  • Приготування
    Отже, листя добре промиваємо від бруду і замочуємо у великій кількості води приблизно на 1 годину. Потім знову обполіскуємо, викладаємо на кухонне рушник і обсушуємо. Тепер нарізаємо їх ножем і складаємо в глибоку миску. Банки стерилізуємо, а металеві кришки ошпарюємо окропом. Тепер розкладаємо трохи зелені в підготовлену тару, притрушуємо злегка сіллю, заливаємо кип'яченою холодною водою і утрамбовуємо товкачиком. Далі знову кладемо зелень, сіль і вливаємо воду. Коли всі банки щільно наповнені, закочує їх кришками і зберігати в підвалі. Таку заготовку використовуємо взимку для приготування смачних щей з щавлю .
    Рецепт щавлю на зиму в банках з зеленню
    Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 355 г;

  • зелена цибуля – 145 г;

  • зелень петрушки і кропу – по 130 г;

  • вода;

  • сіль – на смак.


  • Приготування
    Зелень промиваємо, обсушуємо, ріжемо дрібно ножем і викладаємо в широку миску. Тепер присипаємо її сіллю, розминаємо злегка і залишаємо, щоб виділився сік.
    Тим часом стерилізуємо банки, а кришки просто ошпарюємо окропом. У велику каструлю наливаємо фільтровану воду, доводимо до закипання, обережно викладаємо всю зелень і тушкуємо кілька хвилин. Потім щільно викладаємо її в банки і закатуємо кришками.
    Рецепт пюре з щавлю на зиму в банках
    Інгредієнти:

  • листя щавлю – 965 р;

  • жир або рослинна олія;

  • сіль дрібна – 30 р.


  • Приготування
    Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо необхідну кількість солі, перемішуємо і розкладаємо отриману масу по чистих скляних баночках. Зверху заливаємо розтоплений жир і закриваємо кришками.
    Рецепт щавлю на зиму в банках зі шпинатом
    Інгредієнти:

  • шпинат свіжий – 485 г;

  • щавель – 245 г;

  • вода – 255 мл


  • Приготування
    Щавель і шпинат перебираємо, добре промиваємо і відкидаємо на друшляк. Далі перекладаємо сировину в глибоку каструлю, заливаємо водою і ставимо посуд на вогонь. Бланшируем приблизно 3 хвилини, а тим часом поки нагріваємо на водяній бані чисті баночки. Розкладаємо зелень гарячим банкам, прикривають кришками і встановлюємо у каструлю, на дні якої лежить дерев'яна решітка. Заливаємо гарячою водою і стерилізуємо заготівлю півгодини, а потім зафарбовуємо.
    Як закатати щавель в банки на зиму гарячим способом?
    Інгредієнти:

  • щавель – 555 г;

  • кріп свіжий – 145 г;

  • сіль – на смак;

  • сода.


  • Приготування
    Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. Кріп обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Змішуємо зелень в широкій мисці і заливаємо крутим окропом. Чекаємо 5 хвилин, а потім утрамбовуємо зелень в чисті скляні баночки і доливаємо гарячу воду до самого верху. Закатуємо кришками і після охолодження, зберігаємо консервацію в холодильнику.
    Як закрити щавель в банках на зиму?

    Як закрити щавель в банках на зиму з цукром?
    Інгредієнти:

  • щавель свіжий – 995 г;

  • цукор – 215 р.


  • Приготування
    Промитий щавель дрібно нарізаємо, засипаємо цукром, перемішуємо і щільно укладаємо в скляні банки. Закриваємо їх кришками і зберігати заготовку в холодному місці.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:11
    Переглядів: 318