Любителі оселедця, напевно, оцінять рецепти з даної статті. Адже далі піде мова про форшмаке - закуски, яку готують з оселедця, яєць, яблук, батона і масла. В одних рецептах присутній картоплю, в інших - горіхи, а в третіх ще й сир додають. Зараз ми вам розповімо, як правильно приготувати форшмак.
Форшмак - класичний єврейський рецепт
Інгредієнти: оселедець слабосолона велика - 1 шт.; яйця, відварені круто - 2 шт.; яблука кислі - 2 шт.; батон підсушений - 2 скибочки; цибуля середньої величини - 1 шт.; гірчиця - 1 ст. ложка; оцет, сіль - за смаком; рослинне масло - 70 мл Приготування Оселедець чистимо, видаляємо нутрощі і кістки. Скибочки підсушеного батона заливаємо водою, щоб він розм'як. Яйця, цибулю і яблука чистимо. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку. Отриманий фарш ретельно перемішуємо і додаємо гірчицю, оцет за смаком і рослинне масло. Знову гарненько форшмак перемішуємо. Якщо потрібно, за смаком підсолюємо. Отриману оселедцеву масу ставимо в холодильник на ніч. А вранці класичний форшмак намазуємо на хліб і ласуємо.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Інгредієнти: філе слабосоленої оселедця - 400 г; цибуля ріпчаста - 100 г; яйце варене - 2 шт.; яблуко кислих сортів - 100 г; масло вершкове 725%-ної жирності - 100 р. Приготування Філе оселедця, яблука і яйця нарізаємо шматочками. Пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку або перетираємо в блендері до однорідної консистенції. Тепер додаємо вершкове масло. Його потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якло. Ретельно все перемішуємо. Подаємо форшмак до столу на шматочки багета або білого хліба.
Форшмак з оселедця - класичний рецепт з картоплею
Інгредієнти: великі слабосоление оселедця - 3 шт.; цибуля - 4 шт.; картопля відварна - 3 шт.; яйця, зварені круто - 3 шт.; кислі яблука - 2 шт.; вершкове масло - 150 г; лимонний сік, спеції - за смаком. Приготування Тушки оселедця очищаємо, видаляємо шкірку, нутрощі і кістки. Зверніть увагу, що використовувати оселедець, яка продається шматочками в олії категорично не можна - смак страви буде безнадійно зіпсований.
Оселедець пропускаємо через м'ясорубку. Яйця, картоплю і яблука тремо на крупній тертці. Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на вершковому маслі. Змішуємо всі інгредієнти, за смаком додаємо чорний мелений перець, лимонний сік або оцет і ще раз перемішуємо. Подавати таку закуску можна в селедочнице, прикрасивши порізаною зеленню або на шматочках хліба.
Як готувати форшмак з оселедця з горіхами?
Інгредієнти: оселедець слабосолона - 1 шт.; горіхи волоські - 100 г; яблука зелені - 2 шт.; батон - 3 скибочки; молоко - 1 стакан; рослинне масло - 80 мл; цукор - 1 ст. ложка; оцет - 1 ч. ложка; цибуля ріпчаста - 1 шт. Приготування Оселедець чистимо, заливаємо молоком і залишаємо хвилин на 20. Якщо ж оселедець потрапила солона, то можна потримати її в молоці і довше. Скибочки батона також розмочуємо. Всі інгредієнти покласти в блендер і пюрируем їх. Додаємо цукор, оцет, рослинне масло і перемішуємо.
Як приготувати класичний форшмак з оселедця?
Інгредієнти: оселедець слабосолона - 1 кг; яйця - 4 шт.; яблука кислі - 1 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; вчорашній батон - 2 скибочки; молоко - 05 склянки; лимонний сік; масло вершкове - 70 г; оцет - 1 ст. ложка; цукровий пісок - 1 ч. ложка. Приготування Яйця варимо хвилин 7 після закипання води, щоб вони вийшли «круто». Батон заливаємо водою або молоком, щоб він розм'як. Оселедець чистимо і також замочуємо в молоці. Потім дрібно нарізаємо. Відварені яйця, яблуко, цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Вершкове масло теж нарізаємо шматочками - це потім полегшить процес перемішування. Пропускаємо Через м'ясорубку віджатий батон, яблуко, цибуля, оселедець. В отриману масу кладемо вершкове масло і перемішуємо. Тепер додаємо подрібнені яйця і знову перемішуємо. Якщо потрібно, то підсолюємо форшмак за смаком. Прибираємо його в холодильник години на 2 мінімум. І тільки після цього подаємо до столу.