Варення із червоної смородини вариться точно так само, як і інші різновиди цього ласощі. Головне – зібрати гарні ягоди, ретельно їх підготувати і стежити за процесом приготування. Воно володіє безліччю корисних властивостей і виходить солодким, з пікантною кислинкою і чудовим ароматом! Давайте дізнаємося з вами, як зварити корисне варення із червоної смородини.
Рецепт варення з червоної смородини на зиму
Інгредієнти: смородина свіжа червона – 985 г; цукор білий – 15 кг. Приготування Смородину обробляємо від гілочок, промиваємо кілька разів від сміття і викладаємо на рушник сохнути. Потім відправляємо ягоди в каструлю, додаємо за смаком цукор і розмішуємо дерев'яною ложкою. Тепер кип'ятимо ласощі на середньому вогні, зменшуємо нагрівання, знімаємо утворилася пінку і проварюємо, помішуючи, 15 хвилин. Обережно розливаємо варення з маленьким скляних баночках і закручуємо туго кришками.
Варення із червоної смородини в мультиварці
Інгредієнти: смородина червона – 990 м; цукор – 990 р. Приготування Смородину червону перебираємо, відриваємо ягідки від гілочок і обполіскуємо. Після розкладаємо плоди на рушник, обсушуємо і відправляємо в чашу мультиварки. Пересипаємо цукром, перемішуємо, закриваємо прилад і готуємо на режимі «Гасіння». Через годину обережно розливаємо гаряче ласощі по баночках і закручуємо туго кришками. Зберігаємо варення із червоної смородини всю зиму в темному і прохолодному місці.
Варення із червоної смородини «П'ятихвилинка»
Інгредієнти: червона смородина – 980 р; вода – 190 мл; цукор – 1455 р. Приготування Смородину знімаємо з гілочок, обполіскуємо, викладаємо на рушник і витираємо. З питної води і цукрового піску варимо солодкий сироп і висипаємо туди ягоди. Проварюємо ласощі 5 хвилин, а потім відразу розкладаємо варення по банках і закатуємо на зиму кришками.
Варення з полуниці та червоної смородини
Інгредієнти: полуниця – 19 кг; червона смородина – 555 г; чорна смородина – 450 г; цукор – 1980 р. Приготування Смородину відриваємо від гілочок, перебираємо, промиваємо, обсушуємо і розминаємо ложкою. Полуницю перебираємо, відриваємо хвостики, обполіскуємо і викладаємо в каструлю. Зверху розподіляємо смородиновую масу, пересипаємо все цукром і залишаємо на 15 годин. Потім доводимо вміст до закипання і обережно виймаємо полуницю шумівкою. Смородину проварюємо в сиропі хвилин 20 а потім повертаємо полуницю назад і тушкуємо ласощі кілька хвилин. Далі розкладаємо гаряче смородинове ласощі по банках.
Варення із червоної смородини без варіння
Інгредієнти: червона смородина свіжа – 985 г; цукор тростинний – 1750 р. Приготування Смородину перебираємо, звільняємо від гілок, сміття, промиваємо й обсушуємо, висипавши в один шар на рушник. Далі перекладаємо смородину в миску, розминаємо товкачиком, протираємо масу через сито і висипаємо в отримане пюре цукор. Перемішуємо, обережно розливаємо варення по банках, закручуємо на зиму кришками.
Варення з чорної і червоної смородини
Інгредієнти: червона смородина свіжа – 990 м; смородина чорна – 990 м; цукор – 2450 р. Приготування Ягоди ретельно промиваємо, перебираємо від сміття і відриваємо від гілочок. Тепер викладаємо обидва види смородини в каструлю, засипаємо дрібним білим цукром і прибираємо в холодильник на ніч. Вранці все ретельно перемішуємо, встановлюємо посуд на вогонь і проварюємо після закипання 30 хвилин. Далі розкладаємо гаряче смородинове ласощі по банках, закатуємо, перевертаємо і остуджуємо.