Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хрустка квашена капуста швидкого приготування - рецепт

Хрустка квашена капуста швидкого приготування - рецепт

24-04-2016, 18:02
991
Хрустка квашена капуста швидкого приготування - рецепт
Квашена капуста – одна з головних заготовок на нашому столі, яка найчастіше з'являється меню холодний період року. Якщо раніше ви ніколи не готували домашню капусту, бажаючи уникнути зайвої метушні і заощадити час, то тепер відмовок не залишилося місця, оскільки в цьому матеріалі ми представимо рецепт хрусткою квашеної капусти швидкого приготування. Процес займе не більше трьох діб, а в результаті ви будете мати приголомшливу солону закуску зроблену власноруч.

Швидка і смачна хрустка квашена капуста


Почати, як завжди, пропонуємо з бази, рецепт якої потребує лише невелику головку капусти і сіль. Ми вирішили також доповнити рецепт насінням пажитника, але таке доповнення залишаємо на ваш розсуд.
Інгредієнти:

  • головка капусти (середнього розміру) - 1 шт.;

  • сіль - 1 1/2 ч. ложки;

  • насіння пажитника - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    За сквашивание капусти відповідають окремі бактерії, що викликають бродіння цукру з овочевих листя. А тому для того, щоб закуска вийшла правильною, перед тим, як зробити хрустку квашену капусту будинку переконайтеся в тому, що використовуйте максимально чистий посуд, дошки і ножі (попередньо обдайте їх) і протріть робочу поверхню. Не забудьте також вимити руки, оскільки ними ми будемо обминати капусту.
    Зніміть зів'ялі або пошкоджені листя з капустяного качана, а все решту дрібно нашаткуйте. Розітріть нашатковані листя з сіллю і гуньбою (якщо використовуєте), буквально масажуйте їх аж до 10 хвилин, щоб максимально порушити цілісність капустяних листів і пустити більше соку. Тепер добре утрамбуйте листя капусти в банку і помістіть чистий вантаж зверху. Час від часу придавлюйте вантаж сильніше, а через добу подивіться, чи достатньо соку виділилося: рідина повинна повністю покривати капусту. Якщо соку недостатньо, підлийте розсіл із суміші чайної ложки солі і склянки води. Залиште капусту бродити на 2-3 діб, а потім знімайте пробу.

    Смачна, швидка і хрустка квашена фіолетова капуста


    Зберегти капусту хрусткою навіть після перебування під пресом допоможе оцет. Ви можете використовувати як звичайний столовий оцет, так і поекспериментувати зі смаком, додавши продукт на основі яблука або винограду. Додаткового смаку також можуть додати кільця цибулі і прянощі.
    Інгредієнти:

  • ріпчаста цибуля (невеликий) - 1 шт.;

  • капуста - 680 г;

  • яблучний оцет - 160 мл;

  • вода - 210 мл;

  • сіль - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Капусту тонко нашаткуйте, а цибулину наріжте кільцями. Змішайте овочі, посоліть їх і гарненько розімніть протягом 3-6 хвилин. Приготуйте розчин оцту у воді. Утрамбуйте капусту в банки і влийте оцтовий розчин. Помістіть вантаж зверху і закрийте горлечко банки з капустою марлею. Хрустка квашена капуста з оцтом по цьому рецепту повинна провести при кімнатній температурі не менше 2 доби.

    Як зробити квашену капусту білої і хрусткою?


    Інгредієнти:

  • головка капусти - 800 г;
  • Хрустка квашена капуста швидкого приготування - рецепт

  • сіль - 20 г;

  • цукор - 10 г;

  • оцет - 15 мл;

  • вода - 85 мл


  • Приготування
    Приготуйте простий розсіл, розчинивши сіль з цукром в теплій воді, додавши оцет і залишивши все охолодитися. Головним ключем до хрусткої квашеній капусті швидкого приготування стане тонка нарізка самих капустяного листя. Наріжте їх тонко, щоб прискорити процес просолювання, а потім утрамбуйте листя в банки і залийте підготовленим розсолом. Накривши горлечко банки марлевим відрізу, залиште капусту бродити при кімнатній температурі на дві-три доби.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як заквасити капусту, щоб була хрустка?
    Як заквасити капусту, щоб була хрустка?
    Улюблена закуска, яка завжди присутня на столах майже кожного будинку в нашій країні, звичайно, квашена капуста. І далі розкриємо декілька секретів
    Хрустка квашена капуста - рецепт
    Хрустка квашена капуста - рецепт
    Квашена капуста - не тільки чудова закуска на всі випадки життя на вашому столі, але ще і дуже корисний для здоров'я продукт. А хрустка квашена
    Квашена капуста швидкого приготування
    Квашена капуста швидкого приготування
    Зазвичай процедура приготування квашеної капусти займає не один день, і не у всіх вистачає терпіння так довго чекати. На виручку приходить рецепт
    Капуста з хроном на зиму
    Капуста з хроном на зиму
    Квашена капуста - чудова закуска на обідньому столі. І сьогодні ми пропонуємо зробити капусту з хроном на зиму. Читайте наші оригінальні, але в теж
    Квашена капуста з журавлиною
    Квашена капуста з журавлиною
    Рецептів приготування квашеної капусти досить багато. Для закваски в неї додають моркву, кмин, насіння кропу, які надають їй своєрідний неповторний
    Квашена капуста
    Квашена капуста
    Рецепт приготування кислої капусти Квашена капуста улюблена багатьма народами світу, але особливу популярність отримала у слов'янських країнах. Легка