Найпопулярніший рецепт форшмаку з оселедця
Незважаючи на те, що форшмак вважається традиційним блюдом єврейської кухні, його варіації можна знайти у багатьох кухнях світу, кожна під своєю назвою. Найпопулярніші рецепти форшмаку з оселедця і різні варіації ми розглянемо нижче.
Почнемо з традиційного рецепту на основі вершкового масла, оселедця і зеленого яблука. Останній інгредієнт досі вважають спірним в автентичній версії страви, але будь-додав його гарантовано не пошкодує.
Інгредієнти:
філе оселедця - 490 г;
вершкове масло - 55 г;
ріпчаста цибуля - 110 г;
білий хліб - 4 скибочки;
яблуко - 80 г;
яйця - 2 шт.;
вершки - 160 мл
Приготування
Переконайтеся в тому, що оселедець не надмірно солона, в іншому випадку вимочіть рибу в холодній воді протягом пари годин. Видаліть кістки з м'якоті пінцетом. Залийте скибочки білого хліба вершками і залиште на 10 хвилин. По закінченні часу злегка відіжміть хліб, щоб прибрати надлишки вершків. Відваріть яйця. Пропустіть всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку. Цибулю краще подрібнювати вручну, так як після прокручування він виділяє занадто багато рідини, роблячи форшмак клеклым. Подрібнивши цибулю, також дрібно наріжте яйця. Збийте пасту з хліба і риби з маслом, додайте яйце і цибулю, а за ними і терте яблуко. Подавати форшмак прийнято охолодженим в компанії хрустких житніх грінок або просто так.
Трохи відійдемо від класики і заправимо форшмак сумішшю масла і яблучного оцту. Вийде цікава комбінація кислої заправки, солоної оселедця і кисло-солодких яблук. Межі смаків пом'якшує хліб і щіпка цукру.
Інгредієнти:
щіпка цукру;
рослинне масло - 55 мл;
оцет - 15 мл;
яйця - 3 шт.;
яблуко - 90 г;
білий хліб - 3 скибочки;
велика тушка оселедця.
Приготування
Перед тим, як зробити форшмак з оселедця, обробити рибу і видаліть всі кістки з філе. У блендер покласти шматочки риби, хліба, і яблука. Відваріть яйця і, очистивши, відправте до решти вмісту чаші. Збийте всі складові разом до формування пастоподібної маси. Доповніть блюдо дрібкою цукру, олією і оцтом.
Форшмак також можна готувати і з копченої оселедця, приголомшливий аромат якої буде робити страву ще більш апетитним, а доповнювати його буде абсолютно незвичний інгредієнт – плавлений сир.
Інгредієнти:
копчена оселедець - 135 г;
плавлений сир - 140 г;
сік лимона - 25 мл;
щіпка паприки;
жменя зелені цибулі;
рослинна олія - 15 мл
Приготування
Відокремте м'якоть копченої риби від кісток і розберіть її виделкою. Змішайте рибу з плавленим сиром і доповніть зеленню цибулі. Слідом надішліть суміш з лимонного соку і масла, а також щіпка паприки.
Своя варіація форшмаку є і в польській кухні. Тут оселедець доповнюють солоні огірки і зелень кропу. Додавання хліба в рецепті не передбачено, у той час як в класичному форшмаке він несе основну роль, забезпечуючи інгредієнтів пастоподібну консистенцію.
Інгредієнти:
велика тушка оселедця;
солоні огірки - 75 г;
червоний цибуля - 40 г;
лимонний сік - за смаком;
гострий перець - за смаком;
червоний перець - за смаком.
Приготування
Відокремте філе оселедця від хребта і видаліть залишилися в м'якоті кісточки з допомогою пінцета. Максимально подрібніть соління і червоний лук. Рибу можна збити блендером або нарізати вручну також дрібно, як і інші складові. З'єднайте оселедець, цибуля і огірки разом, заправте страву маслом, соком лимона і червоним перцем.
Рецепт форшмаку з оселедця по-єврейськи
Почнемо з традиційного рецепту на основі вершкового масла, оселедця і зеленого яблука. Останній інгредієнт досі вважають спірним в автентичній версії страви, але будь-додав його гарантовано не пошкодує.
Інгредієнти:
Приготування
Переконайтеся в тому, що оселедець не надмірно солона, в іншому випадку вимочіть рибу в холодній воді протягом пари годин. Видаліть кістки з м'якоті пінцетом. Залийте скибочки білого хліба вершками і залиште на 10 хвилин. По закінченні часу злегка відіжміть хліб, щоб прибрати надлишки вершків. Відваріть яйця. Пропустіть всі підготовлені інгредієнти через м'ясорубку. Цибулю краще подрібнювати вручну, так як після прокручування він виділяє занадто багато рідини, роблячи форшмак клеклым. Подрібнивши цибулю, також дрібно наріжте яйця. Збийте пасту з хліба і риби з маслом, додайте яйце і цибулю, а за ними і терте яблуко. Подавати форшмак прийнято охолодженим в компанії хрустких житніх грінок або просто так.
Найсмачніший форшмак з оселедця
Трохи відійдемо від класики і заправимо форшмак сумішшю масла і яблучного оцту. Вийде цікава комбінація кислої заправки, солоної оселедця і кисло-солодких яблук. Межі смаків пом'якшує хліб і щіпка цукру.
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як зробити форшмак з оселедця, обробити рибу і видаліть всі кістки з філе. У блендер покласти шматочки риби, хліба, і яблука. Відваріть яйця і, очистивши, відправте до решти вмісту чаші. Збийте всі складові разом до формування пастоподібної маси. Доповніть блюдо дрібкою цукру, олією і оцтом.
Форшмак з оселедця - рецепт з плавленим сиром
Форшмак також можна готувати і з копченої оселедця, приголомшливий аромат якої буде робити страву ще більш апетитним, а доповнювати його буде абсолютно незвичний інгредієнт – плавлений сир.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремте м'якоть копченої риби від кісток і розберіть її виделкою. Змішайте рибу з плавленим сиром і доповніть зеленню цибулі. Слідом надішліть суміш з лимонного соку і масла, а також щіпка паприки.
Як смачно приготувати форшмак з оселедця?
Своя варіація форшмаку є і в польській кухні. Тут оселедець доповнюють солоні огірки і зелень кропу. Додавання хліба в рецепті не передбачено, у той час як в класичному форшмаке він несе основну роль, забезпечуючи інгредієнтів пастоподібну консистенцію.
Інгредієнти:
Приготування
Відокремте філе оселедця від хребта і видаліть залишилися в м'якоті кісточки з допомогою пінцета. Максимально подрібніть соління і червоний лук. Рибу можна збити блендером або нарізати вручну також дрібно, як і інші складові. З'єднайте оселедець, цибуля і огірки разом, заправте страву маслом, соком лимона і червоним перцем.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати форшмак з оселедця - класичний рецепт
По суті, форшмак - це рибний паштет, який має безліч варіацій. Дотримуючись докладним рекомендаціями ви навчитеся готувати даний єврейське блюдо в
Форшмак з оселедця - класичний рецепт
Рецептів форшмаку існує безліч, однак не кожен можна назвати класичним. Далі запропоновані рецепти, які максимально наближені до оригінального.
Як приготувати форшмак з оселедця?
Традиційний єврейський форшмак пропонуємо приготувати декількома, досить доступними і зрозумілими способами. Розповімо, як зробити блюдо з базовим
Форшмак по-єврейськи – рецепт приготування
Форшмак - традиційна єврейська закуска з оселедця, яка прижилася на наших столах, завдяки легкості приготування і чудового смаку. Ми пропонуємо вам
Форшмак - класичний рецепт
Форшмак - улюблена багатьма закуска, головна складова якої слабосолона оселедець. Є багато варіантів приготування форшмаку, але ми з вами зупинимося
Форшмак з оселедця
Форшмак - традиційне єврейське блюдо, його можна використовувати в якості закуски, мастити на хліб або як основне блюдо. Основні інгредієнти форшмаку