Ви коли-небудь пробували варення з щавлю? Виявляється ці листи можна не тільки додавати в щі, але і приготувати з них вишукане солодке ласощі. Воно сподобається всім гурманам і цінителям чогось оригінальне і незвичайного. Таке варення віддалено нагадує яблучне, але має свій неповторний смак і божественний аромат.
Рецепт варення з щавлю
Інгредієнти: листя щавлю – 2 пучка; вода – 35 мл; цукор – 105 р. Приготування Щавель добре промиваємо, викидаємо пошкоджені листя і нарізаємо зелень невеликими смужками. Перекладаємо все на сковороду, підливаємо трохи води, всипаємо цукор, перемішуємо і готуємо на повільному вогні 15 хвилин. Далі відразу ж розкладаємо гарячу масу по банкам і закатуємо.
Варення з лопуха і щавлю
Інгредієнти: листя лопуха – 455 г; оцет яблучний – 4 ч. ложки; щавель – 205 г; вода – 980 мл; цукор – за смаком. Приготування У каструлю наливаємо воду, оцет і доводимо рідину до закипання. Листя лопуха і щавель промиваємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім висипаємо зелень в киплячий розсіл і варимо отриману масу близько 2 години, помішуючи. За смаком додаємо трохи цукру, перемішуємо і розкладаємо готове ласощі за чистим баночках. Закатуємо варення з щавлю кришками і прибираємо на зиму в льох або підвал.
Варення з щавлю і апельсина
Інгредієнти: щавель – 455 г; кислота лимонна – 5 г; вода фільтрована – 35 мл; цукор тростинний – на смак; апельсин – 05 шт. Приготування Листя щавлю промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Половинку апельсина перекручуємо через м'ясорубку і змішати з зеленню. Викладаємо масу в каструльку, вливаємо трохи води і додаємо лимонну кислоту і цукор. Все перемішуємо і проварюємо масу 15 хвилин. Далі розкладаємо варення по банках і закриваємо кришками.
Варення з щавлю
Інгредієнти: вода – 1 ст. ложка; мелена кориця – щіпка; цукор – 155 г; свіжий щавель – 255 р. Приготування А ось ще один спосіб, як приготувати ароматне і смачне варення з щавлю. Листя ретельно промиваємо, видаляємо стебла, стряхиваем вологу і нарізаємо зелень тонкими смужками. Перекладаємо в глибоку каструлю, засипаємо цукром і вливаємо ложку холодної води. Доводимо до закипання і проварюємо, помішуючи, до загустіння. Після цього кидаємо мелену корицю і тушкуємо масу ще кілька хвилин. Готове варення з щавлю можна використовувати в якості оригінальної начинки для пирогів або просто подати до тостів.