Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати форшмак з оселедця. Традиційно його готували з м'яса, сиру і грибів і подавалося страву гарячим. Але в нашій країні блюдо видозмінився і перетворився в холодну закуску з солоного оселедця.
Рецепт форшмаку з оселедця
Інгредієнти: солона оселедець – 1 шт.; яйце – 4 шт.; молоко; цибулина – 1 шт.; зелені яблука – 2 шт.; свіжа зелень – для прикраси; масло «Селянське» – 115 р. Приготування Оселедець обробляємо, розбираємо, викладаємо в миску і заливаємо на 30 хвилин холодним молоком, щоб позбавитися від зайвої солі. Не гаючи часу, відварюємо круто яйця і очищаємо їх. Потім пропускаємо всі інгредієнти через м'ясорубку: яблуко, філе оселедця, яйця і розм'якшене вершкове масло. Отриману масу перемішуємо і збиваємо міксером до повітряної консистенції. Готовий класичний форшмак з оселедця прибираємо на деякий час в холодильник, а потім викладаємо на порційні тарілочки і посипаємо рубаною зеленню.
Рецепт форшмаку з оселедця по-єврейськи
Інгредієнти: оселедець з бочки – 2 шт.; вода; цибулина – 3 шт.; картопля – 3 шт.; яйце – 3 шт.; свіжі яблука – 2 шт.; масло вершкове – 145 г; спеції; оцет. Приготування Оселедець обробляємо, видаляємо всі кістки і вимочуємо близько години у воді. Тепер перекручуємо філе через м'ясорубку і відставляємо в сторону. Цибулини чистимо, шаткуємо кубиками і пасеруємо кілька хвилин на вершковому маслі до золотистого кольору. Яйця і картоплю відварюємо, чистимо і натираємо разом з яблуками на крупній тертці. Отриману масу змішати з рибним фаршем, додаємо обсмажені цибулька і ретельно перемішуємо, заправити спеціями і окропивши оцтом. Подаємо форшмак в холодному вигляді з скибками чорного хліба, виклавши на тарілку і прикрасивши вареними яйцями і свіжою зеленню.
Форшмак з оселедця по-одеськи
Інгредієнти: оселедець – 1 шт.; яблуко кисле – 1 шт.; корінь імбиру – 2 г; цибуля шалот – 1 шт.; яйце – 1 шт.; масло вершкове – 65 г; лимонний сік – 25 г; спеції; цибуля маринований. Приготування Для приготування форшмаку оселедець обробляємо на філе і акуратно знімаємо шкіру. Яблука очищаємо, вирізаємо серцевину і шаткуємо кубиками фрукти. Після цього збризкуємо їх лимонним соком і викладаємо разом з шматочками філе і цибулею в чашу блендера. За смаком додаємо трохи кореня імбиру і подрібнюємо все. Після цього кладемо розм'якшене вершкове масло, варений яєчний білок і знову збиваємо масу блендером. В результаті у вас вийде повітряний і ніжний форшмак. Приправляємо блюдо спеціями, перекладаємо в контейнер і ставимо на ніч у холодильник.
Класичний рецепт форшмаку з оселедця з морквою
Інгредієнти: оселедець – 1 шт.; морква варена – 1 шт.; яйце зварене круто – 2 шт.; цибуля зелена – 45 г; масло вершкове – 115 р. Приготування Оселедець обробляємо, обробляємо на філе і викладаємо в чашу блендера. Додаємо до риби варену моркву, яйця і збиваємо до однорідного стану. Потім кладемо розм'якшене вершкове масло, ретельно перемішуємо і посипаємо готову закуску подрібненою зеленою цибулею.
Форшмак з оселедця з плавленим сиром
Інгредієнти: оселедець – 1 шт.; цибулина – 1 шт.; яблуко – 1 шт.; сирок плавлений – 1 шт.; масло вершкове – 25 г; яйце – 1 шт.; батон. Приготування Яйце відварюємо і очищаємо разом з цибулею і яблуком. Оселедець обробляємо, виймаємо всі кістки і викладаємо рибу в чашу блендера. Додаємо яйце, яблуко, цибуля, плавлений сирок і збиваємо все до однорідного стану. Після цього кладемо розм'якшене вершкове масло, перемішуємо і знімаємо закуску в холодильник. Батон нарізаємо навскоси скибочками, намазуємо форшмак і подаємо до столу.