Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах

Заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах

23-09-2016, 10:11
822
Заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах
Перший і найпоширеніший спосіб заготівлі щавлю на зиму - це заморозка, другий – в банках з сіллю, без варіння. Він дозволяє зберегти колір зелені і максимум вітамінів, але мінус його в тому, що зберігати його потрібно в холодильнику. І третій спосіб – це консервування, такий спосіб дозволяє зберігати заготівлю дуже довго, для цього не потрібен холодильник, можна зберігати в погребі чи навіть у квартирі.
Є безліч рецептів консервування, можна варити, можна злегка обробити окропом, можна з сіллю і оцтом, а можна взагалі тільки з водою.
Більш детально про кожному способі і взагалі, як правильно зробити заготовку щавлю на зиму в домашніх умовах читайте далі.
Заморожений щавель
Тут хоч все і зрозуміло навіть з назви, все ж є кілька тонкощів:

  • Зрозуміло, що перед заморожуванням ми щавель ретельно миємо, але ще важливіше його добре просушити. Робити це краще на рушник, щоб воно вбирало всю зайву воду, і листочки розкладати тонким шаром. З часу потрібно не менше години. Якщо щавель буде недостатньо сухим, то утворюється велика кількість льоду, який буде тільки займати дорогоцінний місце в морозильній камері. Для заморозки краще вибрати пакетик із застібкою-кліпсою, він дозволить зберегти добре заготівлю і при цьому зайняти мінімум місця, а також потім зручно відкрити, взяти трохи, а потім закрити, з простим пакетом так навряд чи вийде. А ще в нього зручно покласти паперову бирку з назвою того, що там зберігається.

  • При наповненні пакету зеленню потрібно сильно постаратися спресувати листочки і вигнати весь зайвий повітря, потім такі плоскі пакетики можна скласти в стопку де-небудь в кутку морозилки.


  • Щавель з сіллю
    Основне тут дотримуватися пропорцію щавлю і солі 10:1 відповідно. Тобто якщо у вас 400 г щавлю, то потрібно 40 г солі.
    Інгредієнти:

  • щавель;

  • сіль;


  • Приготування
    Листочки добре миємо і просушуємо, відрізаємо непотрібні хвостики і дрібно ріжемо. Складаємо в миску і посипаємо сіллю, добре переминаем. Приготуємо чисті банки і капронові кришки, стерилізувати їх не обов'язково. Складаємо в банки пустив сік щавель, віджимаючи й трамбуючи його, закриваємо кришками і зберігати в холодильнику. При подальшому використанні такого щавлю важливо пам'ятати, що там вже є сіль і солити страву потрібно менше, ніж зазвичай.
    Консервований щавель довгого зберігання
    Інгредієнти:

  • вода;

  • щавель.


  • Приготування
    Листочки миємо й нарізаємо не дрібно, ставимо на плиту каструлю з водою. Поки підготуємо банку і кришку, простерилізований їх. Коли вода закипіла порціями починаємо засипати туди щавель і як тільки він весь змінив свій колір дістаємо його шумівкою і перекладаємо в банку. Утрамбовуємо ложкою, виступаючу зверху воду зливаємо або прибираємо тієї ж ложкою. Важливо добре спресувати зелень, і щоб води було мінімум. Так накладаємо повну банку, закриваємо її, перевертаємо на рушник і залишаємо до повного охолодження. Зберігати можна навіть вдома, не в підвалі.

    Заготівля щавлю на зиму холодним способом без солі


    Тут консервантом виступає щавлева кислота, яку містить в собі рослина, завдяки цьому така заготовка досить непогано зберігається.
    Заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах

    Інгредієнти:

  • щавель;

  • вода.


  • Приготування
    Щавель миємо й ріжемо так, як ніби зараз вже будемо його використовувати в блюдо, т. к. потім його подрібнити буде вже складніше. Складаємо в чисті банки, трохи утрамбовуємо і заливаємо холодною водою, кип'яченою або питної очищеної. Закатуємо залізною кришкою і прибираємо на зберігання в прохолодне місце, наприклад, підвал.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Щавель на зиму
    Щавель на зиму
    З безлічі способів заготівлі щавлю у статті запропоновано лише декілька рецептів. Розповімо, як консервувати зелень правильно, без втрати корисних
    Щавель в банках на зиму
    Щавель в банках на зиму
    Вельми популярним способом збереження щавлю на зиму є консервація в банках. У цьому матеріалі зібрані тільки цікаві рецепти створення такої
    Як закрити щавель в банках на зиму?
    Як закрити щавель в банках на зиму?
    Однією з найбільш затребуваних заготовок на зиму є щавель консервований. І популярна така закрутка також завдяки досить простому процесу і
    Як заготовити щавель на зиму?
    Як заготовити щавель на зиму?
    Способів заготівлі щавлю не так і багато, і деякі, самі незвичайні, описані далі. Розповімо, як законсервувати листя, запропонуємо два варіанти
    Як заморозити щавель в морозилці?
    Як заморозити щавель в морозилці?
    Ідеальний спосіб максимально зберегти корисні властивості і прекрасні смакові якості щавлю - заморозити на зиму. Розповімо, як заготовити листя
    Заготівля щавлю на зиму
    Заготівля щавлю на зиму
    Є маса способів заготівлі щавлю про запас, і кілька найбільш цікавих варіантів описані далі. Підкажемо, як використовувати великий урожай зеленого