Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Дивно, але те, що ми звикли називати форшмаком – холодна закуска з рубаною оселедця – спочатку було гарячою закускою, до складу якої могла входити не тільки оселедець (причому смажена), але й м'ясо, яке запікалося з картоплею і сметаною. З часом страва потрапила в єврейську кухню та так і закріпилася в свідомості мас, як рибна паста, традиційно сервирующаяся на хлібних тостах. Нижче ми розглянемо всі варіанти класичного рецепту форшмаку з оселедця, підготовлюваного з єврейської технології.
Інгредієнти:
велика оселедець;
масло вершкове - 180 г;
молоко - 40 мл;
батон - 3 скибочки;
оцет - 15 мл;
ріпчаста цибуля - 90 р.
Приготування
Скибочки батона не першої свіжості розірвіть на шматочки і залийте молоком. Коли м'якуш вбере в себе вологу, хліб пропустіть через м'ясорубку і змішайте з оцтом. Обробити велику оселедець і видаліть кісточки, що залишилися з філе. Наріжте рибу на максимально дрібні шматочки. Вручну подрібніть цибулю і з'єднайте його з іншими складовими. Збийте суміш з маслом кімнатної температури, а потім охолодіть класичний форшмак перед тим, як намазувати на хлібний тост.
Інгредієнти:
філе оселедця - 380 г;
батон - 3 скибочки;
морква - 70 г;
молоко - 210 мл;
яйця - 3 шт.;
ріпчаста цибуля - 110 р.
Приготування
Переконайтеся в тому, що в філе оселедця не залишилося кісточок, а потім пропустіть його через м'ясорубку. Аналогічним чином поступите і з морквою, попередньо відваривши її. Дрібно наріжте і ріпчасту цибулю, бажано вручну, оскільки пюрированный цибуля може зробити форшмак занадто рідким. Відваріть яйця і також подрібніть їх. Батон залийте молоком і залиште зм'якнути, після чого відіжміть надлишки вологи і додайте шматочки до оселедцевою суміші разом з яйцями. Ретельно перемішавши, приступайте до дегустації.
Якщо автентичний форшмак готується з додаванням хліба, то в цій варіації головною сполучною страви є крохмалисті картопляні бульби. За рахунок додавання картоплі, форшмак втрачає свою легкість, але стає більш ситним.
Інгредієнти:
велика оселедець;
картопля - 60 г;
яблуко - 60 г;
вершкове масло - 55 г;
ріпчаста цибуля - 55 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Перед тим, як приготувати класичний форшмак з оселедця, розділіть тушку на філе і вийміть з нього кісточки, потім подрібніть рибу. Відваріть картоплю і пюрируйте його. Натріть на дрібній тертці яблуко. Подрібніть цибулю. Відваріть яйце і також наріжте його максимально дрібними шматочками. З'єднайте всі підготовлені складові разом і збийте з розм'якшеним вершковим маслом.
Інгредієнти:
велика оселедець;
плавлений сир - 110 г;
вершкове масло - 90 г;
курячі яйця - 2 шт.;
морква - 55 р.
Приготування
Спочатку очистіть і відваріть моркву, після чого помістіть її в чашу блендера разом з м'яким маслом, плавленим сиром і нарізаним філе оселедця. Туди ж відправте та зварені круто яйця. Збийте форшмак до пастоподібної консистенції і подавайте на тости з білого хліба.
Інгредієнти:
велика оселедець;
яблуко кисле - 55 г;
цибуля ріпчаста - 90 г;
батон - 3 шматочки;
вершкове масло - 75 р.
Приготування
Відокремивши філе оселедця, подрібніть його разом кислим яблуком. Цибулю пропустіть через м'ясорубку разом з шматочками хліба. Змішайте всі складові разом, а потім збийте з м'яким вершковим маслом.
Класичний форшмак з оселедця по-єврейськи
Інгредієнти:
Приготування
Скибочки батона не першої свіжості розірвіть на шматочки і залийте молоком. Коли м'якуш вбере в себе вологу, хліб пропустіть через м'ясорубку і змішайте з оцтом. Обробити велику оселедець і видаліть кісточки, що залишилися з філе. Наріжте рибу на максимально дрібні шматочки. Вручну подрібніть цибулю і з'єднайте його з іншими складовими. Збийте суміш з маслом кімнатної температури, а потім охолодіть класичний форшмак перед тим, як намазувати на хлібний тост.
Форшмак з оселедця – класичний рецепт з морквою
Інгредієнти:
Приготування
Переконайтеся в тому, що в філе оселедця не залишилося кісточок, а потім пропустіть його через м'ясорубку. Аналогічним чином поступите і з морквою, попередньо відваривши її. Дрібно наріжте і ріпчасту цибулю, бажано вручну, оскільки пюрированный цибуля може зробити форшмак занадто рідким. Відваріть яйця і також подрібніть їх. Батон залийте молоком і залиште зм'якнути, після чого відіжміть надлишки вологи і додайте шматочки до оселедцевою суміші разом з яйцями. Ретельно перемішавши, приступайте до дегустації.
Форшмак з оселедця – класичний рецепт з картоплею
Якщо автентичний форшмак готується з додаванням хліба, то в цій варіації головною сполучною страви є крохмалисті картопляні бульби. За рахунок додавання картоплі, форшмак втрачає свою легкість, але стає більш ситним.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати класичний форшмак з оселедця, розділіть тушку на філе і вийміть з нього кісточки, потім подрібніть рибу. Відваріть картоплю і пюрируйте його. Натріть на дрібній тертці яблуко. Подрібніть цибулю. Відваріть яйце і також наріжте його максимально дрібними шматочками. З'єднайте всі підготовлені складові разом і збийте з розм'якшеним вершковим маслом.
Класичний форшмак з оселедця з плавленим сиром
Інгредієнти:
Приготування
Спочатку очистіть і відваріть моркву, після чого помістіть її в чашу блендера разом з м'яким маслом, плавленим сиром і нарізаним філе оселедця. Туди ж відправте та зварені круто яйця. Збийте форшмак до пастоподібної консистенції і подавайте на тости з білого хліба.
Єврейський форшмак – класичний рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Відокремивши філе оселедця, подрібніть його разом кислим яблуком. Цибулю пропустіть через м'ясорубку разом з шматочками хліба. Змішайте всі складові разом, а потім збийте з м'яким вершковим маслом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати форшмак з оселедця - класичний рецепт
По суті, форшмак - це рибний паштет, який має безліч варіацій. Дотримуючись докладним рекомендаціями ви навчитеся готувати даний єврейське блюдо в
Найпопулярніший рецепт форшмаку з оселедця
Форшмак, як і безліч традиційних єврейських страв має декілька варіацій. Зробити це страва дуже просто, а визначитися з рецептом вам допоможе стаття,
Форшмак – рецепт
Сучасний варіант форшмаку - це по суті оселедцевий паштет, який доповнюють всілякими складовими. Далі запропоновано базовий і найбільш популярний
Як приготувати форшмак з оселедця?
Традиційний єврейський форшмак пропонуємо приготувати декількома, досить доступними і зрозумілими способами. Розповімо, як зробити блюдо з базовим
Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
Форшмак - традиційна єврейська закуска з оселедця, яка прижилася на наших столах, завдяки легкості приготування і чудового смаку. Ми пропонуємо вам
Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося