З німецького «форшмак» перекладається як закуска. Причому, німці і скандинави готують її не тільки з риби ( форшмак з оселедця ), але і з курки, баранини, сиру, грибів, а потім ще і запікають. А от знайомий нам усім рибний форшмак відноситься вже до єврейської кухні. У цій статті ми вам розповімо, як приготувати смачний форшмак з різних видів риби і м'яса.
Форшмак з хамси
Інгредієнти: хамса солона - 400 г; яблуко кисле - 1шт.; цибуля - 1 шт.; вершкове масло - 50 г; варене яйце - 1 шт.; гірчиця - 1 ч. ложка. Приготування Хамсу моєму, видаляємо голови і хребти. Цибулю ріжемо на кілька частин. Яблуко чистимо від насіння і шкірки і теж довільно ріжемо. Всі інгредієнти пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо у блендері. В отриману масу додаємо розм'якшене масло, розтертий жовток з гірчицею і все добре перемішуємо. Нарізаємо кубиками варений білок і додаємо у наше блюдо. Ще раз гарненько перемішуємо. Перед подачею на стіл форшмак з хамси краще потримати в холодильнику, можна навіть хвилин на 30 поставити його в морозилку. Смачний форшмак з хамси готовий!
Форшмак з скумбрії
Інгредієнти: скумбрія холодного копчення - 1 шт.; яйця - 2 шт.; картопля - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; вершкове масло - 30 р. Приготування Картоплю і яйця відварюємо, очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. Цибулю дрібно кришимо і обсмажуємо в невеликій кількості олії, а потім прямо на сковороду кладемо вершкове масло (в принципі, можна відразу смажити цибулю на вершковому маслі). Скумбрію очистити, видаляємо кісточки, а філе ріжемо дрібними кубиками. Всі інгредієнти перемішуємо. Такий форшмак можна намазувати на хліб, а можна і просто їсти як салат.
Форшмак з сьомги
У даному рецепті сьомгу можна замінити будь-який інший червоною рибою - лососем, фореллю.
Інгредієнти: слабосолона сьомга - 300 г; цибуля солодких сортів - 1 шт.; мед - 1 ч. ложка; половина апельсина; діжонська гірчиця - 1 ч. ложка; корінь імбиру - 10 г; м'який вершковий сир - 100 г; кріп - за смаком. Приготування З половини апельсина видавлюємо сік, змішуємо його з медом. Корінь імбиру очищаємо. Нам знадобиться шматочок розміром приблизно з зубчик часнику. Сьомгу, цибулю нарізаємо довільно. Всі інгредієнти кладемо в блендер і подрібнюємо. Після цього додаємо гірчицю і подрібнений кріп. Подають такий форшмак на тостах з чорного хліба або на скибочках відвареного або запеченого картоплі.
Форшмак з м'яса
Інгредієнти: відварна яловичина - 250 г; оселедець слабосолона - 100 г; картопля відварна - 2 шт.; сметана - 100 г; цибуля - 1 шт.; яйця - 1 шт.; розтоплене вершкове масло - 20 г; тертий твердий сир - 1 ст. ложка; молоко - 100 мл; сіль, перець - за смаком; круглий білий хліб. Приготування Яловичину з оселедцем, цибулею і картоплею пропускаємо через м'ясорубку. В отриману масу додаємо 1 сире яйце, сметану, сіль, перець за смаком і добре вимішуємо. Хліб ріжемо навпіл, з нижньої частини виймаємо м'якоть, а решту денце змочують молоком. Зверху викладаємо отриману масу, посипаємо тертим сиром і поливаємо розтопленим вершковим маслом. Запікаємо в духовці до утворення рум'яної скоринки. Подаємо до столу гарячим.
Як готується форшмак з рибних консервів?
Інгредієнти: рибні консерви - 1 банка; яйця - 3 шт.; майонез - 40 р. цибуля - 1 шт.; сирок плавлений - 1 шт.; Приготування Для цієї страви підійде будь-яка консерва, можна, наприклад, взяти за основу приготовані в домашніх умовах шпроти . З консервів зливаємо рідину і видаляємо кісточки. Яйця варимо круто і чистимо. Рибу, цибулю, яйця і плавлений сир подрібнюємо у блендері або пропускаємо через м'ясорубку. Потім додаємо майонез і перемішуємо. Форшмак подаємо до столу на шматочки багета, прикрасивши зверху листочками петрушки і шматочками лимона.