Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Щавель в банках на зиму

Щавель в банках на зиму

23-09-2016, 10:12
825
Щавель в банках на зиму
Різні закрутки з щавлю, на відміну від інших заготовок, не займають багато часу і не доставляють особливого клопоту. Більш того, консервовані листя здатні зберігати свіжість довгий час, так як кислота, яка міститься в рослині, забезпечує гарну схоронність, часом навіть без теплової підготовки.
Рецепт щавлю на зиму в банках без стерилізації
Разом зі щавлем можна законсервувати іншу зелень, а взимку використовувати готову заправку для чудового супу з надзвичайно свіжим смаком.
Інгредієнти:

  • щавель – 975 г;

  • зелена цибуля – 165 г;

  • петрушка, кріп – по щедрому пучка;

  • сіль – 45 г;

  • вода – 375 мл


  • Приготування
    Щавель і всю зелень потрібно добре перебрати і ретельно промити під холодною водою, потім дрібненько нашаткувати. Помістіть всі в підходящу для варіння ємність, залийте водою і посоліть. Спочатку вода обов'язково повинна бути дуже гарячою. Проваріть кілька хвилин, а потім розподіліть по банкам і загорніть кришками. Така заправка виходить неймовірно ароматною і чудово наповнить чудовим смаком супи, а додавати заготівлю потрібно в блюдо, як тільки картопля буде повністю зварений.
    Консервування щавлю на зиму в банках
    З усіх варіантів заготовки щавлю найбільш переважно закочувати молоде листя – такий буває тільки на початку червня. Ретельно промийте під холодною водою. Переберіть всі листки – сміття і попсований щавель краще не використовувати, потім наріжте.
    Укладіть підготовлені листя щавлю в стерильну банку і злегка утрамбуйте. Підсолену воду потрібно закип'ятити і залити окропом щавель – повітря повинен виходити з банки бульбашками. Тепер можете закатати заготівлю стерильними кришками.
    Якщо ви хочете зробити заготовку вже просоленої, то розклавши листя по банкам, просаливайте кожен шар виключно дрібної сіль. Заливайте банки холодною, але кип'яченою водою і коли повітря вийде, банки можна закатати. Головне при приготуванні страв пам'ятайте, що щавель вже посолен і перед закладанням в бульйон його краще промити або саме блюдо зовсім не солити.
    Щавель на зиму в банках без солі
    Інгредієнти:

  • щедрий пучок щавлю;

  • вода.


  • Приготування
    Спершу щавель переберіть, викидаючи погані листя. Викладіть в друшляк і ретельно промийте під інтенсивної струменем холодної води. Обріжте жорсткі хвостики. Листя наріжте, покладіть досить щільно в банки, намагаючись його злегка утрамбувати. У ємності закип'ятіть воду і залийте в кожну банку, закрутіть кришками.
    Як засолити щавель зі шпинатом на зиму в банках?
    Інгредієнти:

  • щавель - 250 г;

  • шпинат – 500 г;

  • вода – 250 мл;


  • Приготування
    Свіже листя шпинату і щавлю відсортуйте від поганих, відмийте від піску та іншої пилу. Складіть в підходящу посуд, додаючи воду. Ставте на вогонь і бланшируйте 3 хвилини.
    Чисті банки стерилізують на водяній бані і відразу наповнюйте їх гарячою зеленню з водою. Накрийте банки стерильними кришками і поставте на додаткову стерилізацію в каструлю (підклавши на дно тоненьке рушник). Налийте в каструлю гарячу воду, щоб вкрилися плічка банок.
    Дочекайтеся, поки вода закипить і стерилізують банки з заготовками 25 хвилин. Відразу ж закочуйте, охолоджують на повітрі, поставивши на кришки.
    Щавель в банках на зиму

    Як приготувати пюре з щавлю на зиму в банках?
    Ретельно переберіть листя щавлю, промийте їх і пару хвилин бланшируйте в окропі. Тепер протріть через дрібне сито в кашку, яку спішно перемістіть в емальовану каструльку. Тепер пюре підігрівається на вогні нижче середнього та не допускаючи її кипіння розкласти в стерильні банки.
    Тепер заготівлю обов'язково потрібно простерилізувати протягом години в окропі і тільки потім закочувати.
    Консервоване пюре з щавлю зберігається до року в прохолоді.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Щавель на зиму
    Щавель на зиму
    З безлічі способів заготівлі щавлю у статті запропоновано лише декілька рецептів. Розповімо, як консервувати зелень правильно, без втрати корисних
    Як закрити щавель в банках на зиму?
    Як закрити щавель в банках на зиму?
    Однією з найбільш затребуваних заготовок на зиму є щавель консервований. І популярна така закрутка також завдяки досить простому процесу і
    Заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах
    Заготівля щавлю на зиму в домашніх умовах
    Найбільш простий і не примхливої в процесі виготовлення заготівлею є щавель. Його без клопоту можна заморозити або законсервувати кількома способами.
    Як заготовити щавель на зиму?
    Як заготовити щавель на зиму?
    Способів заготівлі щавлю не так і багато, і деякі, самі незвичайні, описані далі. Розповімо, як законсервувати листя, запропонуємо два варіанти
    Варення з щавлю
    Варення з щавлю
    Абсолютно незвичайну заготівлю пропонуємо створити з щавлю. Якщо у вас зібралася досить великий урожай цих листя неодмінно спробуйте зробити з них
    Консервований щавель
    Консервований щавель
    Моя бабуся варить такий зелений борщ, що просто пальчики оближеш! Шкода тільки, що щавель не росте круглий рік - а то можна було б хоч кожен день