Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форшмак з оселедця

Форшмак з оселедця

4-01-2015, 18:33
1 649
Форшмак з оселедця
Форшмак з оселедця - вельми популярна закуска, в яку крім оселедця входять деякі інші продукти (цибуля, курячі яйця, сметана, картопля, яблука та ін). Правильно приготовлений оселедцевий форшмак - цілком відповідне блюдо для святкового столу, їм можна, наприклад, намазати на бутерброди. Як приготувати форшмак? З оселедця найкраще підійде жирна малосольна рибка хорошого засолу, не пересолена і, зрозуміло, інші продукти повинні бути свіжими.

Класичний рецепт


Отже, готуємо форшмак з оселедця класичний, по-єврейськи.
Інгредієнти:

  • 2 оселедця (малосольні або солоні);

  • 1 стакан молока;

  • 1 склянку кип'яченої води;

  • 1-2 цибулини;

  • 1-2 кислих (краще зеленого) яблука;

  • 2-5 товстих скибок білого батона;

  • 50 г натурального вершкового масла;

  • 1 чайна ложка цукру;

  • сік лимона;

  • перець чорний мелений;

  • зелень петрушки і кропу.


  • Приготування:
    Як правильно приготувати форшмак? Спочатку оселедчик випотрошим, промиємо і разделаем на філе. Вимочим це філе в молоці протягом 2-4-х годин. З скибочок хліба зрізаємо шкірку. Замочимо хлібний м'якуш кип'яченою водою. Яблуко очистимо й наріжемо на шматочки. Філе оселедця наріжемо шматочками. Лук очистимо. Тепер нам знадобиться м'ясорубка, а краще - блендер або кухонний комбайн. Все подрібнити і змішаємо. Отожмем хлібний м'якуш і додамо до решти інгредієнтів, ще раз перемішати ретельно. Приправимо перцем, цукром, сухими спеціями за смаком, додамо розтоплене масло. Збризніть лимонним соком. Перемішати ще раз, і можна викладати в підготовлені подовжені тарілки у формі рибки (можна прикрасити скибочками лимона і маслинами) або намазати на шматочки хліба (краще житнього) поверх шару вершкового масла або просто так. Прикрасимо зеленню. Остудимо. Чудова закуска під біле столове вино, джин або міцні ягідні настоянки готова.

    Форшмак з сиром


    Можна приготувати форшмак з плавленим сиром, виходить теж досить смачно.
    Інгредієнти:

  • 2 оселедця;

  • 1 цибулина;

  • 1 яйце;

  • 1 зелене яблуко;

  • 4 шматочки батона;

  • 2-4 ложки оливкової олії;

  • 1 упаковка плавленого сиру;

  • 1 чайна ложка цукру;

  • сік лимона;

  • чорний мелений перець;

  • сухі спеції;

  • зелень;

  • тарталетки або шматочки батона, краще - житнього.


  • Приготування:
    Оселедець разделаем на філе і вимочим в молоці протягом 2-4 годин. Видалимо насіння і серцевину яблука. Відваримо яйце, злегка остудимо і очистимо. Чистимо цибулину. З скибочок батона зрізаємо шкірку і замочимо ненадовго в кип'яченій воді, а потім отожмем. Всі підготовлені продукти пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо блендером. Змішуємо цукор, оливкова олія та лимонний сік. Додамо в загальну масу. Приправимо перцем та іншими сухими спеціями. Ретельно перемішати і помістимо на годинку в холодильник. На денце тарталетки (або на скибочку батона) видавлюємо потроху плавленого сиру з тюбика. Змочуємо руки водою або змащуємо рослинним маслом, скачуємо з форшмаку кульки і закладаємо їх у тарталетки. Ну, або намазуємо форшмак на скибочку поверх плавленого сиру. Зверху викладаємо оливку (або половинку оливки). Прикрашаємо зеленню.

    Форшмак з картоплею


    Можна приготувати форшмак з картоплею.
    Інгредієнти:

  • 2 оселедця;

  • 5 картоплин середнього розміру;

  • 2 цибулини;

  • 100 мл рослинного масла (краще оливкового);

  • 1 яйце куряче;

  • Зелень;

  • Форшмак з оселедця
  • грам 50-80 натуральних вершків;

  • зелень;

  • перець чорний мелений.


  • Приготування:
    Разделаем оселедець на філе і вимочим в холодній кип'яченій воді або в молоці. Пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо в блендері філе оселедця, сиру цибулю і відварену картоплю, варене яйце. Додамо в отриману масу рослинне масло і вершки, приправимо спеціями і перемішаємо. Викладемо гіркою на тарілку, красиво обкладемо маслинами і прикрасимо зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Бутерброди з оселедцем
    Бутерброди з оселедцем
    Бутерброди з оселедцем - незвичайне і оригінальне блюдо, але досить простий в приготування. Вона буде чудово виглядати, як на святковому, так і
    Закуска з оселедця
    Закуска з оселедця
    Оселедець - смачна і корисна риба, в якій містяться речовини, необхідні нашому організму. З неї можна приготувати чудові закуски, які прикрасять як
    Як приготувати форшмак?
    Як приготувати форшмак?
    Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а