Кугель – рецепт
Кугель – єврейське блюдо. Це ні що інше як запіканка. Він буває овочевий, м'ясний, а буває і солодкий. Нижче читайте цікаві рецепти приготування цієї страви.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
морква – 180 г;
цибуля – 190 г;
яйця курячі – 2 шт.;
борошно – 2 ст. ложки;
кріп подрібнений – 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Для приготування овочевого кугеля цибулю, моркву і картоплю пропускаємо через тертку з великими зубцями або м'ясорубку. Злегка збиваємо виделкою яйця і заливаємо ними овочеву суміш. За смаком солимо, перчимо, додаємо борошно, додаємо подрібнений кріп і гарненько перемішуємо. Глибоку форму гарненько промазуємо маслом або будь-яким іншим жиром, викладаємо підготовлену суміш і розрівнюємо верх. При 160 градусах запікаємо, поки не з'явиться апетитна золотава скоринка. Як правило, на це йде близько 1 години. Готовий картопляний кугель ріжемо на шматочки і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Інгредієнти:
маца – 8 шт.;
сіль;
яйця – 3 шт.;
шкварки.
Приготування
Мацу кришимо, щоб вийшли шматочки середньої величини. Заливаємо їх окропом або бульйоном. Рідина повинна вбратися, а маца отпариться. Залишок рідини відціджуємо за допомогою друшляка. В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо сіль, шкварки (чим їх більше, тим краще) і розмішуємо. Форму промазуємо маслом, виливаємо в неї суміш і при середній температурі випікаємо єврейський кугель в духовці хвилин 30.
Інгредієнти:
розм'якшене вершкове масло – 6 ст. ложок;
коричневий цукор – 05 склянки;
подрібнені волоські горіхи – 05 склянки;
мелена кориця – 1 ч. ложка;
сіль – 1 ст. ложка;
широка яєчна локшина – 450 г;
сметана – 2 склянки;
сир – 2 склянки;
сир вершковий – 450 г;
яйця – 2 шт.;
жовтки – 2 шт.;
цукор – 05 склянки;
ванільний екстракт – 2 ч. ложки;
родзинки – 1 склянку.
Приготування
Коричневий цукор, половину масла, корицю і горіхи з'єднуємо та перетираємо. У велику каструлю вливаємо 4 літри води і доводимо до кипіння, додаємо сіль, локшину і варимо близько 5-6 хвилин. Воду зливаємо, а в локшину додаємо 2 столові ложки вершкового масла і залишаємо остигати, але при цьому не забуваємо періодично перемішувати. З'єднуємо сир, сметану, вершковий сир і перетираємо масу блендером або міксером до однорідного стану. Додаємо сирі жовтки, яйця, ванільний екстракт, цукор і продовжуємо збивати, поки маса не стане однорідною. З'єднуємо її з локшиною і перемішуємо. Поміщаємо масу в мультиварочную каструлю, змащену 1 столовою ложкою вершкового масла, зверху рівним шаром розподіляємо горіхову суміш. Випікаємо кугель з макаронами 60 хвилин у програмі «Випічка».
Картопляний кугель – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування овочевого кугеля цибулю, моркву і картоплю пропускаємо через тертку з великими зубцями або м'ясорубку. Злегка збиваємо виделкою яйця і заливаємо ними овочеву суміш. За смаком солимо, перчимо, додаємо борошно, додаємо подрібнений кріп і гарненько перемішуємо. Глибоку форму гарненько промазуємо маслом або будь-яким іншим жиром, викладаємо підготовлену суміш і розрівнюємо верх. При 160 градусах запікаємо, поки не з'явиться апетитна золотава скоринка. Як правило, на це йде близько 1 години. Готовий картопляний кугель ріжемо на шматочки і подаємо до столу в гарячому вигляді.
Кугель з маци
Інгредієнти:
Приготування
Мацу кришимо, щоб вийшли шматочки середньої величини. Заливаємо їх окропом або бульйоном. Рідина повинна вбратися, а маца отпариться. Залишок рідини відціджуємо за допомогою друшляка. В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо сіль, шкварки (чим їх більше, тим краще) і розмішуємо. Форму промазуємо маслом, виливаємо в неї суміш і при середній температурі випікаємо єврейський кугель в духовці хвилин 30.
Кугель з макаронами в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Коричневий цукор, половину масла, корицю і горіхи з'єднуємо та перетираємо. У велику каструлю вливаємо 4 літри води і доводимо до кипіння, додаємо сіль, локшину і варимо близько 5-6 хвилин. Воду зливаємо, а в локшину додаємо 2 столові ложки вершкового масла і залишаємо остигати, але при цьому не забуваємо періодично перемішувати. З'єднуємо сир, сметану, вершковий сир і перетираємо масу блендером або міксером до однорідного стану. Додаємо сирі жовтки, яйця, ванільний екстракт, цукор і продовжуємо збивати, поки маса не стане однорідною. З'єднуємо її з локшиною і перемішуємо. Поміщаємо масу в мультиварочную каструлю, змащену 1 столовою ложкою вершкового масла, зверху рівним шаром розподіляємо горіхову суміш. Випікаємо кугель з макаронами 60 хвилин у програмі «Випічка».
Рекомендуємо добрі рецепти
Запіканка з локшини
Запіканка з локшини - швидкий і простий спосіб нагодувати сім'ю. Рецепт має основний інгредієнт - це локшина, а додати для різноманітності смаку
Морквяна запіканка в мультиварці
Зазвичай запіканки готують в духовці, але в мультиварці таке блюдо виходить нітрохи не гірше. Сира морква розварюється приблизно за годину і стає
Омлет з сиром
Омлет - універсальне блюдо для сніданку - ситне, смачне і швидко готується. Найчастіше ми готуємо класичний варіант омлету з яєць з молоком.
Торт з родзинками
Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
Квасолевий цимес
Цимес - традиційне блюдо єврейської кухні, схоже на овочеве рагу. Існує декілька його різновидів: картопляний, морквяний, нутовий, квасолевий. Ось
Овочевий кугель
Кугель - це єврейський варіант запіканки, щось середнє між омлетом і пудингом. Буває хлібний, сирний і навіть фруктовий кугель. Дуже часто його