Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варення з смородини на зиму

Варення з смородини на зиму

23-09-2016, 08:38
417
Варення з смородини на зиму
Смородина вже давно визнана справжнім джерелом вітаміну С, будучи продуктом з його найвищою концентрацією. Однак пік застуд і ГРВІ, які нам так дошкуляють, припадає якраз на холодну пору, коли ця ягода недоступна. Тому, щоб підтримати свій імунітет ви можете приготувати варення з смородини і закрити його на зиму. Тоді вам завжди вдасться поділитися цією частинкою літа з близькими і гостями. Адже такий десерт не тільки приголомшливо смачний, але і вбереже вас від серйозних хвороб.

Варення з смородини на зиму, пропущене через м'ясорубку


Якщо ви хочете швидко поправити здоров'я, спробуйте зробити справжню вітамінну «бомбу» з смородини і апельсинів. Ця заготовка зовсім не складна в приготуванні і відмінно зберігається.
Інгредієнти:

  • смородина – 1 кг;

  • апельсини – 2 шт. середнього розміру;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування
    Переберіть, вимийте і просушіть смородину, а потім відправте її в м'ясорубку і два рази прокрутіть. Засипте цукром і переходьте до апельсинів. Один з них також прокрутити в м'ясорубці, не зчищаючи цедру, а другий цитрусовий киньте в соковижималку і добре видавіть з нього весь сік.
    Перекручену м'якоть першого апельсина додайте в цукрово-смородиновую суміш і ретельно вимісіть. Поставте ємність з варенням на вогонь середньої сили, дочекайтеся закипання і влийте апельсиновий сік. Не припиняючи помішувати, проваріть ще масу протягом семи хвилин і ще гарячою швидко загорніть в стерилізовані банки. Це один з самих екзотичних рецептів варення зі смородини на зиму.

    Варення з стиглої білої смородини


    Цей рецепт вас напевно вразить, адже такі зимові заготовки зустрічаються не дуже часто. Так що ви станете справжнім гуру кулінарії і зможете розповісти зацікавленим, як варити варення з делікатесної білої смородини на зиму. Воно має дуже вишуканим і незвичайним смаком.
    Інгредієнти:

  • біла смородина – 1 кг;

  • цукор – 300 г + 1 кг;

  • кип'ячена вода – 2 склянки.


  • Приготування
    Помийте ягоди і очистіть їх від гілочок. Залиште їх підсушитися на рушник на два-три години. Потім засипте смородину кілограмом цукру і переставте в холодне місце на період 8-10 годин. Налийте в каструльку кип'ячену воду, засипте 300 г цукру, добре розмішайте, поставте на невеликий вогонь і варіть близько 5 хвилин після закипання, щоб отримати цукровий сироп. Влийте сироп у відстояну смородиново-цукрову суміш, помістіть її на самий слабкий вогонь і продовжуйте варити, не припиняючи помішувати, до придбання варенням прозорого вигляду. Залийте його в простерилізовані банки, укупорьте їх, переверніть і помістіть під ковдру до охолодження. Так само можна приготувати і чудове смачне варення з чорної смородини на зиму. Зберігати його зовсім не обов'язково в холодильнику.

    Варення з смородини на зиму «П'ятихвилинка»


    Якщо у вас купа справ і ви не можете провести півдня біля плити, щоб чаклувати біля плити над варенням, цей рецепт позбавить вас від зайвих клопотів. Для нього допустимо брати будь-який сорт смородини: задоволення для гурманів забезпечено.
    Інгредієнти:

  • смородина – 1 кг;

  • ванілін – за смаком;

  • цукор – 1 кг.


  • Приготування
    Переберіть смородину і ретельно видаліть плодоніжки. Добре відмийте ягоди і дайте їм трохи обсохнути.
    Варення з смородини на зиму
    Засипте смородину цукровим піском і залиште настоятися до моменту початку виділення соку. Прискорити процес цілком реально, якщо включити плиту на маленький вогонь і проварити масу кілька хвилин. Після цього вимкніть плиту на середній вогонь, дочекайтеся закипання і варіть приблизно п'ять хвилин до повного розчинення цукрового піску. Потім процідіть масу і перетріть ягоди через сито для додання заготівлі однорідності, розлийте по простерилизованным банкам, закрийте і переставте у прохолодне місце. Це відмінний рецепт варення з червоної або чорної смородини на зиму.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Варення з чорної смородини на зиму
    Варення з чорної смородини на зиму
    Серед інших ягід одним з найвидатніших врожаїв завжди славиться чорна смородина. Саме тому улюблена багатьма соковита, кислувата ягода стає головним
    Варення із червоної смородини на зиму
    Варення із червоної смородини на зиму
    Яскравого рубінового кольору частування неодмінно має красуватися на полиці в коморі у кожної господині. Варення із червоної смородини неймовірно
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Варення «П'ятихвилинка» з чорної смородини
    Яскраве, з насиченим смаком і чудовим ароматом варення можна зробити зі звичайної чорної смородини. Зберегти левову частку вітамінів допоможуть
    Желе з чорної смородини на зиму - рецепт
    Желе з чорної смородини на зиму - рецепт
    Не впадайте у відчай, якщо вам не вистачає часу на класичну консервацію: приготування солодких ласощів за запропонованими рецептами займе у вас
    Рецепт варення з червоної смородини
    Рецепт варення з червоної смородини
    Червона смородина - смачна ягода, яку обожнюють і дорослі, і діти. І сьогодні ми поділимося з вами цікавими рецептами створення чудового варення з
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних