Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
Немає сенсу міркувати про те, як типово північна риба потрапила в єврейську кухню, рівно так само, як і немає сенсу міркувати про те, як вона перетворилася в одне з традиційних страв – форшмак. Яке це має значення, коли існують десятки різноманітних і цікавих рецептів, наочно демонструють негласне правило, що краще один раз спробувати, ніж зайвий раз обговорювати.
Почнемо з самого просто і "чистого" рецепту, в рамках якого нам знадобляться лише три базових інгредієнта.
Інгредієнти:
філе оселедця - 300 г;
білий цибуля - 80 г;
яйце куряче - 2-3 шт.
Приготування
Єдина підготовка, яку вам необхідно буде виконати перед тим, як приступити безпосередньо до з'єднання всіх інгредієнтів – варіння яєць. Курячі яйця необхідно буде круто відварити, вистудити і пропустити через м'ясорубку разом з рибою і цибулею. Якщо є можливість, можете збити всі інгредієнти за допомогою блендера, щоб отримати більш однорідну масу. Так чи інакше, класичний форшмак по-єврейськи готовий до сервіровці!
Яблуко, як і білий хліб, форшмак стали додавати значно пізніше. Терте яблуко відмінно відтіняє смак оселедця, як було з'ясовано ще в рецепті усіма улюбленої «Шуби» , а хлібний м'якуш зазвичай додають об'єму.
Інгредієнти:
філе оселедця - 400 г;
яйця курячі - 4 шт;
кисле зелене яблуко - 80 г;
білий цибуля - 80 г;
білий хліб - 2 скибочки;
молоко;
яблучний оцет - 8 мл;
цукор - 4 р.
Приготування
Філе оселедця очищаємо від кісток і пропускаємо через м'ясорубку. Для форшмаку з більш вираженою текстурою рибу можна дрібно нарізати вручну. Варимо круто чотири курячі яйця і також подрібнюємо їх. На дрібній тертці натираємо зелене яблуко, віджимаємо надлишки соку і збризкуємо його оцтом, щоб не потемніло.
Хлібні скибочки замочуємо в теплому молоці, м'якуш відокремлюємо, віджимаємо і змішуємо з заздалегідь підготовленими інгредієнтами. Додаємо пропущений через м'ясорубку цибулю і трохи цукру.
Інгредієнти:
філе оселедця - 230 г;
білий цибулю - 65 г;
курячі яйця - 3 шт.;
зелень;
червона ікра;
вершки для збивання - 40 мл
Приготування
Спочатку варимо яйця круто, а після очищення і охолодження збиваємо з допомогою блендера. Аналогічним чином робимо і з цибулею – його слід перетворити в однорідне пюре, а потім віджати надлишок вологи. Далі пюрируем і філе оселедця. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти разом, додаємо зелень і ікру. Далі збиваємо охолоджені вершки до стійких піків і акуратно з'єднуємо повітряну молочну масу з форшмаком.
Подавати готову закуску найкраще з традиційним доповненням – мацою, але можна використовувати і хлібці, а також грінки з білого або темного хліба. На додачу до оселедця покладіть на стіл м'яке масло, щоб кожен гість міг самостійно додати його в свій бутерброд.
Це вже повне відходження від класики, але хто сказав, що уникати правил погано? В кулінарії це може бути навіть перевагою.
Інгредієнти:
копчена оселедець - 125 г;
крем-сир - 145 г;
сік половинки лимона;
білий цибуля - 50 р;
рослинна олія - 15 мл;
варені яєчні жовтки - 5 шт;
зелень.
Приготування
Білий цибулю нарізаємо максимально дрібно і змішуємо його з рубаною зеленню. Очищену від кісток рибу розминаємо виделкою і додаємо до цибулі разом з яєчними жовтками розтертими. Змішуємо основу для форшмаку з невеликою кількістю крем-сиру, рослинним маслом і лимонним соком. Посипаємо зеленню.
Форшмак по-єврейськи – рецепт
Почнемо з самого просто і "чистого" рецепту, в рамках якого нам знадобляться лише три базових інгредієнта.
Інгредієнти:
Приготування
Єдина підготовка, яку вам необхідно буде виконати перед тим, як приступити безпосередньо до з'єднання всіх інгредієнтів – варіння яєць. Курячі яйця необхідно буде круто відварити, вистудити і пропустити через м'ясорубку разом з рибою і цибулею. Якщо є можливість, можете збити всі інгредієнти за допомогою блендера, щоб отримати більш однорідну масу. Так чи інакше, класичний форшмак по-єврейськи готовий до сервіровці!
Рецепт оселедцевого форшмаку по-єврейськи з яблуком
Яблуко, як і білий хліб, форшмак стали додавати значно пізніше. Терте яблуко відмінно відтіняє смак оселедця, як було з'ясовано ще в рецепті усіма улюбленої «Шуби» , а хлібний м'якуш зазвичай додають об'єму.
Інгредієнти:
Приготування
Філе оселедця очищаємо від кісток і пропускаємо через м'ясорубку. Для форшмаку з більш вираженою текстурою рибу можна дрібно нарізати вручну. Варимо круто чотири курячі яйця і також подрібнюємо їх. На дрібній тертці натираємо зелене яблуко, віджимаємо надлишки соку і збризкуємо його оцтом, щоб не потемніло.
Хлібні скибочки замочуємо в теплому молоці, м'якуш відокремлюємо, віджимаємо і змішуємо з заздалегідь підготовленими інгредієнтами. Додаємо пропущений через м'ясорубку цибулю і трохи цукру.
Як приготувати ніжний форшмак по-єврейськи з оселедця?
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку варимо яйця круто, а після очищення і охолодження збиваємо з допомогою блендера. Аналогічним чином робимо і з цибулею – його слід перетворити в однорідне пюре, а потім віджати надлишок вологи. Далі пюрируем і філе оселедця. Змішуємо всі підготовлені інгредієнти разом, додаємо зелень і ікру. Далі збиваємо охолоджені вершки до стійких піків і акуратно з'єднуємо повітряну молочну масу з форшмаком.
Подавати готову закуску найкраще з традиційним доповненням – мацою, але можна використовувати і хлібці, а також грінки з білого або темного хліба. На додачу до оселедця покладіть на стіл м'яке масло, щоб кожен гість міг самостійно додати його в свій бутерброд.
Форшмак з копченої оселедця по-єврейськи
Це вже повне відходження від класики, але хто сказав, що уникати правил погано? В кулінарії це може бути навіть перевагою.
Інгредієнти:
Приготування
Білий цибулю нарізаємо максимально дрібно і змішуємо його з рубаною зеленню. Очищену від кісток рибу розминаємо виделкою і додаємо до цибулі разом з яєчними жовтками розтертими. Змішуємо основу для форшмаку з невеликою кількістю крем-сиру, рослинним маслом і лимонним соком. Посипаємо зеленню.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оселедцеве масло рецепт приготування
Оселедцеве масло згодиться на вашій кухні в будь-якому випадку - в якості перекусу з грінками для домочадців між основними прийомами їжі або ж як
Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
Слабосолоний оселедець в домашніх умовах
Слабосолоний оселедець - улюблене багатьма страва, що з'являється на столах росіян досить часто. Немає проблем, щоб купити оселедця в магазині, але
Форшмак з оселедця
Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку
Як приготувати форшмак?
Любите ніжні і апетитні закуски? Хочете спробувати щось нове та незвичне? Форшмак - ось що дійсно вас порадує і здивує. Це блюдо готується просто, а