Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з смородини «П'ятихвилинка» – рецепт

Варення з смородини «П'ятихвилинка» – рецепт

23-09-2016, 08:42
517
Варення з смородини «П'ятихвилинка» – рецепт
Запасаючи вітаміни з літа, багато морозять шматочки фруктів, ягоди і вітамінні суміші, однак якщо великого морозильника немає, доведеться все ж варити варення. Розповімо, як варити варення з смородини «П'ятихвилинка» – справжнє джерело вітаміну С (в смородиновому варення його набагато більше, ніж у рекламованих цитрусових – приблизно в 5 разів).
Смородинове варення
Щоб зварити варення з смородини «П'ятихвилинка», використовуйте цей рецепт, розраховуючи кількість цукру, виходячи з кількості ягід.
Інгредієнти:

  • чорна стигла смородина без гілочок і листя – 4-45 склянки;

  • вітчизняний очищений білий цукор-пісок – 05 кг;

  • пропущена через фільтр, дистильована вода, кип'ячена вода – 1 л;

  • лимонна кислота /свіжий лимон – 1 ч. ложка без гірки/1 шт.


  • Приготування
    Природно, перш ніж консервувати на тривалий термін ягоди, необхідно їх ретельно перебрати, добре промити (можна під теплою водою і дати стекти вологи. Смородина не виняток. Миємо й обсушуємо ягоди, висипавши їх на паперовий рушник. Далі варимо заливку. З цією метою в киплячу воду всипаємо цукор, стежачи за тим, щоб в сиропі не було сміття або ворсинок, які іноді трапляються в цукрі. Варимо заливку до однорідності і легкого загустіння. Закладаємо ягоди в нашу заливку, варимо при слабкому кипінні 5 хвилин (тому варення і називається «П'ятихвилинка») і знімаємо з вогню. Якщо хочемо зберегти максимум корисних речовин, використовуємо сито, щоб позбутися від шкірки і кісточок, додаємо лимонну кислоту або сік лимона, чекаємо закипання і перекладаємо з чистим, простерилизованным баночках. Закатуємо і даємо їм охолонути під теплою накидкою. Якщо ягоди не протирати, то чекаємо повного остигання варення, після цього його потрібно варити ще 5 хвилин за такою ж схемою. Охолоджуємо, додаємо кислоту або лимонний сік, закип'ятимо втретє і тільки після цього закатуємо. Робиться це тому, що шкірки ягід варяться довше, тому цілі ягоди потребують більш тривалої обробки.
    Інше ласощі
    Червона смородина – відмінна сировина, з нього варення-п'ятихвилинка виходить ніжніше, ніж чорносмородиновий, а вітамінів в ньому не менше.
    Інгредієнти:

  • смородина без гілочок і сміття – 1 кг;

  • вода фільтрована або підготовлена іншим способом – 1 л;

  • російського (чи інших країн колишнього СРСР) виробництва цукор – 1 кг;

  • желатин швидкорозчинний – 100 р.


  • Приготування
    Таке варення з смородини «П'ятихвилинка» виходить схожим на желе або конфітюр. Воно смачне і дуже корисне. Перебираємо смородину, добре промиваємо, засипаємо половиною цукру і залишаємо на пару годин, щоб виділився сік з ягід. Половину води, кип'ятимо і варимо сироп, додавши цукор і, помішуючи до повного його розчинення. Ягоди заливаємо киплячим сиропом і варимо 5 хвилин на самому малому вогні, не забуваючи знімати пінку. Остуджуємо варення і повторюємо процедуру. Желатин замочуємо в теплій воді і, коли він розпуститься, трохи прогріваємо і розмішуємо до розчинення. Проціджуємо обов'язково. У кипляче варення додаємо розчин і прогріваємо майже до кипіння, але не даємо кипіти. Швидко розкладаємо по чистим добре простерилизованным баночках і закатуємо. Варення з білої смородини «П'ятихвилинка» вариться абсолютно також.
    Таке варення з смородини можна закачати на зиму, «П'ятихвилинка» чудово зберігається в прохолодному місці, а можна їсти відразу, використовуючи в якості джему на сніданок.
    Варіанти
    Червона або чорна смородина не єдина ягода, з якої варять варення «П'ятихвилинка». Дуже смачним виходить заготовка з гібридного варіанта, який називається йошта (помісь смородини з аґрусом).
    Інгредієнти:

  • йошта, очищена від гілочок – 1 кг;
  • Варення з смородини «П'ятихвилинка» – рецепт

  • вітчизняний очищений цукор-пісок – близько 45-5 склянок;

  • підготовлена вода – 1 л.


  • Приготування
    Оскільки ягоди досить великі і шкірка у них щільна, можна наколоти голкою кожну ягоду або після 2 провариваний протерти через сито. Готується варення просто. Варимо сироп, опускаємо в нього ягоди, кип'ятимо 5 хвилин, охолодити, повторюємо ще двічі. Як бачите, зварити варення з смородини – швидку «П'ятихвилинку» просто поза залежності від сорту.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення із червоної смородини на зиму
    Варення із червоної смородини на зиму
    Яскравого рубінового кольору частування неодмінно має красуватися на полиці в коморі у кожної господині. Варення із червоної смородини неймовірно
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Яскраве, з насиченим смаком і чудовим ароматом варення можна зробити зі звичайної чорної смородини. Зберегти левову частку вітамінів допоможуть
    Варення зі смородини та малини
    Варення зі смородини та малини
    Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних