Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Маца – рецепт

8-07-2015, 22:09
1 639
Маца – рецепт
Навіть якщо ви не вживаєте мацу з-за релігійних переконань, хрусткі коржі з елементарних інгредієнтів можуть стати частиною вашої дієти. Домашня маца готується досить швидко і просто в силу того, що тісто для неї не вимагає тривалого часу для настоювання або бродіння. Про всі тонкощі приготування маци в домашніх умовах поговоримо в рецептах далі.

Рецепт єврейської маци


Інгредієнти:

  • пшеничне борошно – 1 1/4 ст.;

  • велике яйце;

  • рослинна олія - 2 ст. ложки;

  • вода - 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Поки температура духової шафи доходить до позначки 180 градусів у нас залишається досить часу, щоб приготувати і розкачати тісто для хліба. Змішуємо борошно з хорошою пучкою солі. Окремо збиваємо яйце з водою і маслом, і вводимо рідину до борошна. Замішуємо тісто, ділимо його навпіл і розгортаємо в великі коржі товщиною близько міліметра. Обережно перекладаємо мацу на покритий пергаментом деко і наколюємо виделкою. Приготування маци в духовці займе 10-12 хвилин, після чого коржі витягаємо, остуджуємо пару годин і лише потім пробуємо.

    Маца з пшеничного та кукурудзяного борошна


    Інгредієнти:

  • пшеничне борошно - 250 г;

  • кукурудзяна мука - 200 г;

  • вода - 190 мл;

  • масло - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Розігріваємо духовку до максимально можливої температури, на більшості пристроїв це відмітка в 250 градусів. Змішати обидва види борошна разом і вливаємо до сухих інгредієнтів воду з маслом. Замісивши еластичне тісто, ділимо його на 8 частин, кожну тонко розкачуємо і викладаємо на попередньо розігріте деко в духовці. Наколюємо коржі виделкою і посипаємо сіллю, а потім підрум'янюємо в розпеченому духовій шафі.
    За бажанням коржі перед випічкою можна посипати кунжутом, маком або сушеними травами або замінити частину борошна висівками для більшої користі. Мацу з висівок можна запекти і в электровафельнице, останню попередньо розігрівають до 200 градусів і випікати в ній тонко розкатане тісто секунд 20-30.

    Маца з цільнозерновий борошна

    Маца – рецепт

    Інгредієнти:

  • цільнозернові борошно - 2 ст.;

  • вода тепла - 1 ст.


  • Приготування
    Поставивши духовку розігріватися до 230 градусів, приступаємо до замішування тіста. Борошно з'єднуємо з сіллю і заливаємо водою. Замішуємо тісто близько 3 хвилин, ділимо на 3-4 порції і тонко розкачуємо кожну з них. Нарізаємо тісто на порції будь-якої форми і розміру, викладаємо на деко, наколюємо і ставимо готуватися 5-6 хвилин.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кугель – рецепт
    Кугель – рецепт
    Кугель може бути приготований з різних продуктів. Іноді це гарнір, іноді — десерт. В цьому блюді вражає не тільки простота, але і вишуканість,
    Страви з маци - рецепти
    Страви з маци - рецепти
    Виявляється, з маци можна приготувати безліч різних страв. З традиційного єврейського хліба роблять бутерброди, закуски, гарячі страви і навіть
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані
    Коржі на сметані завжди виходять легкими і пишними навіть у початківців господарок. Такі коржі відмінно підійдуть до сніданку, оскільки готуються
    Узбецький коржик
    Узбецький коржик
    Любите страви узбецької кухні? Тоді ви напевно чули про узбецьких коржиках. Хочете влаштувати сім'ї смачний узбецький вечерю? Можна приготувати плов,
    Мексиканська перепічка
    Мексиканська перепічка
    Мексиканські коржі - це не тільки чудова альтернатива хліба, але і прекрасна основа для піци або фахітос. Сьогодні ми поговоримо, як спекти
    Як приготувати хичини?
    Як приготувати хичини?
    Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили