Як приготувати форшмак?
З німецького «форшмак» перекладається як закуска. Причому, німці і скандинави готують її не тільки з риби ( форшмак з оселедця ), але і з курки, баранини, сиру, грибів, а потім ще і запікають. А от знайомий нам усім рибний форшмак відноситься вже до єврейської кухні. У цій статті ми вам розповімо, як приготувати смачний форшмак з різних видів риби і м'яса.
Форшмак з хамси
Інгредієнти:
хамса солона - 400 г;
яблуко кисле - 1шт.;
цибуля - 1 шт.;
вершкове масло - 50 г;
варене яйце - 1 шт.;
гірчиця - 1 ч. ложка.
Приготування
Хамсу моєму, видаляємо голови і хребти. Цибулю ріжемо на кілька частин. Яблуко чистимо від насіння і шкірки і теж довільно ріжемо. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. В отриману масу додаємо розм'якшене масло, розтертий жовток з гірчицею і все добре перемішуємо. Нарізаємо кубиками варений білок і додаємо у наше блюдо. Ще раз гарненько перемішуємо. Перед подачею на стіл форшмак з хамси краще потримати в холодильнику, можна навіть хвилин на 30 поставити його в морозилку. Смачний форшмак з хамси готовий!
Форшмак з скумбрії
Інгредієнти:
скумбрія холодного копчення - 1 шт.;
яйця - 2 шт.;
картопля - 2 шт.;
цибуля - 2 шт.;
вершкове масло - 30 р.
Приготування
Картоплю і яйця відварюємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо в невеликій кількості олії, а потім прямо на сковороду кладемо вершкове масло (в принципі, можна відразу смажити цибулю на вершковому маслі). Скумбрію очистити, видаляємо кісточки, а філе ріжемо дрібними кубиками. Всі інгредієнти перемішуємо. Такий форшмак можна намазувати на хліб, а можна і просто їсти як салат.
Форшмак з сьомги
У даному рецепті сьомгу можна замінити будь-який інший червоною рибою - лососем, фореллю.
Інгредієнти:
слабосолона сьомга - 300 г;
цибуля солодких сортів - 1 шт.;
мед - 1 ч. ложка;
половина апельсина;
діжонська гірчиця - 1 ч. ложка;
корінь імбиру - 10 г;
м'який вершковий сир - 100 г;
кріп - за смаком.
Приготування
З половини апельсина видавлюємо сік, змішуємо його з медом. Корінь імбиру очищаємо. Нам знадобиться шматочок розміром приблизно з зубчик часнику. Сьомгу, цибулю нарізаємо довільно. Всі інгредієнти кладемо в блендер і подрібнюємо. Після цього додаємо гірчицю і подрібнений кріп. Подають такий форшмак на тостах з чорного хліба або на скибочках відвареного або запеченого картоплі.
Форшмак з м'яса
Інгредієнти:
відварна яловичина - 250 г;
оселедець слабосолона - 100 г;
картопля відварна - 2 шт.;
сметана - 100 г;
цибуля - 1 шт.;
яйця - 1 шт.;
розтоплене вершкове масло - 20 г;
тертий твердий сир - 1 ст. ложка;
молоко - 100 мл;
сіль, перець - за смаком;
круглий білий хліб.
Приготування
Яловичину з оселедцем, цибулею і картоплею пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо 1 сире яйце, сметану, сіль, перець за смаком і добре вимішуємо. Хліб ріжемо навпіл, з нижньої частини виймаємо м'якоть, а решту денце змочують молоком. Зверху викладаємо отриману масу, посипаємо тертим сиром і поливаємо розтопленим вершковим маслом. Запікаємо в духовці до утворення рум'яної скоринки. Подаємо до столу гарячим.
Як готується форшмак з рибних консервів?
Інгредієнти:
рибні консерви - 1 банка;
яйця - 3 шт.;
майонез - 40 р.
цибуля - 1 шт.;
сирок плавлений - 1 шт.;
Приготування
Для цієї страви підійде будь-яка консерва, можна, наприклад, взяти за основу приготовані в домашніх умовах шпроти . З консервів зливаємо рідину і видаляємо кісточки. Яйця варимо круто і чистимо. Рибу, цибулю, яйця і плавлений сир подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо майонез і перемішуємо. Форшмак подаємо до столу на шматочки багета, прикрасивши зверху листочками петрушки і шматочками лимона.
Форшмак з хамси
Інгредієнти:
Приготування
Хамсу моєму, видаляємо голови і хребти. Цибулю ріжемо на кілька частин. Яблуко чистимо від насіння і шкірки і теж довільно ріжемо. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. В отриману масу додаємо розм'якшене масло, розтертий жовток з гірчицею і все добре перемішуємо. Нарізаємо кубиками варений білок і додаємо у наше блюдо. Ще раз гарненько перемішуємо. Перед подачею на стіл форшмак з хамси краще потримати в холодильнику, можна навіть хвилин на 30 поставити його в морозилку. Смачний форшмак з хамси готовий!
Форшмак з скумбрії
Інгредієнти:
Приготування
Картоплю і яйця відварюємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо в невеликій кількості олії, а потім прямо на сковороду кладемо вершкове масло (в принципі, можна відразу смажити цибулю на вершковому маслі). Скумбрію очистити, видаляємо кісточки, а філе ріжемо дрібними кубиками. Всі інгредієнти перемішуємо. Такий форшмак можна намазувати на хліб, а можна і просто їсти як салат.
Форшмак з сьомги
У даному рецепті сьомгу можна замінити будь-який інший червоною рибою - лососем, фореллю.
Інгредієнти:
Приготування
З половини апельсина видавлюємо сік, змішуємо його з медом. Корінь імбиру очищаємо. Нам знадобиться шматочок розміром приблизно з зубчик часнику. Сьомгу, цибулю нарізаємо довільно. Всі інгредієнти кладемо в блендер і подрібнюємо. Після цього додаємо гірчицю і подрібнений кріп. Подають такий форшмак на тостах з чорного хліба або на скибочках відвареного або запеченого картоплі.
Форшмак з м'яса
Інгредієнти:
Приготування
Яловичину з оселедцем, цибулею і картоплею пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо 1 сире яйце, сметану, сіль, перець за смаком і добре вимішуємо. Хліб ріжемо навпіл, з нижньої частини виймаємо м'якоть, а решту денце змочують молоком. Зверху викладаємо отриману масу, посипаємо тертим сиром і поливаємо розтопленим вершковим маслом. Запікаємо в духовці до утворення рум'яної скоринки. Подаємо до столу гарячим.
Як готується форшмак з рибних консервів?
Інгредієнти:
Приготування
Для цієї страви підійде будь-яка консерва, можна, наприклад, взяти за основу приготовані в домашніх умовах шпроти . З консервів зливаємо рідину і видаляємо кісточки. Яйця варимо круто і чистимо. Рибу, цибулю, яйця і плавлений сир подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо майонез і перемішуємо. Форшмак подаємо до столу на шматочки багета, прикрасивши зверху листочками петрушки і шматочками лимона.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кальмаровий салат
Салати з морепродуктів завжди користуються великою популярністю, завдяки вишуканому смаку і своєї ситності. Чудово виходять такі салати з кальмарами.
Риба під маринадом - класичний рецепт
Риба під маринадом завжди буде до речі на святковому столі, особливо, якщо ви приготуєте самі. Така закуска точно не залишиться непоміченою і порадує
Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
Рибний паштет
Якщо ви хочете приготувати незвичайні бутерброди до сніданку, обіднього перекусу або святкового столу, то вам точно знадобляться рецепти рибного
Бутерброди з оселедцем
Бутерброди з оселедцем - незвичайне і оригінальне блюдо, але досить простий в приготування. Вона буде чудово виглядати, як на святковому, так і
Форшмак з оселедця
Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку