Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форшмак - класичний рецепт

Форшмак - класичний рецепт

22-03-2015, 07:57
1 780
Форшмак - класичний рецепт
Любителі оселедця, напевно, оцінять рецепти з даної статті. Адже далі піде мова про форшмаке - закуски, яку готують з оселедця, яєць, яблук, батона і масла. В одних рецептах присутній картоплю, в інших - горіхи, а в третіх ще й сир додають. Зараз ми вам розповімо, як правильно приготувати форшмак.

Форшмак - класичний єврейський рецепт


Інгредієнти:

  • оселедець слабосолона велика - 1 шт.;

  • яйця, відварені круто - 2 шт.;

  • яблука кислі - 2 шт.;

  • батон підсушений - 2 скибочки;

  • цибуля середньої величини - 1 шт.;

  • гірчиця - 1 ст. ложка;

  • оцет, сіль - за смаком;

  • рослинне масло - 70 мл


  • Приготування
    Оселедець чистимо, видаляємо нутрощі і кістки. Скибочки підсушеного батона заливаємо водою, щоб він розм'як. Яйця, цибулю і яблука чистимо. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку. Отриманий фарш ретельно перемішуємо і додаємо гірчицю, оцет за смаком і рослинне масло. Знову гарненько форшмак перемішуємо. Якщо потрібно, за смаком підсолюємо. Отриману оселедцеву масу ставимо в холодильник на ніч. А вранці класичний форшмак намазуємо на хліб і ласуємо.

    Форшмак з оселедця - класичний рецепт


    Інгредієнти:

  • філе слабосоленої оселедця - 400 г;

  • цибуля ріпчаста - 100 г;

  • яйце варене - 2 шт.;

  • яблуко кислих сортів - 100 г;

  • масло вершкове 725%-ної жирності - 100 р.


  • Приготування
    Філе оселедця, яблука і яйця нарізаємо шматочками. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку або перетираємо в блендері до однорідної консистенції. Тепер додаємо вершкове масло. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло. Ретельно все перемішуємо. Подаємо форшмак до столу на шматочки багета або білого хліба.

    Форшмак з оселедця - класичний рецепт з картоплею


    Інгредієнти:

  • великі слабосоление оселедця - 3 шт.;

  • цибуля - 4 шт.;

  • картопля відварна - 3 шт.;

  • яйця, зварені круто - 3 шт.;

  • кислі яблука - 2 шт.;

  • вершкове масло - 150 г;

  • лимонний сік, спеції - за смаком.


  • Приготування
    Тушки оселедця очищаємо, видаляємо шкірку, нутрощі і кістки. Зверніть увагу, що використовувати оселедець, яка продається шматочками в олії категорично не можна - смак страви буде безнадійно зіпсований.
    Оселедець пропускаємо через м'ясорубку. Яйця, картоплю і яблука тремо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі. Змішуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо чорний мелений перець, лимонний сік або оцет і ще раз перемішуємо. Подавати таку закуску можна в селедочнице, прикрасивши порізаною зеленню або на шматочках хліба.

    Як готувати форшмак з оселедця з горіхами?


    Інгредієнти:

  • оселедець слабосолона - 1 шт.;

  • горіхи волоські - 100 г;

  • яблука зелені - 2 шт.;

  • батон - 3 скибочки;

  • молоко - 1 стакан;

  • рослинне масло - 80 мл;

  • цукор - 1 ст. ложка;

  • оцет - 1 ч. ложка;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.


  • Приготування
    Оселедець чистимо, заливаємо молоком і залишаємо хвилин на 20. Якщо ж оселедець потрапила солона, то можна потримати її в молоці і довше. Скибочки батона також розмочуємо. Всі інгредієнти покласти в блендер і пюрируем їх. Додаємо цукор, оцет, рослинне масло і перемішуємо.

    Як приготувати класичний форшмак з оселедця?


    Інгредієнти:

  • оселедець слабосолона - 1 кг;

  • яйця - 4 шт.;

  • яблука кислі - 1 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • вчорашній батон - 2 скибочки;

  • молоко - 05 склянки;

  • лимонний сік;

  • масло вершкове - 70 г;

  • оцет - 1 ст. ложка;

  • цукровий пісок - 1 ч. ложка.
  • Форшмак - класичний рецепт


    Приготування
    Яйця варимо хвилин 7 після закипання води, щоб вони вийшли «круто». Батон заливаємо водою або молоком, щоб він розм'як. Оселедець чистимо і також замочуємо в молоці. Потім дрібно нарізаємо. Відварені яйця, яблуко, цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Вершкове масло теж нарізаємо шматочками - це потім полегшить процес перемішування. Пропускаємо Через м'ясорубку віджатий батон, яблуко, цибуля, оселедець. В отриману масу кладемо вершкове масло і перемішуємо. Тепер додаємо подрібнені яйця і знову перемішуємо. Якщо потрібно, то підсолюємо форшмак за смаком. Прибираємо його в холодильник години на 2 мінімум. І тільки після цього подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з оселедця
    Салат з оселедця
    Знаменита "Шуба" вже давно набила оскомину багатьом господиням, і якщо ви одна з них, то для наступного застілля можете сміливо випробувати один з
    Оселедець під шубою рулетом - рецепт
    Оселедець під шубою рулетом - рецепт
    Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Бутерброди з оселедцем
    Бутерброди з оселедцем
    Бутерброди з оселедцем - незвичайне і оригінальне блюдо, але досить простий в приготування. Вона буде чудово виглядати, як на святковому, так і
    Форшмак з оселедця
    Форшмак з оселедця
    Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку
    Як приготувати форшмак?
    Як приготувати форшмак?
    Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а