Форшмак з оселедця

Класичний рецепт
Отже, готуємо форшмак з оселедця класичний, по-єврейськи.
Інгредієнти:
Приготування:
Як правильно приготувати форшмак? Спочатку оселедчик випотрошим, промиємо і разделаем на філе. Вимочим це філе в молоці протягом 2-4-х годин. З скибочок хліба зрізаємо шкірку. Замочимо хлібний м'якуш кип'яченою водою. Яблуко очистимо й наріжемо на шматочки. Філе оселедця наріжемо шматочками. Лук очистимо. Тепер нам знадобиться м'ясорубка, а краще - блендер або кухонний комбайн. Все подрібнити і змішаємо. Отожмем хлібний м'якуш і додамо до решти інгредієнтів, ще раз перемішати ретельно. Приправимо перцем, цукром, сухими спеціями за смаком, додамо розтоплене масло. Збризніть лимонним соком. Перемішати ще раз, і можна викладати в підготовлені подовжені тарілки у формі рибки (можна прикрасити скибочками лимона і маслинами) або намазати на шматочки хліба (краще житнього) поверх шару вершкового масла або просто так. Прикрасимо зеленню. Остудимо. Чудова закуска під біле столове вино, джин або міцні ягідні настоянки готова.
Форшмак з сиром
Можна приготувати форшмак з плавленим сиром, виходить теж досить смачно.
Інгредієнти:
Приготування:
Оселедець разделаем на філе і вимочим в молоці протягом 2-4 годин. Видалимо насіння і серцевину яблука. Відваримо яйце, злегка остудимо і очистимо. Чистимо цибулину. З скибочок батона зрізаємо шкірку і замочимо ненадовго в кип'яченій воді, а потім отожмем. Всі підготовлені продукти пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо блендером. Змішуємо цукор, оливкова олія та лимонний сік. Додамо в загальну масу. Приправимо перцем та іншими сухими спеціями. Ретельно перемішати і помістимо на годинку в холодильник. На денце тарталетки (або на скибочку батона) видавлюємо потроху плавленого сиру з тюбика. Змочуємо руки водою або змащуємо рослинним маслом, скачуємо з форшмаку кульки і закладаємо їх у тарталетки. Ну, або намазуємо форшмак на скибочку поверх плавленого сиру. Зверху викладаємо оливку (або половинку оливки). Прикрашаємо зеленню.
Форшмак з картоплею
Можна приготувати форшмак з картоплею.
Інгредієнти:

Приготування:
Разделаем оселедець на філе і вимочим в холодній кип'яченій воді або в молоці. Пропустимо через м'ясорубку або опрацюємо в блендері філе оселедця, сиру цибулю і відварену картоплю, варене яйце. Додамо в отриману масу рослинне масло і вершки, приправимо спеціями і перемішаємо. Викладемо гіркою на тарілку, красиво обкладемо маслинами і прикрасимо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти

Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося

Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але

Бутерброди з оселедцем
Бутерброди з оселедцем - незвичайне і оригінальне блюдо, але досить простий в приготування. Вона буде чудово виглядати, як на святковому, так і

Закуска з оселедця
Оселедець - смачна і корисна риба, в якій містяться речовини, необхідні нашому організму. З неї можна приготувати чудові закуски, які прикрасять як

Як приготувати форшмак?
Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а