Форшмак - класичний рецепт
Любителі оселедця, напевно, оцінять рецепти з даної статті. Адже далі піде мова про форшмаке - закуски, яку готують з оселедця, яєць, яблук, батона і масла. В одних рецептах присутній картоплю, в інших - горіхи, а в третіх ще й сир додають. Зараз ми вам розповімо, як правильно приготувати форшмак.
Інгредієнти:
оселедець слабосолона велика - 1 шт.;
яйця, відварені круто - 2 шт.;
яблука кислі - 2 шт.;
батон підсушений - 2 скибочки;
цибуля середньої величини - 1 шт.;
гірчиця - 1 ст. ложка;
оцет, сіль - за смаком;
рослинне масло - 70 мл
Приготування
Оселедець чистимо, видаляємо нутрощі і кістки. Скибочки підсушеного батона заливаємо водою, щоб він розм'як. Яйця, цибулю і яблука чистимо. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку. Отриманий фарш ретельно перемішуємо і додаємо гірчицю, оцет за смаком і рослинне масло. Знову гарненько форшмак перемішуємо. Якщо потрібно, за смаком підсолюємо. Отриману оселедцеву масу ставимо в холодильник на ніч. А вранці класичний форшмак намазуємо на хліб і ласуємо.
Інгредієнти:
філе слабосоленої оселедця - 400 г;
цибуля ріпчаста - 100 г;
яйце варене - 2 шт.;
яблуко кислих сортів - 100 г;
масло вершкове 725%-ної жирності - 100 р.
Приготування
Філе оселедця, яблука і яйця нарізаємо шматочками. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку або перетираємо в блендері до однорідної консистенції. Тепер додаємо вершкове масло. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло. Ретельно все перемішуємо. Подаємо форшмак до столу на шматочки багета або білого хліба.
Інгредієнти:
великі слабосоление оселедця - 3 шт.;
цибуля - 4 шт.;
картопля відварна - 3 шт.;
яйця, зварені круто - 3 шт.;
кислі яблука - 2 шт.;
вершкове масло - 150 г;
лимонний сік, спеції - за смаком.
Приготування
Тушки оселедця очищаємо, видаляємо шкірку, нутрощі і кістки. Зверніть увагу, що використовувати оселедець, яка продається шматочками в олії категорично не можна - смак страви буде безнадійно зіпсований.
Оселедець пропускаємо через м'ясорубку. Яйця, картоплю і яблука тремо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі. Змішуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо чорний мелений перець, лимонний сік або оцет і ще раз перемішуємо. Подавати таку закуску можна в селедочнице, прикрасивши порізаною зеленню або на шматочках хліба.
Інгредієнти:
оселедець слабосолона - 1 шт.;
горіхи волоські - 100 г;
яблука зелені - 2 шт.;
батон - 3 скибочки;
молоко - 1 стакан;
рослинне масло - 80 мл;
цукор - 1 ст. ложка;
оцет - 1 ч. ложка;
цибуля ріпчаста - 1 шт.
Приготування
Оселедець чистимо, заливаємо молоком і залишаємо хвилин на 20. Якщо ж оселедець потрапила солона, то можна потримати її в молоці і довше. Скибочки батона також розмочуємо. Всі інгредієнти покласти в блендер і пюрируем їх. Додаємо цукор, оцет, рослинне масло і перемішуємо.
Інгредієнти:
оселедець слабосолона - 1 кг;
яйця - 4 шт.;
яблука кислі - 1 шт.;
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
вчорашній батон - 2 скибочки;
молоко - 05 склянки;
лимонний сік;
масло вершкове - 70 г;
оцет - 1 ст. ложка;
цукровий пісок - 1 ч. ложка.
Приготування
Яйця варимо хвилин 7 після закипання води, щоб вони вийшли «круто». Батон заливаємо водою або молоком, щоб він розм'як. Оселедець чистимо і також замочуємо в молоці. Потім дрібно нарізаємо. Відварені яйця, яблуко, цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Вершкове масло теж нарізаємо шматочками - це потім полегшить процес перемішування. Пропускаємо Через м'ясорубку віджатий батон, яблуко, цибуля, оселедець. В отриману масу кладемо вершкове масло і перемішуємо. Тепер додаємо подрібнені яйця і знову перемішуємо. Якщо потрібно, то підсолюємо форшмак за смаком. Прибираємо його в холодильник години на 2 мінімум. І тільки після цього подаємо до столу.
Форшмак - класичний єврейський рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець чистимо, видаляємо нутрощі і кістки. Скибочки підсушеного батона заливаємо водою, щоб він розм'як. Яйця, цибулю і яблука чистимо. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку. Отриманий фарш ретельно перемішуємо і додаємо гірчицю, оцет за смаком і рослинне масло. Знову гарненько форшмак перемішуємо. Якщо потрібно, за смаком підсолюємо. Отриману оселедцеву масу ставимо в холодильник на ніч. А вранці класичний форшмак намазуємо на хліб і ласуємо.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе оселедця, яблука і яйця нарізаємо шматочками. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку або перетираємо в блендері до однорідної консистенції. Тепер додаємо вершкове масло. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло. Ретельно все перемішуємо. Подаємо форшмак до столу на шматочки багета або білого хліба.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт з картоплею
Інгредієнти:
Приготування
Тушки оселедця очищаємо, видаляємо шкірку, нутрощі і кістки. Зверніть увагу, що використовувати оселедець, яка продається шматочками в олії категорично не можна - смак страви буде безнадійно зіпсований.
Оселедець пропускаємо через м'ясорубку. Яйця, картоплю і яблука тремо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі. Змішуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо чорний мелений перець, лимонний сік або оцет і ще раз перемішуємо. Подавати таку закуску можна в селедочнице, прикрасивши порізаною зеленню або на шматочках хліба.
Як готувати форшмак з оселедця з горіхами?
Інгредієнти:
Приготування
Оселедець чистимо, заливаємо молоком і залишаємо хвилин на 20. Якщо ж оселедець потрапила солона, то можна потримати її в молоці і довше. Скибочки батона також розмочуємо. Всі інгредієнти покласти в блендер і пюрируем їх. Додаємо цукор, оцет, рослинне масло і перемішуємо.
Як приготувати класичний форшмак з оселедця?
Інгредієнти:
Приготування
Яйця варимо хвилин 7 після закипання води, щоб вони вийшли «круто». Батон заливаємо водою або молоком, щоб він розм'як. Оселедець чистимо і також замочуємо в молоці. Потім дрібно нарізаємо. Відварені яйця, яблуко, цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Вершкове масло теж нарізаємо шматочками - це потім полегшить процес перемішування. Пропускаємо Через м'ясорубку віджатий батон, яблуко, цибуля, оселедець. В отриману масу кладемо вершкове масло і перемішуємо. Тепер додаємо подрібнені яйця і знову перемішуємо. Якщо потрібно, то підсолюємо форшмак за смаком. Прибираємо його в холодильник години на 2 мінімум. І тільки після цього подаємо до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Салат з оселедця
Знаменита "Шуба" вже давно набила оскомину багатьом господиням, і якщо ви одна з них, то для наступного застілля можете сміливо випробувати один з
Оселедець під шубою рулетом - рецепт
Оселедець під шубою - традиційний салат, без якого не обходиться жодне святкове застілля. Ми пропонуємо вам спробувати ще один варіант улюбленого
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Бутерброди з оселедцем
Бутерброди з оселедцем - незвичайне і оригінальне блюдо, але досить простий в приготування. Вона буде чудово виглядати, як на святковому, так і
Форшмак з оселедця
Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку
Як приготувати форшмак?
Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а