Як готувати форшмак з оселедця - класичний рецепт
Існує думка, що знають, як готувати форшмак з оселедця за класичним рецептом, тільки єврейські господині. Давайте доведемо черговий раз хибність цього припущення і приготуємо закуску, яка за своїм смаком затьмарить інші аналогічні за складом і манері приготування страви.
По своїй суті форшмак є свого роду оселедцевим паштетом і нараховує десятки варіацій. Ми сьогодні розглянемо класичне виконання цієї закуски, яке передбачає включення у свій склад яблук або моркви.
Інгредієнти:
тушка слабосоленої оселедця – 1 шт.;
невелике яблуко антоновское – 05 шт.;
скибочки білого батона – 1-2 шт.;
яйця – 2 шт.;
цибуля ріпчаста – 100 г;
масло вершкове – 100 г;
молоко – 100 мл;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Приступаючи до приготування форшмаку, ставимо варитися курячі яйця, витримуємо на вогні після закипання протягом десяти хвилин, а потім споліскують холодною водою і очищаємо. Поки варяться яйця, очищаємо оселедець, позбавляємо тушку від голови і нутрощів, промиваємо всередині черевця і відокремлюємо філе від кісток.
Яблучко очищаємо від шкірки і серцевини, а ріпчаста цибуля від лушпиння. Скибочки білого батона замочуємо на кілька хвилин у молоці для розм'якшення. Всі підготовлені компоненти подрібнюємо у блендері або ж дуже дрібненько рубаємо ножем. Добре, якщо консистенція отриманої маси буде неоднорідна з домішкою цілих невеликих шматочків компонентів.
На завершення додаємо в суміш м'яке вершкове масло, мелений перець за смаком сіль і перемішуємо. Готовий форшмак викладаємо в рибницю або будь-яке інше блюдо, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Інгредієнти:
тушка слабосоленої оселедця – 1 шт.;
морква – 75 г;
яйце – 1 шт.;
масло вершкове – 100 г;
молоко – 100 мл;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Першим ділом розбираємо тушку оселедця. Позбавляємо її від голови і нутрощів і відокремлюємо філе від кісток. У каструльці відварюємо моркву і яйце до повної готовності, а потім охолоджуємо і очищаємо. Поміщаємо філе оселедця, яйце і морква в чашу блендера і подрібнюємо до стану неоднорідного пюре. Потім додаємо заздалегідь розм'якшене вершкове масло, мелений чорний перчик і при необхідності за смаком сіль, перемішуємо і можемо подавати.
Інгредієнти:
тушка слабосоленої оселедця – 1 шт.;
яблуко антоновское – 75 г;
цибулю-шалот – 75 г;
яйце – 1 шт.;
лимонний сік – 20 мл;
масло вершкове – 75 г;
імбир свіжий (за бажанням) – щіпка;
сіль – за смаком;
мелений чорний перець – за смаком.
Приготування
Як і в двох попередніх рецептах для приготування форшмаку по-одеськи нам необхідно «добути» філе з оселедця. Для цього тушку очищаємо, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, розрізаємо вздовж спини і відокремлюємо філе, витягуючи всі кісточки. Також відварюємо до готовності яйце, опускаємо на хвилинку в крижану воду, очищаємо і поділяємо на білок і жовток. Очищаємо цибулю шалот і імбир, яблучко позбавляємо від шкірки і серцевини з насінням, розрізаємо на кілька частин і скроплюємо лимонним соком.
З'єднуємо філе оселедця, цибулю шалот, яблуко, яєчний білок і за бажанням імбир, за допомогою блендера подрібнюємо, додаємо дуже м'яке (але не розтоплене) вершкове масло, мелений чорний перець, за смаком сіль і перемішуємо. Краще якщо закуска постоїть кілька годин у холодильнику, настоїться і загусне. Готовий форшмак накладаємо на скибочки хліба, притрушиваем яєчним жовтком і подаємо.
По своїй суті форшмак є свого роду оселедцевим паштетом і нараховує десятки варіацій. Ми сьогодні розглянемо класичне виконання цієї закуски, яке передбачає включення у свій склад яблук або моркви.
Як правильно приготувати форшмак з оселедця - класичний єврейський рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Приступаючи до приготування форшмаку, ставимо варитися курячі яйця, витримуємо на вогні після закипання протягом десяти хвилин, а потім споліскують холодною водою і очищаємо. Поки варяться яйця, очищаємо оселедець, позбавляємо тушку від голови і нутрощів, промиваємо всередині черевця і відокремлюємо філе від кісток.
Яблучко очищаємо від шкірки і серцевини, а ріпчаста цибуля від лушпиння. Скибочки білого батона замочуємо на кілька хвилин у молоці для розм'якшення. Всі підготовлені компоненти подрібнюємо у блендері або ж дуже дрібненько рубаємо ножем. Добре, якщо консистенція отриманої маси буде неоднорідна з домішкою цілих невеликих шматочків компонентів.
На завершення додаємо в суміш м'яке вершкове масло, мелений перець за смаком сіль і перемішуємо. Готовий форшмак викладаємо в рибницю або будь-яке інше блюдо, прикрашаємо гілочками свіжої зелені і можемо подавати.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом розбираємо тушку оселедця. Позбавляємо її від голови і нутрощів і відокремлюємо філе від кісток. У каструльці відварюємо моркву і яйце до повної готовності, а потім охолоджуємо і очищаємо. Поміщаємо філе оселедця, яйце і морква в чашу блендера і подрібнюємо до стану неоднорідного пюре. Потім додаємо заздалегідь розм'якшене вершкове масло, мелений чорний перчик і при необхідності за смаком сіль, перемішуємо і можемо подавати.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт по-одеськи
Інгредієнти:
Приготування
Як і в двох попередніх рецептах для приготування форшмаку по-одеськи нам необхідно «добути» філе з оселедця. Для цього тушку очищаємо, відрізаємо голову, виймаємо нутрощі, розрізаємо вздовж спини і відокремлюємо філе, витягуючи всі кісточки. Також відварюємо до готовності яйце, опускаємо на хвилинку в крижану воду, очищаємо і поділяємо на білок і жовток. Очищаємо цибулю шалот і імбир, яблучко позбавляємо від шкірки і серцевини з насінням, розрізаємо на кілька частин і скроплюємо лимонним соком.
З'єднуємо філе оселедця, цибулю шалот, яблуко, яєчний білок і за бажанням імбир, за допомогою блендера подрібнюємо, додаємо дуже м'яке (але не розтоплене) вершкове масло, мелений чорний перець, за смаком сіль і перемішуємо. Краще якщо закуска постоїть кілька годин у холодильнику, настоїться і загусне. Готовий форшмак накладаємо на скибочки хліба, притрушиваем яєчним жовтком і подаємо.
Рекомендуємо добрі рецепти
Найпопулярніший рецепт форшмаку з оселедця
Форшмак, як і безліч традиційних єврейських страв має декілька варіацій. Зробити це страва дуже просто, а визначитися з рецептом вам допоможе стаття,
Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Рецептів форшмаку існує безліч, однак не кожен можна назвати класичним. Далі запропоновані рецепти, які максимально наближені до оригінального.
Як приготувати форшмак з оселедця?
Традиційний єврейський форшмак пропонуємо приготувати декількома, досить доступними і зрозумілими способами. Розповімо, як зробити блюдо з базовим
Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
Форшмак - традиційна єврейська закуска з оселедця, яка прижилася на наших столах, завдяки легкості приготування і чудового смаку. Ми пропонуємо вам
Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
Форшмак з оселедця
Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку