Форшмак з оселедця
Форшмак з оселедця - вельми популярна закуска, в яку крім оселедця входять деякі інші продукти (цибуля, курячі яйця, сметана, картопля, яблука та ін). Правильно приготовлений оселедцевий форшмак - цілком відповідне блюдо для святкового столу, їм можна, наприклад, намазати на бутерброди. Як приготувати форшмак? З оселедця найкраще підійде жирна малосольна рибка хорошого засолу, не пересолена і, зрозуміло, інші продукти повинні бути свіжими.
Отже, готуємо форшмак з оселедця класичний, по-єврейськи.
Інгредієнти:
2 оселедця (малосольні або солоні);
1 стакан молока;
1 склянку кип'яченої води;
1-2 цибулини;
1-2 кислих (краще зеленого) яблука;
2-5 товстих скибок білого батона;
50 г натурального вершкового масла;
1 чайна ложка цукру;
сік лимона;
перець чорний мелений;
зелень петрушки і кропу.
Приготування:
Як правильно приготувати форшмак? Спочатку оселедчик випотрошим, промиємо і разделаем на філе. Вимочим це філе в молоці протягом 2-4-х годин. З скибочок хліба зрізаємо шкірку. Замочимо хлібний м'якуш кип'яченою водою. Яблуко очистимо й наріжемо на шматочки. Філе оселедця наріжемо шматочками. Лук очистимо. Тепер нам знадобиться м'ясорубка, а краще - блендер або кухонний комбайн. Все подрібнити і змішаємо. Отожмем хлібний м'якуш і додамо до решти інгредієнтів, ще раз перемішати ретельно. Приправимо перцем, цукром, сухими спеціями за смаком, додамо розтоплене масло. Збризніть лимонним соком. Перемішати ще раз, і можна викладати в підготовлені подовжені тарілки у формі рибки (можна прикрасити скибочками лимона і маслинами) або намазати на шматочки хліба (краще житнього) поверх шару вершкового масла або просто так. Прикрасимо зеленню. Остудимо. Чудова закуска під біле столове вино, джин або міцні ягідні настоянки готова.
Можна приготувати форшмак з плавленим сиром, виходить теж досить смачно.
Інгредієнти:
2 оселедця;
1 цибулина;
1 яйце;
1 зелене яблуко;
4 шматочки батона;
2-4 ложки оливкової олії;
1 упаковка плавленого сиру;
1 чайна ложка цукру;
сік лимона;
чорний мелений перець;
сухі спеції;
зелень;
тарталетки або шматочки батона, краще - житнього.
Приготування:
Оселедець разделаем на філе і вимочим в молоці протягом 2-4 годин. Видалимо насіння і серцевину яблука. Відваримо яйце, злегка остудимо і очистимо. Чистимо цибулину. З скибочок батона зрізаємо шкірку і замочимо ненадовго в кип'яченій воді, а потім отожмем. Всі підготовлені продукти пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо блендером. Змішуємо цукор, оливкова олія та лимонний сік. Додамо в загальну масу. Приправимо перцем та іншими сухими спеціями. Ретельно перемішати і помістимо на годинку в холодильник. На денце тарталетки (або на скибочку батона) видавлюємо потроху плавленого сиру з тюбика. Змочуємо руки водою або змащуємо рослинним маслом, скачуємо з форшмаку кульки і закладаємо їх у тарталетки. Ну, або намазуємо форшмак на скибочку поверх плавленого сиру. Зверху викладаємо оливку (або половинку оливки). Прикрашаємо зеленню.
Можна приготувати форшмак з картоплею.
Інгредієнти:
2 оселедця;
5 картоплин середнього розміру;
2 цибулини;
100 мл рослинного масла (краще оливкового);
1 яйце куряче;
Зелень;
грам 50-80 натуральних вершків;
зелень;
перець чорний мелений.
Приготування:
Разделаем оселедець на філе і вимочим в холодній кип'яченій воді або в молоці. Пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо в блендері філе оселедця, сиру цибулю і відварену картоплю, варене яйце. Додамо в отриману масу рослинне масло і вершки, приправимо спеціями і перемішаємо. Викладемо гіркою на тарілку, красиво обкладемо маслинами і прикрасимо зеленню.
Класичний рецепт
Отже, готуємо форшмак з оселедця класичний, по-єврейськи.
Інгредієнти:
Приготування:
Як правильно приготувати форшмак? Спочатку оселедчик випотрошим, промиємо і разделаем на філе. Вимочим це філе в молоці протягом 2-4-х годин. З скибочок хліба зрізаємо шкірку. Замочимо хлібний м'якуш кип'яченою водою. Яблуко очистимо й наріжемо на шматочки. Філе оселедця наріжемо шматочками. Лук очистимо. Тепер нам знадобиться м'ясорубка, а краще - блендер або кухонний комбайн. Все подрібнити і змішаємо. Отожмем хлібний м'якуш і додамо до решти інгредієнтів, ще раз перемішати ретельно. Приправимо перцем, цукром, сухими спеціями за смаком, додамо розтоплене масло. Збризніть лимонним соком. Перемішати ще раз, і можна викладати в підготовлені подовжені тарілки у формі рибки (можна прикрасити скибочками лимона і маслинами) або намазати на шматочки хліба (краще житнього) поверх шару вершкового масла або просто так. Прикрасимо зеленню. Остудимо. Чудова закуска під біле столове вино, джин або міцні ягідні настоянки готова.
Форшмак з сиром
Можна приготувати форшмак з плавленим сиром, виходить теж досить смачно.
Інгредієнти:
Приготування:
Оселедець разделаем на філе і вимочим в молоці протягом 2-4 годин. Видалимо насіння і серцевину яблука. Відваримо яйце, злегка остудимо і очистимо. Чистимо цибулину. З скибочок батона зрізаємо шкірку і замочимо ненадовго в кип'яченій воді, а потім отожмем. Всі підготовлені продукти пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо блендером. Змішуємо цукор, оливкова олія та лимонний сік. Додамо в загальну масу. Приправимо перцем та іншими сухими спеціями. Ретельно перемішати і помістимо на годинку в холодильник. На денце тарталетки (або на скибочку батона) видавлюємо потроху плавленого сиру з тюбика. Змочуємо руки водою або змащуємо рослинним маслом, скачуємо з форшмаку кульки і закладаємо їх у тарталетки. Ну, або намазуємо форшмак на скибочку поверх плавленого сиру. Зверху викладаємо оливку (або половинку оливки). Прикрашаємо зеленню.
Форшмак з картоплею
Можна приготувати форшмак з картоплею.
Інгредієнти:
Приготування:
Разделаем оселедець на філе і вимочим в холодній кип'яченій воді або в молоці. Пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо в блендері філе оселедця, сиру цибулю і відварену картоплю, варене яйце. Додамо в отриману масу рослинне масло і вершки, приправимо спеціями і перемішаємо. Викладемо гіркою на тарілку, красиво обкладемо маслинами і прикрасимо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Бутерброди з оселедцем
Бутерброди з оселедцем - незвичайне і оригінальне блюдо, але досить простий в приготування. Вона буде чудово виглядати, як на святковому, так і
Закуска з оселедця
Оселедець - смачна і корисна риба, в якій містяться речовини, необхідні нашому організму. З неї можна приготувати чудові закуски, які прикрасять як
Як приготувати форшмак?
Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а