Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати форшмак з оселедця?

Як приготувати форшмак з оселедця?

13-01-2016, 21:23
729
Як приготувати форшмак з оселедця?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати форшмак з оселедця. Традиційно його готували з м'яса, сиру і грибів і подавалося страву гарячим. Але в нашій країні блюдо видозмінився і перетворився в холодну закуску з солоного оселедця.

Рецепт форшмаку з оселедця


Інгредієнти:

  • солона оселедець – 1 шт.;

  • яйце – 4 шт.;

  • молоко;

  • цибулина – 1 шт.;

  • зелені яблука – 2 шт.;

  • свіжа зелень – для прикраси;

  • масло «Селянське» – 115 р.


  • Приготування
    Оселедець обробляємо, розбираємо, викладаємо в миску і заливаємо на 30 хвилин холодним молоком, щоб позбавитися від зайвої солі. Не гаючи часу, відварюємо круто яйця і очищаємо їх. Потім пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку: яблуко, філе оселедця, яйця і розм'якшене вершкове масло. Отриману масу перемішуємо і збиваємо міксером до повітряної консистенції. Готовий класичний форшмак з оселедця прибираємо на деякий час в холодильник, а потім викладаємо на порційні тарілочки і посипаємо рубаною зеленню.

    Рецепт форшмаку з оселедця по-єврейськи


    Інгредієнти:

  • оселедець з бочки – 2 шт.;

  • вода;

  • цибулина – 3 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • яйце – 3 шт.;

  • свіжі яблука – 2 шт.;

  • масло вершкове – 145 г;

  • спеції;

  • оцет.


  • Приготування
    Оселедець обробляємо, видаляємо всі кістки і вимочуємо близько години у воді. Тепер перекручуємо філе через м'ясорубку і відставляємо в сторону. Цибулини чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо кілька хвилин на вершковому маслі до золотистого кольору. Яйця і картоплю відварюємо, чистимо і натираємо разом з яблуками на крупній тертці. Отриману масу змішати з рибним фаршем, додаємо обсмажені цибулька і ретельно перемішуємо, заправити спеціями і окропивши оцтом. Подаємо форшмак в холодному вигляді з скибками чорного хліба, виклавши на тарілку і прикрасивши вареними яйцями і свіжою зеленню.

    Форшмак з оселедця по-одеськи


    Інгредієнти:

  • оселедець – 1 шт.;

  • яблуко кисле – 1 шт.;

  • корінь імбиру – 2 г;

  • цибуля шалот – 1 шт.;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло вершкове – 65 г;

  • лимонний сік – 25 г;

  • спеції;

  • цибуля маринований.


  • Приготування
    Для приготування форшмаку оселедець обробляємо на філе і акуратно знімаємо шкіру. Яблука очищаємо, вирізаємо серцевину і шаткуємо кубиками фрукти. Після цього збризкуємо їх лимонним соком і викладаємо разом з шматочками філе і цибулею в чашу блендера. За смаком додаємо трохи кореня імбиру і подрібнюємо все. Після цього кладемо розм'якшене вершкове масло, варений яєчний білок і знову збиваємо масу блендером. В результаті у вас вийде повітряний і ніжний форшмак. Приправляємо блюдо спеціями, перекладаємо в контейнер і ставимо на ніч у холодильник.

    Класичний рецепт форшмаку з оселедця з морквою


    Інгредієнти:

  • оселедець – 1 шт.;

  • морква варена – 1 шт.;

  • яйце зварене круто – 2 шт.;

  • цибуля зелена – 45 г;

  • масло вершкове – 115 р.


  • Приготування
    Оселедець обробляємо, обробляємо на філе і викладаємо в чашу блендера. Додаємо до риби варену моркву, яйця і збиваємо до однорідного стану. Потім кладемо розм'якшене вершкове масло, ретельно перемішуємо і посипаємо готову закуску подрібненою зеленою цибулею.

    Форшмак з оселедця з плавленим сиром


    Інгредієнти:

  • оселедець – 1 шт.;

  • цибулина – 1 шт.;

  • яблуко – 1 шт.;

  • сирок плавлений – 1 шт.;

  • масло вершкове – 25 г;
  • Як приготувати форшмак з оселедця?

  • яйце – 1 шт.;

  • батон.


  • Приготування
    Яйце відварюємо і очищаємо разом з цибулею і яблуком. Оселедець обробляємо, виймаємо всі кістки і викладаємо рибу в чашу блендера. Додаємо яйце, яблуко, цибуля, плавлений сирок і збиваємо все до однорідного стану. Після цього кладемо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо і знімаємо закуску в холодильник. Батон нарізаємо навскоси скибочками, намазуємо форшмак і подаємо до столу.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оселедець під шубою з яблуком
    Оселедець під шубою з яблуком
    У багатьох будинках до будь-якого свята готують «Оселедець під шубою», можливо це стало навіть традицією в наших краях. Але, як і будь-яке блюдо, яке
    Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
    Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
    Форшмак - традиційна єврейська закуска з оселедця, яка прижилася на наших столах, завдяки легкості приготування і чудового смаку. Ми пропонуємо вам
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Форшмак з оселедця
    Форшмак з оселедця
    Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку
    Як приготувати форшмак?
    Як приготувати форшмак?
    Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а