Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування

Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування

21-06-2015, 13:48
732
Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
Немає сенсу міркувати про те, як типово північна риба потрапила в єврейську кухню, рівно так само, як і немає сенсу міркувати про те, як вона перетворилася в одне з традиційних страв – форшмак. Яке це має значення, коли існують десятки різноманітних і цікавих рецептів, наочно демонструють негласне правило, що краще один раз спробувати, ніж зайвий раз обговорювати.

Форшмак по-єврейськи – рецепт


Почнемо з самого просто і "чистого" рецепту, в рамках якого нам знадобляться лише три базових інгредієнта.
Інгредієнти:

  • філе оселедця - 300 г;

  • білий цибуля - 80 г;

  • яйце куряче - 2-3 шт.


  • Приготування
    Єдина підготовка, яку вам необхідно буде виконати перед тим, як приступити безпосередньо до з'єднання всіх інгредієнтів – варіння яєць. Курячі яйця необхідно буде круто відварити, вистудити і пропустити через м'ясорубку разом з рибою і цибулею. Якщо є можливість, можете збити всі інгредієнти за допомогою блендера, щоб отримати більш однорідну масу. Так чи інакше, класичний форшмак по-єврейськи готовий до сервіровці!

    Рецепт оселедцевого форшмаку по-єврейськи з яблуком


    Яблуко, як і білий хліб, форшмак стали додавати значно пізніше. Терте яблуко відмінно відтіняє смак оселедця, як було з'ясовано ще в рецепті усіма улюбленої «Шуби» , а хлібний м'якуш зазвичай додають об'єму.
    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 400 г;

  • яйця курячі - 4 шт;

  • кисле зелене яблуко - 80 г;

  • білий цибуля - 80 г;

  • білий хліб - 2 скибочки;

  • молоко;

  • яблучний оцет - 8 мл;

  • цукор - 4 р.


  • Приготування
    Філе оселедця очищаємо від кісток і пропускаємо через м'ясорубку. Для форшмаку з більш вираженою текстурою рибу можна дрібно нарізати вручну. Варимо круто чотири курячі яйця і також подрібнюємо їх. На дрібній тертці натираємо зелене яблуко, віджимаємо надлишки соку і збризкуємо його оцтом, щоб не потемніло.
    Хлібні скибочки замочуємо в теплому молоці, м'якуш відокремлюємо, віджимаємо і змішуємо з заздалегідь підготовленими інгредієнтами. Додаємо пропущений через м'ясорубку цибулю і трохи цукру.

    Як приготувати ніжний форшмак по-єврейськи з оселедця?


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 230 г;

  • білий цибулю - 65 г;

  • курячі яйця - 3 шт.;

  • зелень;

  • червона ікра;

  • вершки для збивання - 40 мл


  • Приготування
    Спочатку варимо яйця круто, а після очищення і охолодження збиваємо з допомогою блендера. Аналогічним чином робимо і з цибулею – його слід перетворити в однорідне пюре, а потім віджати надлишок вологи. Далі пюрируем і філе оселедця. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти разом, додаємо зелень і ікру. Далі збиваємо охолоджені вершки до стійких піків і акуратно з'єднуємо повітряну молочну масу з форшмаком.
    Подавати готову закуску найкраще з традиційним доповненням – мацою, але можна використовувати і хлібці, а також грінки з білого або темного хліба. На додачу до оселедця покладіть на стіл м'яке масло, щоб кожен гість міг самостійно додати його в свій бутерброд.

    Форшмак з копченої оселедця по-єврейськи


    Це вже повне відходження від класики, але хто сказав, що уникати правил погано? В кулінарії це може бути навіть перевагою.
    Інгредієнти:

  • копчена оселедець - 125 г;

  • крем-сир - 145 г;

  • сік половинки лимона;

  • білий цибуля - 50 р;
    Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування

  • рослинна олія - 15 мл;

  • варені яєчні жовтки - 5 шт;

  • зелень.


  • Приготування
    Білий цибулю нарізаємо максимально дрібно і змішуємо його з рубаною зеленню. Очищену від кісток рибу розминаємо виделкою і додаємо до цибулі разом з яєчними жовтками розтертими. Змішуємо основу для форшмаку з невеликою кількістю крем-сиру, рослинним маслом і лимонним соком. Посипаємо зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Оселедцеве масло рецепт приготування
    Оселедцеве масло рецепт приготування
    Оселедцеве масло згодиться на вашій кухні в будь-якому випадку - в якості перекусу з грінками для домочадців між основними прийомами їжі або ж як
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
    Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
    Форшмак з оселедця
    Форшмак з оселедця
    Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку
    Як приготувати форшмак?
    Як приготувати форшмак?
    Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а