Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення із червоної смородини на зиму

Варення із червоної смородини на зиму

23-09-2016, 08:43
350
Варення із червоної смородини на зиму
Варення із червоної смородини вариться точно так само, як і інші різновиди цього ласощі. Головне – зібрати гарні ягоди, ретельно їх підготувати і стежити за процесом приготування. Воно володіє безліччю корисних властивостей і виходить солодким, з пікантною кислинкою і чудовим ароматом! Давайте дізнаємося з вами, як зварити корисне варення із червоної смородини.
Рецепт варення з червоної смородини на зиму
Інгредієнти:

  • смородина свіжа червона – 985 г;

  • цукор білий – 15 кг.


  • Приготування
    Смородину обробляємо від гілочок, промиваємо кілька разів від сміття і викладаємо на рушник сохнути. Потім відправляємо ягоди в каструлю, додаємо за смаком цукор і розмішуємо дерев'яною ложкою. Тепер кип'ятимо ласощі на середньому вогні, зменшуємо нагрівання, знімаємо утворилася пінку і проварюємо, помішуючи, 15 хвилин. Обережно розливаємо варення з маленьким скляних баночках і закручуємо туго кришками.
    Варення із червоної смородини в мультиварці
    Інгредієнти:

  • смородина червона – 990 м;

  • цукор – 990 р.


  • Приготування
    Смородину червону перебираємо, відриваємо ягідки від гілочок і обполіскуємо. Після розкладаємо плоди на рушник, обсушуємо і відправляємо в чашу мультиварки. Пересипаємо цукром, перемішуємо, закриваємо прилад і готуємо на режимі «Гасіння». Через годину обережно розливаємо гаряче ласощі по баночках і закручуємо туго кришками. Зберігаємо варення із червоної смородини всю зиму в темному і прохолодному місці.
    Варення із червоної смородини «П'ятихвилинка»
    Інгредієнти:

  • червона смородина – 980 р;

  • вода – 190 мл;

  • цукор – 1455 р.


  • Приготування
    Смородину знімаємо з гілочок, обполіскуємо, викладаємо на рушник і витираємо. З питної води і цукрового піску варимо солодкий сироп і висипаємо туди ягоди. Проварюємо ласощі 5 хвилин, а потім відразу розкладаємо варення по банках і закатуємо на зиму кришками.
    Варення з полуниці та червоної смородини
    Інгредієнти:

  • полуниця – 19 кг;

  • червона смородина – 555 г;

  • чорна смородина – 450 г;

  • цукор – 1980 р.


  • Приготування
    Смородину відриваємо від гілочок, перебираємо, промиваємо, обсушуємо і розминаємо ложкою. Полуницю перебираємо, відриваємо хвостики, обполіскуємо і викладаємо в каструлю. Зверху розподіляємо смородиновую масу, пересипаємо все цукром і залишаємо на 15 годин. Потім доводимо вміст до закипання і обережно виймаємо полуницю шумівкою. Смородину проварюємо в сиропі хвилин 20 а потім повертаємо полуницю назад і тушкуємо ласощі кілька хвилин. Далі розкладаємо гаряче смородинове ласощі по банках.
    Варення із червоної смородини без варіння
    Інгредієнти:

  • червона смородина свіжа – 985 г;

  • цукор тростинний – 1750 р.


  • Приготування
    Смородину перебираємо, звільняємо від гілок, сміття, промиваємо й обсушуємо, висипавши в один шар на рушник. Далі перекладаємо смородину в миску, розминаємо товкачиком, протираємо масу через сито і висипаємо в отримане пюре цукор. Перемішуємо, обережно розливаємо варення по банках, закручуємо на зиму кришками.
    Варення з чорної і червоної смородини
    Інгредієнти:

  • червона смородина свіжа – 990 м;
  • Варення із червоної смородини на зиму

  • смородина чорна – 990 м;

  • цукор – 2450 р.


  • Приготування
    Ягоди ретельно промиваємо, перебираємо від сміття і відриваємо від гілочок. Тепер викладаємо обидва види смородини в каструлю, засипаємо дрібним білим цукром і прибираємо в холодильник на ніч. Вранці все ретельно перемішуємо, встановлюємо посуд на вогонь і проварюємо після закипання 30 хвилин. Далі розкладаємо гаряче смородинове ласощі по банках, закатуємо, перевертаємо і остуджуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Яскраве, з насиченим смаком і чудовим ароматом варення можна зробити зі звичайної чорної смородини. Зберегти левову частку вітамінів допоможуть
    Джем з чорної смородини
    Джем з чорної смородини
    Просте варення, напевно, багатьом вже набридло і заготовляти його не хочеться. Однак, якщо ягідну масу трохи довше поварити і додати необхідні
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Варення зі смородини та малини
    Варення зі смородини та малини
    Смородина і малина – дуже корисні ягоди, які допомагають при простудних захворюваннях. І сьогодні ми пропонуємо вам з'єднати їх разом і зробити
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних