Як закрити щавель в банках на зиму?
Як заготовити в банках щавель на зиму, питання, яке хвилює на початку літа всіх господинь. Приготувавши його таким способом, ви збережете щавель з мінімальною втратою вітамінів і взимку зможете додавати його в суп, борщ чи будь інші страви .
Щавель на зиму в банках без солі
Інгредієнти:
свіже листя щавлю – 455 г;
вода.
Приготування
У підготовлену заздалегідь стерилізовану банку щільно викладаємо листя щавлю, попередньо промивши їх і перебравши. Щільно утрамбовується і заливаємо до верху кип'яченою холодною водою. Закрити капроновою кришкою і прибираємо щавель без стерилізації в банку на зберігання на зиму у прохолодне місце.
Щавель на зиму в банках з сіллю
Інгредієнти:
щавель свіжий – 675 г;
вода фільтрована;
сіль йодована – на смак.
Приготування
Отже, листя добре промиваємо від бруду і замочуємо у великій кількості води приблизно на 1 годину. Потім знову обполіскуємо, викладаємо на кухонне рушник і обсушуємо. Тепер нарізаємо їх ножем і складаємо в глибоку миску. Банки стерилізуємо, а металеві кришки ошпарюємо окропом. Тепер розкладаємо трохи зелені в підготовлену тару, притрушуємо злегка сіллю, заливаємо кип'яченою холодною водою і утрамбовуємо товкачиком. Далі знову кладемо зелень, сіль і вливаємо воду. Коли всі банки щільно наповнені, закочує їх кришками і зберігати в підвалі. Таку заготовку використовуємо взимку для приготування смачних щей з щавлю .
Рецепт щавлю на зиму в банках з зеленню
Інгредієнти:
щавель свіжий – 355 г;
зелена цибуля – 145 г;
зелень петрушки і кропу – по 130 г;
вода;
сіль – на смак.
Приготування
Зелень промиваємо, обсушуємо, ріжемо дрібно ножем і викладаємо в широку миску. Тепер присипаємо її сіллю, розминаємо злегка і залишаємо, щоб виділився сік.
Тим часом стерилізуємо банки, а кришки просто ошпарюємо окропом. У велику каструлю наливаємо фільтровану воду, доводимо до закипання, обережно викладаємо всю зелень і тушкуємо кілька хвилин. Потім щільно викладаємо її в банки і закатуємо кришками.
Рецепт пюре з щавлю на зиму в банках
Інгредієнти:
листя щавлю – 965 р;
жир або рослинна олія;
сіль дрібна – 30 р.
Приготування
Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо необхідну кількість солі, перемішуємо і розкладаємо отриману масу по чистих скляних баночках. Зверху заливаємо розтоплений жир і закриваємо кришками.
Рецепт щавлю на зиму в банках зі шпинатом
Інгредієнти:
шпинат свіжий – 485 г;
щавель – 245 г;
вода – 255 мл
Приготування
Щавель і шпинат перебираємо, добре промиваємо і відкидаємо на друшляк. Далі перекладаємо сировину в глибоку каструлю, заливаємо водою і ставимо посуд на вогонь. Бланшируем приблизно 3 хвилини, а тим часом поки нагріваємо на водяній бані чисті баночки. Розкладаємо зелень гарячим банкам, прикривають кришками і встановлюємо у каструлю, на дні якої лежить дерев'яна решітка. Заливаємо гарячою водою і стерилізуємо заготівлю півгодини, а потім зафарбовуємо.
Як закатати щавель в банки на зиму гарячим способом?
Інгредієнти:
щавель – 555 г;
кріп свіжий – 145 г;
сіль – на смак;
сода.
Приготування
Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. Кріп обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Змішуємо зелень в широкій мисці і заливаємо крутим окропом. Чекаємо 5 хвилин, а потім утрамбовуємо зелень в чисті скляні баночки і доливаємо гарячу воду до самого верху. Закатуємо кришками і після охолодження, зберігаємо консервацію в холодильнику.
Як закрити щавель в банках на зиму з цукром?
Інгредієнти:
щавель свіжий – 995 г;
цукор – 215 р.
Приготування
Промитий щавель дрібно нарізаємо, засипаємо цукром, перемішуємо і щільно укладаємо в скляні банки. Закриваємо їх кришками і зберігати заготовку в холодному місці.
Щавель на зиму в банках без солі
Інгредієнти:
Приготування
У підготовлену заздалегідь стерилізовану банку щільно викладаємо листя щавлю, попередньо промивши їх і перебравши. Щільно утрамбовується і заливаємо до верху кип'яченою холодною водою. Закрити капроновою кришкою і прибираємо щавель без стерилізації в банку на зберігання на зиму у прохолодне місце.
Щавель на зиму в банках з сіллю
Інгредієнти:
Приготування
Отже, листя добре промиваємо від бруду і замочуємо у великій кількості води приблизно на 1 годину. Потім знову обполіскуємо, викладаємо на кухонне рушник і обсушуємо. Тепер нарізаємо їх ножем і складаємо в глибоку миску. Банки стерилізуємо, а металеві кришки ошпарюємо окропом. Тепер розкладаємо трохи зелені в підготовлену тару, притрушуємо злегка сіллю, заливаємо кип'яченою холодною водою і утрамбовуємо товкачиком. Далі знову кладемо зелень, сіль і вливаємо воду. Коли всі банки щільно наповнені, закочує їх кришками і зберігати в підвалі. Таку заготовку використовуємо взимку для приготування смачних щей з щавлю .
Рецепт щавлю на зиму в банках з зеленню
Інгредієнти:
Приготування
Зелень промиваємо, обсушуємо, ріжемо дрібно ножем і викладаємо в широку миску. Тепер присипаємо її сіллю, розминаємо злегка і залишаємо, щоб виділився сік.
Тим часом стерилізуємо банки, а кришки просто ошпарюємо окропом. У велику каструлю наливаємо фільтровану воду, доводимо до закипання, обережно викладаємо всю зелень і тушкуємо кілька хвилин. Потім щільно викладаємо її в банки і закатуємо кришками.
Рецепт пюре з щавлю на зиму в банках
Інгредієнти:
Приготування
Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім додаємо необхідну кількість солі, перемішуємо і розкладаємо отриману масу по чистих скляних баночках. Зверху заливаємо розтоплений жир і закриваємо кришками.
Рецепт щавлю на зиму в банках зі шпинатом
Інгредієнти:
Приготування
Щавель і шпинат перебираємо, добре промиваємо і відкидаємо на друшляк. Далі перекладаємо сировину в глибоку каструлю, заливаємо водою і ставимо посуд на вогонь. Бланшируем приблизно 3 хвилини, а тим часом поки нагріваємо на водяній бані чисті баночки. Розкладаємо зелень гарячим банкам, прикривають кришками і встановлюємо у каструлю, на дні якої лежить дерев'яна решітка. Заливаємо гарячою водою і стерилізуємо заготівлю півгодини, а потім зафарбовуємо.
Як закатати щавель в банки на зиму гарячим способом?
Інгредієнти:
Приготування
Листя щавлю промиваємо, обсушуємо і нарізаємо шматочками. Кріп обполіскуємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Змішуємо зелень в широкій мисці і заливаємо крутим окропом. Чекаємо 5 хвилин, а потім утрамбовуємо зелень в чисті скляні баночки і доливаємо гарячу воду до самого верху. Закатуємо кришками і після охолодження, зберігаємо консервацію в холодильнику.
Як закрити щавель в банках на зиму з цукром?
Інгредієнти:
Приготування
Промитий щавель дрібно нарізаємо, засипаємо цукром, перемішуємо і щільно укладаємо в скляні банки. Закриваємо їх кришками і зберігати заготовку в холодному місці.
Рекомендуємо добрі рецепти
Щавель на зиму
З безлічі способів заготівлі щавлю у статті запропоновано лише декілька рецептів. Розповімо, як консервувати зелень правильно, без втрати корисних
Щавель в банках на зиму
Вельми популярним способом збереження щавлю на зиму є консервація в банках. У цьому матеріалі зібрані тільки цікаві рецепти створення такої
Заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах
Найбільш простий і не примхливої в процесі виготовлення заготівлею є щавель. Його без клопоту можна заморозити або законсервувати кількома способами.
Як заготовити щавель на зиму?
Способів заготівлі щавлю не так і багато, і деякі, самі незвичайні, описані далі. Розповімо, як законсервувати листя, запропонуємо два варіанти
Варення з щавлю
Абсолютно незвичайну заготівлю пропонуємо створити з щавлю. Якщо у вас зібралася досить великий урожай цих листя неодмінно спробуйте зробити з них
Заготівля щавлю на зиму
Є маса способів заготівлі щавлю про запас, і кілька найбільш цікавих варіантів описані далі. Підкажемо, як використовувати великий урожай зеленого