Квашена капуста – одна з головних заготовок на нашому столі, яка найчастіше з'являється меню холодний період року. Якщо раніше ви ніколи не готували домашню капусту, бажаючи уникнути зайвої метушні і заощадити час, то тепер відмовок не залишилося місця, оскільки в цьому матеріалі ми представимо рецепт хрусткою квашеної капусти швидкого приготування. Процес займе не більше трьох діб, а в результаті ви будете мати приголомшливу солону закуску зроблену власноруч.
Швидка і смачна хрустка квашена капуста
Почати, як завжди, пропонуємо з бази, рецепт якої потребує лише невелику головку капусти і сіль. Ми вирішили також доповнити рецепт насінням пажитника, але таке доповнення залишаємо на ваш розсуд.
Інгредієнти: головка капусти (середнього розміру) - 1 шт.; сіль - 1 1/2 ч. ложки; насіння пажитника - 1 ч. ложка. Приготування За сквашивание капусти відповідають окремі бактерії, що викликають бродіння цукру з овочевих листя. А тому для того, щоб закуска вийшла правильною, перед тим, як зробити хрустку квашену капусту будинку переконайтеся в тому, що використовуйте максимально чистий посуд, дошки і ножі (попередньо обдайте їх) і протріть робочу поверхню. Не забудьте також вимити руки, оскільки ними ми будемо обминати капусту.
Зніміть зів'ялі або пошкоджені листя з капустяного качана, а все решту дрібно нашаткуйте. Розітріть нашатковані листя з сіллю і гуньбою (якщо використовуєте), буквально масажуйте їх аж до 10 хвилин, щоб максимально порушити цілісність капустяних листів і пустити більше соку. Тепер добре утрамбуйте листя капусти в банку і помістіть чистий вантаж зверху. Час від часу придавлюйте вантаж сильніше, а через добу подивіться, чи достатньо соку виділилося: рідина повинна повністю покривати капусту. Якщо соку недостатньо, підлийте розсіл із суміші чайної ложки солі і склянки води. Залиште капусту бродити на 2-3 діб, а потім знімайте пробу.
Смачна, швидка і хрустка квашена фіолетова капуста
Зберегти капусту хрусткою навіть після перебування під пресом допоможе оцет. Ви можете використовувати як звичайний столовий оцет, так і поекспериментувати зі смаком, додавши продукт на основі яблука або винограду. Додаткового смаку також можуть додати кільця цибулі і прянощі.
Інгредієнти: ріпчаста цибуля (невеликий) - 1 шт.; капуста - 680 г; яблучний оцет - 160 мл; вода - 210 мл; сіль - 1 ст. ложка. Приготування Капусту тонко нашаткуйте, а цибулину наріжте кільцями. Змішайте овочі, посоліть їх і гарненько розімніть протягом 3-6 хвилин. Приготуйте розчин оцту у воді. Утрамбуйте капусту в банки і влийте оцтовий розчин. Помістіть вантаж зверху і закрийте горлечко банки з капустою марлею. Хрустка квашена капуста з оцтом по цьому рецепту повинна провести при кімнатній температурі не менше 2 доби.
Як зробити квашену капусту білої і хрусткою?
Інгредієнти: головка капусти - 800 г; сіль - 20 г; цукор - 10 г; оцет - 15 мл; вода - 85 мл Приготування Приготуйте простий розсіл, розчинивши сіль з цукром в теплій воді, додавши оцет і залишивши все охолодитися. Головним ключем до хрусткої квашеній капусті швидкого приготування стане тонка нарізка самих капустяного листя. Наріжте їх тонко, щоб прискорити процес просолювання, а потім утрамбуйте листя в банки і залийте підготовленим розсолом. Накривши горлечко банки марлевим відрізу, залиште капусту бродити при кімнатній температурі на дві-три доби.