Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Желе з чорної смородини на зиму - рецепт

Желе з чорної смородини на зиму - рецепт

23-09-2016, 08:42
294
Желе з чорної смородини на зиму - рецепт
Літо – чудова пора року, коли є чудова можливість скуштувати смачних і корисних ягід, аби запастися вітамінами на довгу зиму. У цьому немає рівних чорній смородині , вважається справжньою кладезью вітаміну С. Вона відмінно справляється як з банальними застудами, так і з підступними вірусами грипу . Щоб зберегти властивості цієї ягоди незмінними, вам знадобиться рецепт желе з чорної смородини, яке можна закрити на зиму. Він стане в нагоді, якщо класичне варення вже набридло членам вашої родини, але стан їх імунної системи залишає бажати кращого.

Желе з чорної смородини «П'ятихвилинка»


Інгредієнти:

  • вода – 1 склянка;

  • цукор – 15 кг;

  • чорна смородина – 1 кг


  • Приготування
    Переберіть смородину і видаліть незрілі і підгнилі ягоди, а також гілочки і листя, потім вимийте її і дайте обсохнути. В емальовану каструлю або таз вилийте воду, засипте цукор, добре перемішайте і на сильному вогні швидко доведіть до кипіння. В киплячий цукровий сироп киньте смородину (бажано перед варінням занурити її в окріп і після цього висипати в друшляк, щоб ягоди не зморщилися), перемішайте, почекайте закипання і проваріть не довше 5 хвилин на невеликому вогні. Потім моментально розлийте ще гаряче желе добре простерилизованным банкам та закрити їх кришками. Такий рецепт желе з чорної смородини підходить зайнятим господиням, для яких цінна кожна хвилина.

    Желе з чорної смородини з желатином


    Якщо вам хочеться надати цій страві особливий вишуканий смак, без желатину не обійтися. Саме він додасть цій заготівлі на зиму студнеобразную форму. Тому якщо вам ще точно невідомо, як зробити желе з чорної смородини так, щоб навіть діти були від нього в захваті, радимо спробувати цей спосіб.
    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 500 г;

  • желатин – 70 г;

  • вода – 2 л;

  • цукор – 300 р.


  • Приготування
    Покладіть желатин в миску і залийте його холодною перевареною водою на півгодини. Переберіть ягоди, помістіть їх в друшляк і добре промити струменем проточної води. Облийте смородину окропом, добре потолките дерев'яним товкачем і ретельно вичавіть сік через марлю.
    Залишки ягід залийте окропом, прокип'ятити і процідити крізь сито. Туди ж відкиньте набряклий желатин. Відвар ягід знову поставте на плиту, додайте желатин і цукор і при безперервному помішуванні доведіть до закипання. Зачекайте охолодження, влийте віджатий сік, ретельно розмішайте, вилийте желе в простерилизованную банку, закрийте її і відправте в холодильник. Через пару годин на кілька секунд опустіть банку в гарячу воду, витягніть, обітріть і зберігайте при звичайній температурі близько 20 градусів.

    Желе з чорної смородини без варіння


    Давно відомо, що кип'ятіння руйнує вітаміни. Тому якщо для вас важливо зберегти міцне здоров'я, така заготовка на зиму виявиться для вас справжньою «паличкою-виручалочкою».
    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 1 кг;

  • цукор – 2 кг.


  • Приготування
    Вимиті сухі ягоди подрібніть в емальованій ємності дерев'яним товкачем. Потім протріть смородину через друшляк і перемеліть на м'ясорубці, в процесі поступово всипаючи цукор. Після цього ще раз пропустіть суміш через блендер і розкладіть в стерильні добре підсушені скляні банки, які закривають пергаментним папером або будь-якими кришками. Зберігають желе в прохолодному місці з низькою вологістю. Точно так само можна зробити желе з чорної і червоної смородини. Воно зазвичай виявляється таким смачним, що просто пальчики оближеш.

    Желе з чорної смородини без желатину


    Це дуже апетитний і натуральний замінник штучних солодощів, який ви цілком можете запропонувати своїм дітям, щоб зміцнити імунну систему.
    Інгредієнти:

  • чорна смородина – 10 склянок;

  • вода – 3 склянки;

  • лимон – 1 шт.;

  • цукор – 2 склянки на кожні 25 склянки смородинового соку.


  • Приготування
    Желе з чорної смородини на зиму - рецепт

    Переберіть і промийте смородину в друшляку, засипте в каструлю і пам'ятайте товкачиком, долийте туди воду і вичавіть сік з лимона. Зачекайте закипання і потримайте на слабкому вогні приблизно 10 хвилин.
    Закрийте друшляк марлею і поставте на каструлю. Щоб отримати сік, суміш ягід покладіть в друшляк, закрийте харчовою плівкою і залиште постояти на ніч. Потім ще раз акуратно відіжміть смородину в каструлю руками. Засипте в сік цукор і знову дочекайтеся кипіння. Коли на поверхні ягідної маси сформується злегка помітна плівка, яка йде зморшками при натисканні, зніміть желе з вогню і розлийте по ретельно простерилизованным банкам, які відразу ж закатують.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чорна смородина на зиму – рецепти
    Чорна смородина на зиму – рецепти
    Справжні вітамінні заготівки неодмінно потрібно поставити на полицю в коморі. Встигніть закрити яскраву, соковиту чорну смородину кількома способами.
    Желе з чорної смородини
    Желе з чорної смородини
    Дивно смачне з насиченим кольором і незрівнянним ароматом частування, можна легко зробити власноруч. Смородинове желе готується настільки просто, що
    Ягідне желе з желатином - рецепт
    Ягідне желе з желатином - рецепт
    Прекрасне літнє частування - желе з ягід, можна створити, використовуючи лише натуральні складові. Розповімо, як з сезонних різноманітних ягід і
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини без варіння
    Варення з смородини як чорної, так і з червоною - корисний джерело вітамінів, особливо в зиязикай час. Воно добре допомагає при простудних
    Лікер з чорної смородини
    Лікер з чорної смородини
    Чорна смородина є досить корисною ягодою, в якій міститься велика кількість вітаміну С. В кулінарії вона застосовується досить широко: варення,
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - рецепт
    Желе з червоної смородини - це поживний і низькокалорійний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим і дітям. Для створення цієї смакоти