Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кугель – рецепт

Кугель – рецепт

8-07-2015, 22:09
1 486
Кугель – рецепт
Кугель – єврейське блюдо. Це ні що інше як запіканка. Він буває овочевий, м'ясний, а буває і солодкий. Нижче читайте цікаві рецепти приготування цієї страви.

Картопляний кугель – рецепт


Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • морква – 180 г;

  • цибуля – 190 г;

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • борошно – 2 ст. ложки;

  • кріп подрібнений – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування
    Для приготування овочевого кугеля цибулю, моркву і картоплю пропускаємо через тертку з великими зубцями або м'ясорубку. Злегка збиваємо виделкою яйця і заливаємо ними овочеву суміш. За смаком солимо, перчимо, додаємо борошно, додаємо подрібнений кріп і гарненько перемішуємо. Глибоку форму гарненько промазуємо маслом або будь-яким іншим жиром, викладаємо підготовлену суміш і розрівнюємо верх. При 160 градусах запікаємо, поки не з'явиться апетитна золотава скоринка. Як правило, на це йде близько 1 години. Готовий картопляний кугель ріжемо на шматочки і подаємо до столу в гарячому вигляді.

    Кугель з маци


    Інгредієнти:

  • маца – 8 шт.;

  • сіль;

  • яйця – 3 шт.;

  • шкварки.


  • Приготування
    Мацу кришимо, щоб вийшли шматочки середньої величини. Заливаємо їх окропом або бульйоном. Рідина повинна вбратися, а маца отпариться. Залишок рідини відціджуємо за допомогою друшляка. В отриману масу вбиваємо яйця, додаємо сіль, шкварки (чим їх більше, тим краще) і розмішуємо. Форму промазуємо маслом, виливаємо в неї суміш і при середній температурі випікаємо єврейський кугель в духовці хвилин 30.

    Кугель з макаронами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • розм'якшене вершкове масло – 6 ст. ложок;

  • коричневий цукор – 05 склянки;

  • подрібнені волоські горіхи – 05 склянки;

  • мелена кориця – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ст. ложка;

  • широка яєчна локшина – 450 г;

  • сметана – 2 склянки;

  • сир – 2 склянки;

  • сир вершковий – 450 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • жовтки – 2 шт.;

  • цукор – 05 склянки;

  • ванільний екстракт – 2 ч. ложки;

  • родзинки – 1 склянку.


  • Приготування
    Коричневий цукор, половину масла, корицю і горіхи
    Кугель – рецепт
    з'єднуємо та перетираємо. У велику каструлю вливаємо 4 літри води і доводимо до кипіння, додаємо сіль, локшину і варимо близько 5-6 хвилин. Воду зливаємо, а в локшину додаємо 2 столові ложки вершкового масла і залишаємо остигати, але при цьому не забуваємо періодично перемішувати. З'єднуємо сир, сметану, вершковий сир і перетираємо масу блендером або міксером до однорідного стану. Додаємо сирі жовтки, яйця, ванільний екстракт, цукор і продовжуємо збивати, поки маса не стане однорідною. З'єднуємо її з локшиною і перемішуємо. Поміщаємо масу в мультиварочную каструлю, змащену 1 столовою ложкою вершкового масла, зверху рівним шаром розподіляємо горіхову суміш. Випікаємо кугель з макаронами 60 хвилин у програмі «Випічка».
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Запіканка з локшини
    Запіканка з локшини
    Запіканка з локшини - швидкий і простий спосіб нагодувати сім'ю. Рецепт має основний інгредієнт - це локшина, а додати для різноманітності смаку
    Морквяна запіканка в мультиварці
    Морквяна запіканка в мультиварці
    Зазвичай запіканки готують в духовці, але в мультиварці таке блюдо виходить нітрохи не гірше. Сира морква розварюється приблизно за годину і стає
    Омлет з сиром
    Омлет з сиром
    Омлет - універсальне блюдо для сніданку - ситне, смачне і швидко готується. Найчастіше ми готуємо класичний варіант омлету з яєць з молоком.
    Торт з родзинками
    Торт з родзинками
    Родзинки - частий супутник випічки. З ним готують не тільки булочки і паски. Ми підкажемо вам цікаві варіанти приготування торта з родзинками.
    Квасолевий цимес
    Квасолевий цимес
    Цимес - традиційне блюдо єврейської кухні, схоже на овочеве рагу. Існує декілька його різновидів: картопляний, морквяний, нутовий, квасолевий. Ось
    Овочевий кугель
    Овочевий кугель
    Кугель - це єврейський варіант запіканки, щось середнє між омлетом і пудингом. Буває хлібний, сирний і навіть фруктовий кугель. Дуже часто його