Як готувати форшмак з оселедця - класичний рецепт

По своїй суті форшмак є свого роду оселедцевим паштетом і нараховує десятки варіацій. Ми сьогодні розглянемо класичне виконання цієї закуски, яке передбачає включення у свій склад яблук або моркви.
Як правильно приготувати форшмак з оселедця - класичний єврейський рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування форшмаку, ставимо варитися курячі яйця, витримуємо на вогні після закипання протягом десяти хвилин, а потім споліскують холодною водою і очищаємо. Поки варяться яйця, очищаємо оселедець, позбавляємо тушку від голови і нутрощів, промиваємо всередині черевця і відокремлюємо філе від кісток.
Яблучко очищаємо від шкірки і серцевини, а ріпчаста цибуля від лушпиння. Скибочки білого батона замочуємо на кілька хвилин у молоці для розм'якшення. Всі підготовлені компоненти подрібнюємо у блендері або ж дуже дрібненько рубаємо ножем. Добре, якщо консистенція отриманої маси буде неоднорідна з домішкою цілих невеликих шматочків компонентів.
На завершення додаємо в суміш м'яке вершкове масло, мелений перець за смаком сіль і перемішуємо. Готовий форшмак викладаємо в рибницю або будь-яке інше блюдо, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом розбираємо тушку оселедця. Позбавляємо її від голови і нутрощів і відокремлюємо філе від кісток. У каструльці відварюємо моркву і яйце до повної готовності, а потім охолоджуємо і очищаємо. Поміщаємо філе оселедця, яйце і морква в чашу блендера і подрібнюємо до стану неоднорідного пюре. Потім додаємо заздалегідь розм'якшене вершкове масло, мелений чорний перчик і при необхідності за смаком сіль, перемішуємо і можемо подавати.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт по-одеськи
Інгредієнти:
Приготування
Як і в двох попередніх рецептах для приготування форшмаку по-одеськи нам необхідно «добути» філе з оселедця. Для цього тушку очищаємо, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, розрізаємо вздовж спини і відокремлюємо

З'єднуємо філе оселедця, цибулю шалот, яблуко, яєчний білок і за бажанням імбир, за допомогою блендера подрібнюємо, додаємо дуже м'яке (але не розтоплене) вершкове масло, мелений чорний перець, за смаком сіль і перемішуємо. Краще якщо закуска постоїть кілька годин у холодильнику, настоїться і загусне. Готовий форшмак накладаємо на скибочки хліба, притрушиваем яєчним жовтком і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти

Найпопулярніший рецепт форшмаку з оселедця
Форшмак, як і безліч традиційних єврейських страв має декілька варіацій. Зробити це страва дуже просто, а визначитися з рецептом вам допоможе стаття,

Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Рецептів форшмаку існує безліч, однак не кожен можна назвати класичним. Далі запропоновані рецепти, які максимально наближені до оригінального.

Як приготувати форшмак з оселедця?
Традиційний єврейський форшмак пропонуємо приготувати декількома, досить доступними і зрозумілими способами. Розповімо, як зробити блюдо з базовим

Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
Форшмак - традиційна єврейська закуска з оселедця, яка прижилася на наших столах, завдяки легкості приготування і чудового смаку. Ми пропонуємо вам

Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося

Форшмак з оселедця
Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку