» » Варення з чорної смородини на зиму

Варення з чорної смородини на зиму

Варення з чорної смородини на зиму
Завдяки універсальному смаку, смородина знаходить місце в напоях і ласощах начебто джемів і варений. Саме про рецепти варення з чорної смородини на зиму ми і поговоримо нижче.

Варення з чорної смородини - рецепт на зиму


Як завжди, рекомендуємо почати з основного рецепта варення, що включає базовий список інгредієнтів і таку ж базову технологію варіння. В даному випадку список компонентів можна запам'ятати елементарно просто: візьміть цукор і ягоди у рівній кількості (по масі) і додайте сік одного лимона в середині приготування.
Помістіть перебрані і очищені ягоди чорної смородини в емальований посуд і залийте приблизно склянкою води. Розмістивши ємність з ягодами над середнім вогнем, залиште все проваритися на 20 хвилин, поки шкірка зі смородини не злізе, а зайва волога не випарується практично повністю. Після, всипте цукор і влийте лимонний сік. Залиште варення над середнім вогнем ще на 15 хвилин або до тих пір, поки температура заготовки на кулінарному термометрі не наблизиться до 105 градусів. Після, варення розподіляють по стерильним банкам і закочують.
Скориставшись цим рецептом, ви також можете зробити варення з чорної смородини в мультиварці. Всипте ягоди разом з цукром в мультиварочную чашу, а після перемішування залиште все при Гасінні» на 2 години. Час від часу перемішуйте варення, а потім закочуйте як зазвичай.

Як зварити варення з чорної і червоної смородини?


Якщо ваш урожай багатий не тільки чорним, але і червоною смородиною, то приготувати заготовку можна на основі їх суміші. В результаті приготування заготовки за описаною нижче технології ви отримаєте щось середнє між джемом і желе.
Інгредієнти:

  • червона смородина – 14 кг;

  • чорна смородина – 930 г;

  • цукор – 335 г;

  • вода – 115 мл


  • Приготування
    Розподіліть ягоди по двом різним емальованим каструлях. Залийте їх водою і залиште проваритися не більше 5 хвилин. Розімніть ягоди пресом для пюре, потім протріть м'якоть з соком через сито і змішайте. Додайте до суміші порічкових соків цукровий пісок і додайте все на плиті. Уваривайте суміш близько 3 хвилин, потім розлийте по стерильним банкам і закатайте на зиму.

    Варення-желе з чорної смородини «П'ятихвилинка»


    Так як ягоди чорної смородини багаті пектином, при досить тривалому вываривании з великою кількістю цукру заготівля може перетворитися з варення в густе желе після застигання. Подібний трюк можливий не тільки завдяки наявності самих ягід в складі, але і завдяки додаванню великої кількості цукру в суміш.
    Інгредієнти:

  • смородина – 1 кг;

  • цукор – 15 кг;

  • вода – 450 мл
  • Варення з чорної смородини на зиму


    Приготування
    Вариться варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини не буквально 5 хвилин, але досить швидко.
    Перед тим, як приготувати варення з чорної смородини, ягоду підготовляють, перебираючи і очищаючи від плодоніжок. В емальованої ємності зваріть простий цукровий сироп з половини цукру і води. Коли сироп почне вирувати, всипте до нього ягоди, цукор, що залишився і проваріть протягом не менше 5 хвилин. Час другої варіння визначається бажаної густоти кінцевого продукту: чим щільніше і густіше залишається наліт з сиропу на стінках каструлі, тим більше желеподібний вийде і варення. Для зберігання желе досить розлити по стерильним тарі і закатати.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:43
    Переглядів: 31