Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Форшмак з оселедця - класичний рецепт

Форшмак з оселедця - класичний рецепт

31-01-2016, 14:22
1 404
Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Дивно, але те, що ми звикли називати форшмаком – холодна закуска з рубаною оселедця – спочатку було гарячою закускою, до складу якої могла входити не тільки оселедець (причому смажена), але й м'ясо, яке запікалося з картоплею і сметаною. З часом страва потрапила в єврейську кухню та так і закріпилася в свідомості мас, як рибна паста, традиційно сервирующаяся на хлібних тостах. Нижче ми розглянемо всі варіанти класичного рецепту форшмаку з оселедця, підготовлюваного з єврейської технології.

Класичний форшмак з оселедця по-єврейськи


Інгредієнти:

  • велика оселедець;

  • масло вершкове - 180 г;

  • молоко - 40 мл;

  • батон - 3 скибочки;

  • оцет - 15 мл;

  • ріпчаста цибуля - 90 р.


  • Приготування
    Скибочки батона не першої свіжості розірвіть на шматочки і залийте молоком. Коли м'якуш вбере в себе вологу, хліб пропустіть через м'ясорубку і змішайте з оцтом. Обробити велику оселедець і видаліть кісточки, що залишилися з філе. Наріжте рибу на максимально дрібні шматочки. Вручну подрібніть цибулю і з'єднайте його з іншими складовими. Збийте суміш з маслом кімнатної температури, а потім охолодіть класичний форшмак перед тим, як намазувати на хлібний тост.

    Форшмак з оселедця – класичний рецепт з морквою


    Інгредієнти:

  • філе оселедця - 380 г;

  • батон - 3 скибочки;

  • морква - 70 г;

  • молоко - 210 мл;

  • яйця - 3 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 110 р.


  • Приготування
    Переконайтеся в тому, що в філе оселедця не залишилося кісточок, а потім пропустіть його через м'ясорубку. Аналогічним чином поступите і з морквою, попередньо відваривши її. Дрібно наріжте і ріпчасту цибулю, бажано вручну, оскільки пюрированный цибуля може зробити форшмак занадто рідким. Відваріть яйця і також подрібніть їх. Батон залийте молоком і залиште зм'якнути, після чого відіжміть надлишки вологи і додайте шматочки до оселедцевою суміші разом з яйцями. Ретельно перемішавши, приступайте до дегустації.

    Форшмак з оселедця – класичний рецепт з картоплею


    Якщо автентичний форшмак готується з додаванням хліба, то в цій варіації головною сполучною страви є крохмалисті картопляні бульби. За рахунок додавання картоплі, форшмак втрачає свою легкість, але стає більш ситним.
    Інгредієнти:

  • велика оселедець;

  • картопля - 60 г;

  • яблуко - 60 г;

  • вершкове масло - 55 г;

  • ріпчаста цибуля - 55 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати класичний форшмак з оселедця, розділіть тушку на філе і вийміть з нього кісточки, потім подрібніть рибу. Відваріть картоплю і пюрируйте його. Натріть на дрібній тертці яблуко. Подрібніть цибулю. Відваріть яйце і також наріжте його максимально дрібними шматочками. З'єднайте всі підготовлені складові разом і збийте з розм'якшеним вершковим маслом.

    Класичний форшмак з оселедця з плавленим сиром


    Інгредієнти:

  • велика оселедець;

  • плавлений сир - 110 г;

  • вершкове масло - 90 г;

  • курячі яйця - 2 шт.;

  • морква - 55 р.


  • Приготування
    Спочатку очистіть і відваріть моркву, після чого помістіть її в чашу блендера разом з м'яким маслом, плавленим сиром і нарізаним філе оселедця. Туди ж відправте та зварені круто яйця. Збийте форшмак до пастоподібної консистенції і подавайте на тости з білого хліба.

    Єврейський форшмак – класичний рецепт


    Інгредієнти:
    Форшмак з оселедця - класичний рецепт


  • велика оселедець;

  • яблуко кисле - 55 г;

  • цибуля ріпчаста - 90 г;

  • батон - 3 шматочки;

  • вершкове масло - 75 р.


  • Приготування
    Відокремивши філе оселедця, подрібніть його разом кислим яблуком. Цибулю пропустіть через м'ясорубку разом з шматочками хліба. Змішайте всі складові разом, а потім збийте з м'яким вершковим маслом.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати форшмак з оселедця - класичний рецепт
    Як готувати форшмак з оселедця - класичний рецепт
    По суті, форшмак - це рибний паштет, який має безліч варіацій. Дотримуючись докладним рекомендаціями ви навчитеся готувати даний єврейське блюдо в
    Найпопулярніший рецепт форшмаку з оселедця
    Найпопулярніший рецепт форшмаку з оселедця
    Форшмак, як і безліч традиційних єврейських страв має декілька варіацій. Зробити це страва дуже просто, а визначитися з рецептом вам допоможе стаття,
    Форшмак – рецепт
    Форшмак – рецепт
    Сучасний варіант форшмаку - це по суті оселедцевий паштет, який доповнюють всілякими складовими. Далі запропоновано базовий і найбільш популярний
    Як приготувати форшмак з оселедця?
    Як приготувати форшмак з оселедця?
    Традиційний єврейський форшмак пропонуємо приготувати декількома, досить доступними і зрозумілими способами. Розповімо, як зробити блюдо з базовим
    Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
    Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
    Форшмак - традиційна єврейська закуска з оселедця, яка прижилася на наших столах, завдяки легкості приготування і чудового смаку. Ми пропонуємо вам
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - класичний рецепт
    Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося