Вернуться назад Распечатать

Варення з щавлю

Варення з щавлю
Ви коли-небудь пробували варення з щавлю? Виявляється ці листи можна не тільки додавати в щі, але і приготувати з них вишукане солодке ласощі. Воно сподобається всім гурманам і цінителям чогось оригінальне і незвичайного. Таке варення віддалено нагадує яблучне, але має свій неповторний смак і божественний аромат.

Рецепт варення з щавлю


Інгредієнти:

  • листя щавлю – 2 пучка;

  • вода – 35 мл;

  • цукор – 105 р.


  • Приготування
    Щавель добре промиваємо, викидаємо пошкоджені листя і нарізаємо зелень невеликими смужками. Перекладаємо все на сковороду, підливаємо трохи води, всипаємо цукор, перемішуємо і готуємо на повільному вогні 15 хвилин. Далі відразу ж розкладаємо гарячу масу по банкам і закатуємо.

    Варення з лопуха і щавлю


    Інгредієнти:

  • листя лопуха – 455 г;

  • оцет яблучний – 4 ч. ложки;

  • щавель – 205 г;

  • вода – 980 мл;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    У каструлю наливаємо воду, оцет і доводимо рідину до закипання. Листя лопуха і щавель промиваємо і перекручуємо через м'ясорубку. Потім висипаємо зелень в киплячий розсіл і варимо отриману масу близько 2 години, помішуючи. За смаком додаємо трохи цукру, перемішуємо і розкладаємо готове ласощі за чистим баночках. Закатуємо варення з щавлю кришками і прибираємо на зиму в льох або підвал.

    Варення з щавлю і апельсина


    Інгредієнти:

  • щавель – 455 г;

  • кислота лимонна – 5 г;

  • вода фільтрована – 35 мл;

  • цукор тростинний – на смак;

  • апельсин – 05 шт.


  • Приготування
    Листя щавлю промиваємо, струшуємо і дрібно рубаємо ножем. Половинку апельсина перекручуємо через м'ясорубку і змішати з зеленню. Викладаємо масу в каструльку, вливаємо трохи води і додаємо лимонну кислоту і цукор. Все перемішуємо і проварюємо масу 15 хвилин. Далі розкладаємо варення по банках і закриваємо кришками.

    Варення з щавлю


    Інгредієнти:

  • вода – 1 ст. ложка;

  • мелена кориця – щіпка;
  • Варення з щавлю

  • цукор – 155 г;

  • свіжий щавель – 255 р.


  • Приготування
    А ось ще один спосіб, як приготувати ароматне і смачне варення з щавлю. Листя ретельно промиваємо, видаляємо стебла, стряхиваем вологу і нарізаємо зелень тонкими смужками. Перекладаємо в глибоку каструлю, засипаємо цукром і вливаємо ложку холодної води. Доводимо до закипання і проварюємо, помішуючи, до загустіння. Після цього кидаємо мелену корицю і тушкуємо масу ще кілька хвилин. Готове варення з щавлю можна використовувати в якості оригінальної начинки для пирогів або просто подати до тостів.